Ултра лято в Албена 2010 (тема 6)

• 49 997
  • 685
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Аз си заплюх Калиакрата за догодина. Пък да видим.
Че моят мъж е башка луд и не искал във Фламингото, щото не ходел по места, където е отсядал Веселин Маринов  Joy Joy Joy

# 406
  • В светлината на слънцето
Аз си заплюх Калиакрата за догодина. Пък да видим.
Че моят мъж е башка луд и не искал във Фламингото, щото не ходел по места, където е отсядал Веселин Маринов  Joy Joy Joy

Да знаеш, че си е прав човека.  hahaha

# 407
  • София
Кои стаи в Орлов препоръчваш? (нищо че още сме август, аз вече се подготвям за догодина  Wink)

Лулумба правилно е казала, стаите да са с изглед към басейна на Орлов, всичко свършва в прилични часове.
И аз вече си правя планове за догодина Laughing
между другото, за вирусите-давах на разбойниците пробиотици месец преди това, както беше споделило майче от форума. Hug
Но, тръгнаха и двамата с хрема от София, така че мъкнех за всеки случай лекарства повече от дрехи Crazy. Слава богу освен фЕНИСТИл НА КАПКИ НЕ мИ СЕ НАлОЖИ ДА ДАВАмы ПрОСТО ДрЕбНАТА НАПрАВИ НЯКАКЪВ ОбрИВ ПО ДУПЕТОы ДЕТО НЕ ДНм ОблАЗИлО лИ Я бЕШЕ НЕЩО ИлИ ОТ КАКВОы НО мИНА С ЕДНО ДАВАНЕ НА КАПКИ.
За възрастта на децата по морето-каката я заведохме на 8м, аз бях бременна, топили сме я в морето без проблем. Естествено не съм ги оклещвала на жегата. Обилно намазани, от време на време и с фанелки, особено малкия защото е по-бял, а те под чадър не седят.От водата не се излизаше, изпиха порядъчно количество вода-и мрска и басейнска, обърсаха подовете на ресторанта с другите дечица от гонитби, но слава богу нищо не пипнаха.
Слава богу и хремата мина, само не прекалявах с климатика в стаята.
Другото което мога да споделя, че много бързо ни настаниха, ние пристигнахме в 10ч., цопнахме се на плажа, към 12,30 бяхме в хотела на хладина, дребните вършееха и в 14,30 бях в стаята. имаше доста хора, но момичетата бързо ги настаняваха. Бях се приготвила за кошмарното чакане в магнолия миналата година когато ни настаниха в 16ч Rolling Eyes
П.п аз болни в хотела не видях никъде, а имам страшно набито око, а долавям кашлица и кихавица сигурно от километър/според мъжът ми/ Laughing

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 17:10 от galia2007

# 408
  • София
Благодаря много за информацията, остава да преживея до догодина  Wink

# 409
  • България
Ние сме в Орлов от 2.09. вчера гледах прогнозата в Синоптик, беше коренно различна от това, което виждам днес. Аз намерих това http://www.vremeto.bg/city.php?city=4003 и силно се надявам да е така.

# 410
Здравейте!

Вчера се завърнахме от Албена!Бяхме една седмица в Орхидея парк! Стаята ни беше много тиха и спокойна първите 4 дни! После настана една лудница, все някой тряскаше врати и бягаше по коридора! Все пак ставаше за следобедна дрямка! Беше приятно и прохладно в стаята и климатик почти не сме пускали! Беше тясно с леглата на баткото и кошарата на малката!
Като се настанихме пуснах децата боси по уж почистения под, но за 5 минути краката им станаха черни! За една седмица ни сменяваха кърпите често, но чаршафите не ги пипнаха!

В мястото до фояето, където имаше междинни хранения и бира и тн беше доста мръсничко, но да си призная се абстрахирах от това и просто не ходехме там! От време на време слизахме да изпием по чаша студена вода! Водата в диспенсерите беше с етикети Горна баня, но съм сигурна че е била такама преди поне 2-3 години!Надали от тази бутилираща компания биха позволили да пуснат на пазара вода в такива мръсни и надрани бутилки! Сокове не сме пили защото просто такива пуншове в къщи не пием! Единият ден пробвах, като мислех че охладени ще стават за нещо, но не ми харесаха! Бирата биваше!

В ресторанта храната не беше лоша! Но доста хора пълнеха чинии с храна, която после се изхвърляше! Масово се носеше храна по стаите! Всички плодове се опипваха старателно преди да се избират дори пъпешите и дините! Така и не посмях да взема пъпеш и диня а само плодове, които можех да измия! Добре, че не разчитах на храната от ресторанта за изхранването на малката!
Първите дни сякаш беше по-разнообразна храната, но последните 3 дни едни макарони се предлагаха докато не се вкиснаха!

Сутрин ходехме на плаж към 9-9,30!Свободни чадъри имаше само на последна линия! Ставаше за нас защото децата по-свободно си тичаха по плажа! Иначе ми направи впечатление, че вечер чистеха плажната ивица и подреждаха шезлонзите, но не и на плажът на Орхидея! Повечето шезлонзи бяха счупени!От плаж се прибирахме с влакчето, защото автобусите бяха все претъпкани и не намерихме смисъл да се блъскаме!

Баткото ни се върна с ангина, но иначе чревни вируси и заразени от тях около нас не видях!

Като цяло сме доволни от почивката защото в Албена има доста зелени площи, можеш да избереш да се разходиш на тихо местенце и на по-шумно към централната част! Има доста катерушки и занимания за децата! Времето мина неусетно и догодина най-вероятно пак ще сме там!Но определено в друг хотел по-близо до плажната ивица!

На 20-ти присъствахме на концерт по случаи 41-та годишнина на комплекс Албена! Концертът беше хубав с БТР и Румънеца и  Енчев! Дори малката успя да заспи в количката въпреки силната музика и данданията!

Това е от нас засега, ако се сетя за нещо друго ще пиша по-късно!

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 17:28 от Zora*

# 411
  • В светлината на слънцето
Мдаа, и ние пихме пробиотици този път като превантивна мярка. Аз лично съм доволна и смятам догодина пак да пием. И при нас програмата откъм пиене на морска и басейнска вода беше пълна, както и лазенето и търкалянето по де що има под из хотела. Климатик хич не ограничавахме - постоянно бе на 20 градуса. Единствено нощно време го спирах и отварях широко вратите, защото бе много приятно да влиза морски въздух и да се чува морето. Комари на шестия етаж нямаше. Но и около хотела не са ни хапали. Може и да са пръскали, защото като цяло из централната част като се разхождахме не ни налитаха. Не сме ползвали репеленти. Виж, като решихме да направим един тур в Батовската гора - по алеята, която тръгва от Горски цар до хотел Боряна, направо се видяхме в чудо. Минахме алеята тичешком, защото комарите бяха злобни, големи като врабчета и нападаха като изстребители. Twisted Evil

# 412
Момичета ,знае ли някои от Варна до Албена с какво се придвижва?И някаква цена знаете ли?

# 413
Да питам завърналите се от Добротица...пише във всички сайтове,че мъжете трялва вечер да ходят в ресторанта с дълъг панталон...,вие така ли постъпвахте?Трябва ли задължително да е с дълги гащи?
А за мнението на жената от Русе за Добротица не знам какво да кажа....всички писаха,че храната е много вкусна там,че имало всичко,защо така са ос9танали недоволни?

Роси, не е необходимо официално облекло. Важното е да не си по бански. Моят мъж изкара цялата почивка по къси и 7/8 панталони.
Колкото за мнението на момичето от Русе - всеки има различен вкус и очаквания. Ние колбаси не ядем и затова не мога да дам мнение за качеството им, но пък в Добротица имаше винаги месо - свинско /страхотни пържоли правеха/, пилешко, телешко и риба. Това ядяхме основно. Имаше и доста неща от кайма - пилешка, свинска и телешка. Сиренето ми хареса, кашкавал не съм яла и не знам дали е хубав. Соковете бяха на Присан, не бяха разтворими. За закуска има много хубави кроасани. В ресторанта правеха много вкусни картофи на фурна, а на барбекюто се скъсах да ям патладжан на скара. Докато бяхме там имаше морска вечер - имаше миди, сомове, цели изпечени, скариди и още няколко вида риба и рибни салати. Имаше и национална българска вечер, посрещаха ни на вратата с баница, вътре имаше печено прасенце, боб с наденица, млечна баница, много интересни салати, сосове и други такива.

# 414
Момичета ,знае ли някои от Варна до Албена с какво се придвижва?И някаква цена знаете ли?

има постоянно малки бусчета, на всеки половин час, мисля че бяха.
цената е 5 лв, като за деца до 7 г. не се плаща.

# 415

Бяхме в Компас, но повечето време прекарвахме в Магнолия - имахме приятели там.
Стаите в Компас са добре, но отвън хотела е много грозен - прилича на детски лагер.
В Магнолия ми харесаха басейните и всичко останало.
На обяд се хранехме в "Хавана" - вкусно е, но ми се стори доста мизерничко.
Ходехме на плаж към 9,30, но си имахме "запазени" шезлонзи на 2-ра линия.
Плажът ми хареса - чист пясък, топла вода, нямаше селски изпълнения наоколо - въобще идилия, за разлика от Поморие, където бяхме миналата година. Там градчето много ми хареса, рибарите на кея, създават невероятно задушевна атмосфера, заведенията също бяха прилични, но плажът беше отврат - мръсотия и селяния.

Шатълите ползвахме само веднъж, но понеже са ужасно препълнени се отказхме от тях и ходехме пеш до плажа, а навръщане се прибирахме с влакчето. Вечер като излизахме на разходка до брега се придвижвахме по същия начин. Вечерната разходка с влакчето много ми хареса.

Като обобщение бих казала, че Албена е най-подходящото място за почивка с малки деца, въздухът е много чист, самото съчетание на гора и море, действа много релаксиращо.
Като човек, който стъпва за първи път в Албена мога да кажа, че очаквах курорта да е по-луксозен, но и така ми хареса.
Бих отишла отново там, но в  друг хотел.
На външен вид ми харесаха Фламинго, Лагуна, Калиакра и донякъде Ралица Супериор.

# 416
  • Варна
Някой ме беше питал по повод играта на Пепси - не са ми предлагали да си избирам. Когато ми съобщиха, че съм спечелила, ми казаха (след като питах) кои са трите варианта и че до 20-ти ще получа по пощата подробни обяснения за условията и т.н. Няколко дена по-късно, когато вече уточнихме, че ще се възползвам от септемврийското предложение ми казаха, че ще съм в Ралица и просто да си взема личната карта и да ходя да се настанявам. Та аз взех да ровя из интернет, за да разбера какво да очаквам. Ще съм с дъщеря ми, която е на 4,5 г.От Варна сме и тази отпуска я изкарахме на морето, така че и да не става за плаж, няма да ни е толкова фатално. Ще се възползваме от услугите на аниматорите или ще се разхождаме.

За времето вкъщи обикновено се доверяваме на http://www.gismeteo.ru/city/weekly/3443/ Те също понякога си сменят мнението през ден, така че съм се отказала да гледам прогнозите, каквото дойде - такова.

# 417

Благодаря ти.А тези бусчета предполагам се хващат от автогарата,нали?От ЖПГарата как се стига до тях?

# 418
  • София

Благодаря ти.А тези бусчета предполагам се хващат от автогарата,нали?От ЖПГарата как се стига до тях?

Позволявам си да нахлуя в темата ви, въпреки че не съм от почиващите в Албена, но да отговоря на този въпрос. Преди два дни се върнахме от Варна. Бусчетата са на половин час като първото е в 8 ч. и се хващат от Македонския дом. Това е доста близко до Катедралата на Варна (т.е. центъра), общо взето от другата й страна. До нея можеш да стигнеш ако не бъркам с рейс 109, но най-добре от гарата до Македонски дом си вземи едно такси. Разстоянието не е далеч и предполагам, че едва ли ще ти е повече от 3-4 лв.  и после се мятай на бусчето.

# 419
мама МОНИ благодаря ти.

Общи условия

Активация на акаунт