Ултра лято в Албена 2010 (тема 6)

• 49 994
  • 685
  •   1
Отговори
# 585
Ами тази година според отзиви от форума не бяха много доволни от ол инклузива в сравнение с предишни години, аз поне мин. година бях доволна с изключение на десертите (в Оазис на Албена видях какво значи хубав десерт). В най-скъпия период за 4* беше 226 лв на стая, като имаше 10 или 15 % намаление според хотела за ранна резервация до 15 юни. Единия 4* хотел в последствие видях че за август имаше промоция в Съни турс на около 84 лв на човек ОИ.
Самите стаи са нормални, не е някакъв лукс, като недостатък - не са им хубави детските площадки. А - и за шезлонги на плажа се плаща (ние лежахме на дюшеци), само чадъра е включен.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 22:38 от Arizona

# 586
Може ли някой да ми пише цената за Лагуна Бийч, тази година?

# 587
Може ли някой да ми пише цената за Лагуна Бийч, тази година?
Ние бяхме от 28-ми и платихме по 80 лв на човек на база ОИ.

# 588
И така, ето и моят разказ за хотел "Орлов"

Впечатлена е слабичко определение за това, което изпитах. Прекрасна почивка!

Хотела - страхотно позициониран. Поддържана и красива паркова зона. Учтив, усмихнат и внимателен персонал. Simple Smile
Морето - великолепно! Пясъка се пресява и почиства всяка сутрин. Когато не сме искали, тогава не сме сядали на толкова коментираната първа линия. Аз лично не се натисках за нея, защото предпочитам местата открая, точно до free - зоната.
Никой не ти предлага царевица, гевреци и подобни щуротии, както и не ти пълни главата с пясък, подтичвайки около теб. Това важи за целия курорт, което е много червени точки за него пред чалгата на южното черноморие. Peace
Стаята - тиха, на последен етаж и с невероятен изглед към морето и басейна на хотела. Така я поискахме и персонала се беше потрудил. Гледахме морето, дори когато си лежахме по леглата. Кокетна и просторна я намирах. Диванчето за детето е от типа клик-клак. Разпъва се и се добавя матрак. Изключително удобно. Почистваха банята всеки ден - подменяха хартия, хавлии и пликчета за боклук. Забелязах, че ако им направи впечатление зацапване на бельото, сменят и него конкретно. Не знам кога са чистили, но не се е случвало да ни притеснят или изобщо да ги засечем. След 22 часа тишината в хотела е пълна. В ранния следобед - също. Още червени точки. Wink
Храната  - някой от ястията за пръв път ги опитвах, толкова добре приготвени. Нищо не е свършвало, без да се поднови за секунди, за нищо не сме се блъскали или редили повече от минута-две. Голямо богатство на асортимента. Много се наслаждавахме.
Напитките - бялото вино беше чудесно, ракийката - също. Бирата беше "Леденика", концентрата най-често "Савой". Момчетата от баровете не се скъпяха с количествата алкохол в коктейлите. Не сме фенове на соковете и не сме ги опитвали. Сладоледа го похапвахме с удоволствие. Кафето от автоматите обаче е слаба работа. Изключение прави експресото от лоби бара.
Аниматорите  - напълниха ми душата. Тези деца се раздават на 200 %. Как имаха енергия и усмивка за всичко, което ни подариха... Heart Eyes
Вирусите ни подминаха. Peace

Със сигурност бихме почивали отново там, ако не беше нещо, което ни споделиха момчетата от тима на аниматорите... Sad Догодина хотела е продаден за целият сезон на немски туроператори и само такива ще бъдат гостите им. Жалко!

Предполагам, че ще се насочим към "Добротица". По-семпъл е откъм хотелски условия, но видях, че басейните са чудесно разположени и поддържани. От хотелите на пясъка ме впечатри "Гергана"...Живот и здраве, ще решаваме догодина.

Преди да заминем прочетох много негативни отзиви от хотела във визит.бг и за пореден път се убеждавам, че много хора отиват някъде, за да открият недостатъците и се вторачват в често незначителни подробности, за сметка на цялата великолепна магия на почивката. Демодирани плочки, отлюпена боя по перваза или лак в неподходящ цвят на столовете в ресторанта, примерно hahaha Имам себе си за претенциозен човек, но нищо от това, и да го е имало, не съм отчела. Наслаждавах се на всяка минута от престоя си в Албена. Heart Eyes

П.П. След мъничко ще кача и снимки. Всички онези от "птичия поглед" са от стаята ни. Hug

Хубава есен на всички ви. Аз вече очаквам жълтия килим, мекото слънце и кестените... Heart Eyes

# 589
# 590
  • Mostly in my mind
Curlicue, страхотни снимки  Heart Eyes дружко си е на първа линия. тъй ми се иска сега пак да съм на Албена Heart Eyes

# 591
  • Sofia
Да се включа и аз с отзиви за Панорама, макар че вече имаше доста. Ами впечатлението ми не е различно- не струва хотела и това е. Досега сме били само в квартири (Созопол) и спокойно мога да кажа, че са сто пъти по-хубави, чисти и поддържани. Затова се съмнявам, че мъжът ми ще скло ипак да тръгнем към Албена.
НАй-големият ужас в Панорама ми беше банята. По-мръсно и вехто нещо не съм виждала. По всички фуги на миниатюрните плочици имаше черно, каквото можеше беше ръждясало. Много съм гнуслива - склонна  съм например да спя на едни чаршафи и по 2 седмици, но такава захабена баня не мога да преглътна. Имам снимчици, но не знам точно как да ги пусна.
Стаята беше сравнително добра, само плочките на земята бяха стари и мръсни. И дума не можеше да става да пусна детето да ходи босо, което ми разказваше играта- слиза от кревата обувам сандали, качва се- свалям ги. Не му давах да се доближава до банята да пипа.Изобщо не можех да го държа да ходи из стаята и все гледах да сме навън.
Отделно почивката ми се отрови от накуп поникващи зъби и непрекъснат рев на детето.
Синът ми обича да тича и често пада със страхотен рев. За това не ми помогнаха плочките из всички тротоари. Непрекъснато трябваше да го държим, за да не се пребие. НО това е субективен проблем де.
Плажът ми хареса, хареса ми тишината без музики, продажбана царевици, гевреци, сладолед.
На мъжа ми му хареса бар Хавана и бирата, която непрекъснато си носеше оттам. Затова и седяхме на задна линия, а и детето така не виждаше брега, защото все натам тичаше.
Определено Албена няма да повторим.

# 592
Незнам за Лагуна,но за Нона,Славуна и Мура - Албена АД ще плаща ремонтите.
Hope-за съжаление не си успяла да се преместиш.

# 593
  • Sofia
Ето ме и мен, макар, че след Роси просто нямам какво да допълня, тя беше толкова подробна, изчерпателна и точна, че се съгласявам за всичко с нея. Нямам големи оплаквания от почистването на стаята, жената се стараеше, но върху бутилката вино на масата имаше прах, когато се настанихме. Фугите и душ-кабината в банята бяха захабени, оставаше вода след къпане заради неравни плочки, на едно-две места тавана имаше сиви петна от мухъл. Но в действителност не беше толкова страшно, колкото ми звучи сега, като чета.
Бяха спазили изискването ми за първи етаж.  Недостатъка беше, че бяхме точно над стаите за персонала и ми беше малко шумно от момчетата и момичетата, които се веселяха, докато не са на работа. Именно заради тях тревата под тарасата ми беше осеяна с фасове и боклуци и това малко разваляше гледката, но аз се стараех да гледам напред, а не надолу Mr. Green Стаята ми беше тесничка с кошарата на бебето, но аз бях подготвена за това.
На нас храната много ни хареса, но е вярно, че на някои салати им личеше, че са виждали и по-добри дни. Персонала беше много отзивчив и бърз в отсервирането. Дори веднъж отмъкнаха чинията с ядене на големия ми син, който беше отишъл някъде, аз се занимавах с бебето, а малкия ми син по принцип си е блейка, та чинията беше оставена без наблюдение. От тогава си пазихме зорко чиниите Grinning
Водата в детския басейн беше доста студена, но въпреки това моите риби се пускаха с огромно удоволствие по пързалката. В големия басейн водата била по-топла, това е мнението на големия ми син, аз в басийните не влязох.
И все пак аз и децата сме много доволни от нашата почивка. Ако ще ходя отново в Албена, бих се върнала отново в Добротица.... или Орлов, след последните мнения за него. С влакчето стигнах до двете троики хотели. Ами те са съвсем в блатото, особено единия, как няма да има проблеми с комарите там!Не бих дала една торба с пари за Калиакра или Фламинго, а да гледам грозната сграда на базара или сергиите по търговската улица. Близостта на плажа в Добротица е едно от най-ценните неща за мен. Децата притичваха до стаята, храната или пул бара без да се притеснявам. Не мисля, че бих се навила на някои от горните хотели вече. На моите деца анимацията много им хареса, а аз дори си спечелих безплатен масаж и се възползвах от него с голям кеф.
Ентеровируса ни подмина, но пък се върнахме всички със сополи. Но това за мен е малкия дявол, като знам колко се страхувах от него.

Роси, беше ми много приятно да се запознаем. Дано откриете своята перфектна почивка другото лято! Heart Eyes  bouquet

# 594
  • София
ех, дано не стане това с Орлов, тамън искахме догодина да повторим там
как така само за немци Sick

# 595
и ние бяхме през август в Орлов.
Изключително сме доволни!
 е-е-е с малки забележки,но понеже не сьм критикарка ще спестя някои подробности,които не ми допаднаха Simple Smile
Препорьчвам хотела като вариант за почивка на Албена!

# 596

И аз така бях чула Peace
От друга страна нали Добротица бил продаван на французи, но виж колко много българи отидоха там тази година.

# 597
  • В.Търново

И аз така бях чула Peace
От друга страна нали Добротица бил продаван на французи, но виж колко много българи отидоха там тази година.

Nevdi,благодаря ти за пожеланията!  bouquetДругата година,ако отидем отново в Добротица ще поискам да ни настанят в другия корпус-С.Там пък може почистването да е по-добро,знам ли.Като цяло и на нас ни хареса почивката,обаче колко пари похарчихме за 5-6 дена ooooh!,най-вече заради люлките,много скъпи бяха.Определено от всичко най ми хареса прекрасния плаж и близостта на хотела до него. Simple Smile Тази година имаше наистина доста българи в Добротица.
Като чета тези отзиви за Орлов бихме пробвали и там,ще видим.Не вярвам изцяло да е зает хотела за немците.

# 598
  • В.Търново
Ето малко снимки от хотела и стаята ни.
http://www.facebook.com/profile.php?id=1429866465#!/photo.php?pid=30832896&id=1429866465&ref=fbx_albumПървите няколко снимки съм си ги свалила от сайтове.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 20:56 от rosinauzunova

# 599
Ето част от детските песнички, които могат да се открият из нета. Дъщеря ми се игра да ги търси от спомените си за текстовете, за да учи сестра си... Laughing
Е, не са точно версиите от детската дискотека в хотела, но за разтуха стават... Wink

http://www.youtube.com/watch?v=lYDe1OToiV4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=8folCCkYQso&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=UDmCSvqhhoI&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=a4-G7kKAx0I

Общи условия

Активация на акаунт