Първият ден в детската градина

• 25 924
  • 264
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
То всъщност не отнема чак толкова много време в повече Grinning
Напр трябва да се изчака сестрата, да й се дадат изследванията и тя да ги види. Нашите бяха наред, но евентуално може да има нещо.
Трябва да се види кое ще е шкафчето на детето, да ви обяснят къде ще се събувате сутрин, да видиш къде ще го оставяш сутрин ако идвате по-рано.....такива общи неща.
Иначе оставяш детето и бързо си излизаш. На мен ми е малко като измъкване, но това е положението  Rolling Eyes казаха, че така трябва да се прави, за да не плачат много децата.
Първите дни по възможност детето се взима по-раничко - към 16,30 ч, но ние нямахме тази възможност, така че си го взимахме около час по-късно.
Това е в общи линии. На мен ми беше много притеснено да не би малкия да плаче, но всичко беше наред  Hug

# 46
Първият ден наистина не е интересен. Отиде без проблеми - не знаеше, че цял ден ще бъде сам на непознато място. Видя децата и се втурна в игрите. От втория ден обаче започна драмата, защото всичко му беше ясно.  Simple Smile Но всяко нещо с времето си, а тези драми при повечето деца бързо отминават.

# 47
С удоволствие се записвам в темата   bouquet Много се надявам госпожите на момиченцето ми да са деликатни, усмихнати и добри защото първият ден на батко и в детската градина бе малко горчив. В смисъл, че госпожата преди да го попита дори как се казва взе да се вайка, че групата е препълнена и няма да се справи с толкова много деца. А за да свикне по-лесно и за да бъде по-празнично занесохме торта и напитки за децата, тъй като в този ден бе и рожденният му ден. Сега се надявам, че няма да ни шамаросат с такова " педагогично " посрещане защото втори път не знам дали ще мога да го преглътна. Искам и да ви помоля за съвет или просто да споделите опит, за който има момиченце. Питането ми е пращате ли ги на градина с плитки, опашки и панделки ? Много и отиват и ми се ще поне за първият ден да и направя. Наясно съм, че няма как след следобедният сън госпожите да сплетат и срешат 15 момиченца, но и аз няма да държа да ми я връщат както съм я пратила. Макар че като се замисля в нашата група момиченцата не са чак толкова много и при добро желание и организация могат да приведат косите им в хубав вид.
Стискам палци на всички фъстъци да се адаптират бързо, пратете ни и вие положителни мисли Praynig Hug   bouquet

Ние системно и правим плитки   или опашки,защото косата ни е до кръста и специално за това не сме имали проблеми.Винаги я вържат на опашка.Обаче мила за предпочитане са черешките за коса,защото при нас системно се губеха фибички и панделки.Сега и купувам различни ластички и нямаме проблем.Има едни с пеперудки,които пърхат с криле-тя просто ги обожава ...

# 48
Баткото тръгна късно на ДГ-на 4.5 г.Нямаше никакви проблеми-още повече в неговата група беше детето на наши приятели,но много боледуваше.Сега другия ми син беше на ясла тази година ,а на есен е 1 гр. в ДГ.Но ми е много притеснено-защото така и не свикна на яслата.Всеки ден рев ,къде ял,къде не (той е много капризен),и само чакахме да дойде лятото и да го пратим при баба му.Той също се скъса да боледува.И сега като си представя,че след няколко седмици всичко започва пак,но нямам избор,нали пък имаме късмет ,че сме класирани!

# 49
Синът ми няма проблеми с детската градина.Общителен е много,дори когато опозна децата се будеше преди да сме го събудили да не би на не го заведем на градина.Дори сега е по доволен от сборните групи,защото има батковци и каки.Казал  е на госпожата,че не иска в неговата група да ходи,а в групата на батковците.Дори ни се кара,че ходим да го вземаме в 5,5и30ч.искал да си играе с батковците.Какъв е този депозит,ние миналата година като започна първа група не сме плащали такъв депозит.Плащаме таксата в края на месеца.

# 50
  • Варна
И в яслата, и в градината още първия ден се плаща депозит, който е една месечна такса - в случая 48 лв. В яслата последна такса не сме плащали, защото парите от депозита отидоха за това. Ако има нещо за връщане, щяха да ни го върнат.
В детската градина тези пари ще ги приспаднат чак след четири години Crazy

# 51
За въпросния депозит при нас повдигнаха въпрос миналата есен. / детето ходи от две години първата година нямаше такова нещо/ Искаха една такса внесена в сметката им, защото имало родители, които не си плащали последната такса след напускането на градината. Родителите направиха подписка и не знам какво още, но така и не внесохме тая такса. Моето дете беше болно по това време и не можах много да разбера какво е ставало.  Sad
Моята принцеса съм си я гледала сама баби нямаме. Въпреки че месеци наред я подготвях за градината и всеки ден почти ходехме да си играем в двора и много трудно свикна... Първият ден не можа да разбере какво става. Като се осъзнала е плакала доста. Аз счупих телефона да звънях през половин час да питам дали се е успокоила. После седмици наред имаше сутрешни ревове. Вечер пък протестираше и се държеше ужасно. Лошото е че тя много боледуваше и дори и да имахме някакъв напредък с адаптацията на всеки следващ вирус се връщахме в изходна позиция... Аз също доста време не знаех на кой свят се намирам...
От всички познати  деца в квартала обаче само моето свикна толкова бавно. Останалите се приспособиха доста бързо. Сега ще тръгва за трета година и пак се пазари че нямало да ходи  hahaha . Явно такова си ми е детето. След лятната ваканция ще има протести но определено сега са за по-кратко. Вече посвикна. Вързваме плитики опашки всеки ден. Вечер госпожите също я вързват да не и пречи косата. Протестира какво точно де облече и така..  Tired
Успех с адаптацията на всички мъници.   Hug

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 14:18 от Пеги

# 52
  • София
Хихи и дъщеря ми ме заплашва,че няма да ходи.И аз се опитвам да и разказвам колко ще е хубаво там и всеки ден гледаме децата как си играят.Нооо... тя си знае едно и това си бае-Аз няма да ходя на градина!Ти няма да ходиш на работа и тати също! Mr. Green
Това не съм се замисляла,но наистина допустимо ли е да се звъни на госпожите,ако нещо ме притеснява в началото?

# 53

Това не съм се замисляла,но наистина допустимо ли е да се звъни на госпожите,ако нещо ме притеснява в началото?
Още преди да тръгне на градина като ходих да занеса бележките от лекаря и ми обясниха какво трябва да носим. Тогава ми дадоха телефона на градината и казаха че мога да звъня ако има нещо. После и нейните госпожи написаха на вратата на тяхната група  мобилните си номера / служебните предполагам/. Вече рядко се обаждам най често ако ще отсъства или когато ще тръгва след боледуване. Предполагам че и при вас няма да има проблем с това.    bouquet

# 54
Привет.Темата ми допадна , моята дъщеря не е ходила на ясла и не са я гледали баби,предстои ни първи ден.Тя милата още от сега не иска да ходи при госпожите и казва ,че не ги харесва.Иска да ходи на училище. И така се подготвяме с обяснения за сега пък когато дойде този ден ще видим.Искам да попитам има ли мами от Надежда които децата им са в 5 ЦДГ и филиала доволни ли са?Мобилен на директорката  на 5 ЦДГ ако някой може да ми даде?Благодаря предварително.

# 55
Първият ни ден беше много вълнуващ , повече за мен от колкото за него. Не беше ходил на ясла преди това , гледаха го бабите. Не се хранеше сам , не можеше да се облича и да се обува, спеше с памперс на обяд и вечер.
Съвет!
Занесете изследванията в деня преди да тръгнете на градина за да е сигурно , че на другия ден ще го приемат в групата. При нас се получи една суматоха при която лекарката искаше да ни върне за другия ден въпреки , че бяхме заявили , кога ще тръгва на градина. Добре , че се намеси директорката та ни взеха същия ден.
Взеха ни предварителен депозит , като ни предупредиха, че след като детето напусне ДГ ще ни върнат парите. Първия ден го взех в 16 часа , беше ял сам видимо от дрехите му. В нашата детска градина не разрешават да се вземат децата по обяд тъй като щели да се дразнят останалите деца.
Втория ден го мъкнах на ръце гърчещ се и пищящ, отворих вратата на стаята , натиках го вътре , метнах му пантофите и затворих вратата. Беше ужасно ужасно ужасно.
Третия ден се съгласи да тръгне с портативно ДВД  Tired .
На родителската среща споменаха, децата да не носят портативни компютри  , памперси  Embarassed и биберони. (само третото не се отнася за нас).
Мрънкането беше точно 2 седмици и тогава нямаме кой знае какви проблеми . Всяка сутрин точно пред ДГ ме кара да клякам срещу него и ми заявява "Мамо днес няма да ходя на училище" . Имаме си ритуал.  Laughing
Попитайте госпожите дали може да си носят любима играчка, това помага но не очаквайте чудеса .
Облечете ги с панталони с ластик за да могат по-лесно да се обслужват.
Никога не стоя на прозореца за да го чуя дали реве. Той ще се успокои след 5 минути а аз цял ден ще ходя разлюляна.

# 56
И на нас ни предстои този "Първи ден", дано всичко да е наред!

# 57
  • На морето!
Общо взето всеки първи ден е различен. Синът ми е преживявал това 2 пъти- първи ден на ясла. Първи ден на временна градина за лятото, сега му предстои и първи ден в новата ДГ. И трите са различни ДЗ- различни сгради, райони, деца, учители. Живот и здраве, следващата есен пак се очертава да се местим. Надявам се освен огромния стрес за детето, всичко това да има и положителен резултат.
Успех на всички през първите дни в градината!   bouquet

# 58
  • Kyustendil
noraa, с памперсите как се справихте, защото и на мен това ми е притеснението? Моят синковец си пишка сам без проблем, но акото е само в гащичките и това много ме притеснява!!!!

# 59
Първия ден не е интересен, поне при нас, виж втория...
И при дъщеря ми цирковете започнаха от вторият ден ooooh!
И при нас.И продължиха 2 месеца.А сега не иска в къщи.Иска на градина  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт