Първият ден в детската градина

• 25 932
  • 264
  •   1
Отговори
# 60
И на нас ни предстои Първият ден. Пиша "нас", защото и са мен ще е не по-малко стресов, да не кажа повече.  Mr. Green

Имам въпрос - може би дъщеря ми ще поиска да си вземе играчка. Чудя се да й разреша ли или да я убедя да не взема? newsm78

# 61
  • На морето!
Попитай предварително. Ако нямаш такава възможност- вземи. Дори да не разрешат да я внесе вътре с нея, то поне ще си я остави в раничката и ще може да ходи да си я наглежда като й стане мъчно. В повечето градини разрешават играчки.

# 62
И нас ни очаква този първи ден. А как се притеснявам Embarassed...

emilina, в доста теми чета, че страшно те притеснява акането в гащите.
Моят син ака само и единствено в памперс. Сам идва и ми казва, че му се ака и да му сложа пелената.
Не желае да седне на седалката си, казва за пишкането без никакъв проблем, без подсещане.

Вариантите при децата ни са 2 - да се наакат 2 пъти в градината и набързо да се оттучат. Постигат го някак, но не знам как.
Детето на моя съседка именно в градината я оттучиха да ака в памперс.
Другият вариант - децата са хитри. Много вероятно е да стискат и да акат само у дома.
В един момент ще зарежат памперса - споко Hug.

# 63
много хубава темичка,малката ми бамбина тръгва на градина първа група ,не е ходила на ясли и почти не се отделя от мен,все пита -мама къде е...,то я ясно че сигурно ще има сълзи, 
кака и е в същата градина последна група и сутрин ще ги водя двете,отсега и обяснявам че ще ходи на градина да играе с децата,че ще хапват и спят там,но тя няма да е в на кака групата,то милото казва-добре....но все ми се струва че си мисли,че ще бъде с кака си заедно,защото мн пъти е влизала в групата и като сме ходили да я взимаме и мн и харесва,дано да се адаптира бързо...
темичката ще има продължение,... Grinning след първите няколко дни на детето в градината

# 64
И на нас утре ни е първият ден в градината. Имам обаче въпрос, в колко часът трябва да го заведем? Нещо или не ни е казано или съп пропуснала  Rolling Eyes
Успех на всички малчовци и техните родители!

# 65
  • Сф
ние винаги ходим с радост на ясла.
Ето утре пак тръгваме, малката е много щастлива, чака с нетърпение. Пазарувахме в Била кърпички и вода за там, както и кутия бонбони.
За нас наистина е празник, колкото и да не ви се вярва.  Grinning
Ходим с радост! bowuu

# 66
  • Сф
до колкото знам, децата се водят до 8.  30.
Но за по сигурно го заведи към 8.
Успех! Heart Eyes

# 67
Благодаря  Hug

# 68
  • София
А моят въпрос е, как успявате да ги облечете на втория, третия и т.н. ден. Аз съм ужасена - още не сме тръгнали на детска, но от сега отказва ситната да влезе в двора - миналата седмица взимахме баткото заедно от детската, тя се запъна на входа на градината и каза да ходя да го взема, тя щяла да ме чака на тротоара  ooooh!. А като знам как като не иска да тръгне на някъде, не мога да я облека, от сега съм се хванала за главата, какво ще правя  Thinking

# 69
Здравейте, и на мен ми предстои първия ден, но на седми  Rolling Eyes Проблема при мен е, че е мъничък още пък ще бъде в градина, но е така като не ни приеха в ясла.  Ходи си без проблеми до тоалетната, не се напишква докато спи следобед, но проблема е, че не може да се храни много добре сам. Слага в устата обаче след 3-4 хапки се отказва. Пък в детскитеградини не ги хранят както в яслата примерно. Също е много срамежлив и не знам как точно се процедира с ходенето до тоалетна в ДГ, ако някой може да каже. Знам, че ще мрънка и истерия ще има, защото вече веднъж го преживях с баба ми в къщи. Цяла седмица се дра сутрините на вратата и викаше мамо мамо ама го преживях и забравих. Сега втори дубъл Laughing

# 70
Първият ден за нас беше приказка но втория ден беше истински ужас  писаци ревове хапане викане пълен комплект продължи още две седмици този ужас но после свикна.
Фоксче - за обличането карах баща му да го облича защото при него номерата не минават.  Знаеше си човека, че  при тати за  разлика от мама  номерата с рев и мили думи не минават.

# 71
И при нас днеска беше истинска драма  Confused Толкова много плака и госпожата го вкара със влачене във помещението! Стоях отпред и слушах, плака дълго......Ох скъса ми се сърцето  Sad

# 72
  • София
А пък за моят син 1-ва група е истинско приключение. Две години подред беше в яслата и от вчера е в първа грува и радостта е много голяма. Снощи ми обясняваше колко било интересно, защото имало "тоалетни истински но малки, като за деца, а не такива като вашите големи"  Heart Eyes Сутринта отиде със страхотен кеф. Дори имаше едно момченце което плачеше в предверието /може би не е ходило на ясла...или незнам, станало му е мъчничко/ и моят син го хвана за ръка и тръгна да му говори колко нови играчки имало вътре и влязоха заедно.
Не се притеснявайте, ще свикнат всички малки сладури, дано да попаднете на добър персонал за да бъдат децата още по щастливи  Peace

# 73
  • Ботевград
Записче  Hug
На 7 ми септември и на моето дете му предстои първият ден в детската градина  Simple Smile
миналата година през септември я бяхме записали, но ходи точно 1 седмица, имаше куп отрицателни емоции и нежелание да ходи, проблемно дте в групата и персонал, повдигащ рамене на всеки наш въпрос Rolling Eyes
Сега сме я записали в нова градина, посещавали сме я заедно няколко пъти, играла е в двора, пораснала и контактна е и искрено се надявам да тръгне и да свикне бързо и да и хареса   Sunglasses
Успех, весел първи ден и много усмивки на всички дечица  Grinning Heart Eyes  bouquet Hug както първият им ден, така и цялата година  Heart Eyes Hug

# 74
Ох, момичета, аз така съм се притеснила, все едно за пръв път ще пращам дете на детска, но този път ми е кошмар.  ooooh!
Малчо е много привързан към мен и направо не знам как ще го оставя там.
От сега съм решила, че ако плаче, ще отложим тръгването на градина, докато поотрасне малко.
Ми, не мога, какво да направя?!  Sad

И един въпрос: колко дни преди тръгването на детска започвате да правите изследванията?
  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт