Как да наричаме гърдите на детето?

• 8 630
  • 166
  •   1
Отговори
# 75
  • София
за мен цици е грозно. Учудвам се, че толкова деца са поощрявани да използват тази дума.

"Цици" е разговорно, както и "пишка". Едва ли някой описва изненада с "увисна ми мандибулата" или болка с "усещам дискомфорт на фалангата". Не знам какво ще рече "поощряване", но децата изпадат в неловки ситуации когато чуват непознати думи, присмиват им се, а в крайна сметка научават значението им по циничен или сбъркан начин от връстницети си които правят първи стъпки в сексуалното си образование. Мисля си, че е редно да се научат едни трибуквени думички кокто и кой ги ползва и какво говори за произнасящият ги. То и Буда са го пазили да не научи какво е болка и старост, но пред такива неща е само въпрос на време кога ще се изправиш. Родителите могат да изберат кога и от кого.

за мен пък "цици"е като "гъз", "п--ка", "к-р" и пр..... и аз лично не се и съмнявам, че като вкеки друг рано или късно ще ги чуе и ще се запознае с всички подобни думички.... но се надявам никога да не станат част от ежедневният му, основен речник Wink

# 76
май бъркате разговорни думи с вулгаризми и медицински термини. Но както и да е, ще ми стане драго, ако синът ми поправи някое момиченце, че е по-добре да използва думата "гърди" вместо "цици" Simple Smile все съм си мислела, че у децата всичко трябва да бъде красиво....

bowuu То и у майките трябва да е, ама ...

# 77
Лошото е,че всички сте прави...Хем не бива да учи от улицата,вместо от нас,хем пък и не става:"Айде да се псуваме,че да го подготвим!".Обаче кога и как да обясниш всяко едно нещо.Аз си мисля,а и имам спомен от себе си,че не бива да подценяваме възприемчивостта на децата,т.е. ние само си мислим че още не разбират.И за това май смятам още от сега като чуем,ако щеш и по телевизора нещо-да обяснявам че това е лоша дума.Нека да ги чува ,за да знае,че ги има, и че не бива да ги употребява.

# 78
Няма лоши думи, има думи употребени в лош смисъл или контекст.
Това да се определят дадени думи за лоши, намирам за неправилно.

Да кажем, думата „куче“, в ж.р. ед.ч. „кучка“. Какво и е лошо на думата кучка?

# 79
  • Видин

Дай ми пример кога думата п*тка се използва в добър контекст  Rolling Eyes

# 80

Дай ми пример кога думата п*тка се използва в добър контекст  Rolling Eyes

Защо да няма добър контекст, когато влюбеният мъж се обърне към любящата го съпруга и и каже, че обожава нейната влажна и топла п...а?
Не виждам обида, а начин на общуване и ако това му харесва на някой, защо не.
Но тази дума не е за речник на 3 годишно дете. Има доста други думи, на които да се обърне внимание преди да се стигне до значението на думата п...а.

# 81

Дай ми пример кога думата п*тка се използва в добър контекст  Rolling Eyes

Защо да няма добър контекст, когато влюбеният мъж се обърне към любящата го съпруга и и каже, че обожава нейната влажна и топла п...а?Не виждам обида, а начин на общуване и ако това му харесва на някой, защо не.
Но тази дума не е за речник на 3 годишно дете. Има доста други думи, на които да се обърне внимание преди да се стигне до значението на думата п...а.

Ай, стига бе  Joy

Моия любящ - ако ми изтърси точно така казано нещото - повече ще ме отврати, о тколкото зарадва, за всеки момент си има подходящи синоними, моля ви се...

# 82
  • Видин
Предавам се и се оттеглям от спора  Stop

# 83
Ама моля ви се, всичко е въпрос на вкус  Hug

# 84
Ама моля ви се, всичко е въпрос на вкус  Hug

Вкус де, именно - прояви малко такъв в темата за децата!!!

# 85
  • до една звездичка

А, к`во приказваш просто!...  Tired Ненадмината!

# 86
Да проява вкус, ама като темата се завъртя около тази дума.
Пък и отговорих на зададеният към мен въпрос много деликатно.

Пак казвам, няма лоши думи, има думи в чиито смисъл влагаме лоши чувства, емоции и тн.
Едно дете на 3 или 4 години не може да вложи никакъв смисъл в думи като „цици“ или „п...а“, ние възрастните можем да му внушим даден подтекст, но самото дете не е в състояние да определи думата като така или онакава.

# 87
Да проява вкус, ама като темата се завъртя около тази дума.
Пък и отговорих на зададеният към мен въпрос много деликатно.

Пак казвам, няма лоши думи, има думи в чиито смисъл влагаме лоши чувства, емоции и тн.
Едно дете на 3 или 4 години не може да вложи никакъв смисъл в думи като „цици“ или „п...а“, ние възрастните можем да му внушим даден подтекст, но самото дете не е в състояние да определи думата като така или онакава.

newsm78

Ти дете имаш ли?

# 88
Ами като не са лоши думи защо ние ги ползваме когато искаме да обидим някого:Заспала п....,миризлив х...
Това първо.Второ:Айде мамо да ти измием п.... и циците.(Понеже тя ме пита:Пъп?-Не е пъп!Това е...)Трето сега не влага смисъл и приема всичко за даденост,но все ще порасне и ще асимилира,нали.Четвърто-децата са огледало на своите родители."Ами на това са го научили в къщи и за това е невъзпитано." "Не дей мамо да си играеш с това дете,то говори само глупости." "Вашето дете учи другите деца да говорят цинизми,защо не му правите забележка,нали сте му родители,това е ваше задължение".ОБАЧЕ-"АЗ НЕ МОГА ДА СПОДЕЛЯ С НАШИТЕ И ДА ГИ ПИТАМ ЗА ТЕЗИ НЕЩА,ЗАЩОТО ТЕ НЕ МЕ РАЗБИРАТ Sad"."-АМИ ЕЛА ЧИЧОВОТО У НАС ,И АЗ ВСИЧКО ЩЕ ТИ ОБЯСНЯ,И ЩЕ ТИ ПОКАЖА МОИТЕ ИГРАЧКИ...."

# 89

Може би ana07 има предвид, че детският мозък има различен начин на мислене. Пример за това е теста на Роршах:

Децата виждат единствено делфините. А вие?

Общи условия

Активация на акаунт