Кухните - 33-та тема

• 80 061
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета.Успях да прочета 2-3 теми и видях невероятни кухни за което ви поздравявам.Обръщам се към вас със въпрос за избора на цветове.В момента правим един кухненски бокс който е малък -175/160 а на всичкото отгоре и с много малък прозорец т.е. тъмен.Относно разположението нямам избор защото вътре ще има мивка, пералня и печка свободно стоящи.Не се впускам в голяма инвестиция защото ще се дава под наем.Мъжът ми много хареса плота и плоскостите Коко Боло на Кроношпанhttps://.http://www.kronospan.bg/products/category_decors_info.phtml?params=421 Въпросът ми е подходящо ли е на такова малко помещение тази малко по-едра шарка?Става ли  за плот и вратички да се сложи еднакъв десен като се спази посоката на шарката а корпуса на шкафовете да  е тъмен .За гръб ще има плочки в светлия нюанс на плота.И друго ме тормози  плота ще е във Г форма -трябва ли да се съобразя с това и да  избегна тези шарки и да се насоча към другия  вариант с плот Малави на Егер.Доста дълго стана но ще съм благодарна на всеки ваш съвет

# 226
.И друго ме тормози  плота ще е във Г форма -трябва ли да се съобразя с това и да  избегна тези шарки и да се насоча към другия  вариант с плот Малави на Егер.

Не разбрах какъв е проблема с Г-образната форма.

# 227
Шарката е по-едра и това не се вижда на малката мостра а само на голяма плоскост и в ъгъла където ще се съединят двата плота с въпросните шарки-няма ли да стане грозно? Не мога да си го представя.

# 228
Шарката е по-едра и това не се вижда на малката мостра а само на голяма плоскост и в ъгъла където ще се съединят двата плота с въпросните шарки-няма ли да стане грозно? Не мога да си го представя.

Няма да стане грозно. Където се съединяват плотовете се слага лайсна.

# 229

А, ако фирмата е добра, припасват шарката и даже става по- красиво. Имам няколко такива ъгъла с по-трудна шарка - артууд. Показвала съм. Никъде нямам разминаване и нямам лайсни.
За Коко-Болото - то не чак такава шарения и не е много контрастно, че да се притесняваш. Мисля, че ще седи добре. Аз много го харесвам и направих дрешника и още 2-3 гардероба с него.

# 230
Гретел, а при мен при Артууда има разминаване и много ме дразни. Но като не се мисли от този, който прави кухнята така е #2gunfire. А и аз не присъствах на монтажа и го видях при свършен факт. Не мога да измисля как да го прикрия.

А, ако фирмата е добра, припасват шарката и даже става по- красиво. Имам няколко такива ъгъла с по-трудна шарка - артууд. Показвала съм. Никъде нямам разминаване и нямам лайсни.
За Коко-Болото - то не чак такава шарения и не е много контрастно, че да се притесняваш. Мисля, че ще седи добре. Аз много го харесвам и направих дрешника и още 2-3 гардероба с него.

# 231
Гретел, а при мен при Артууда има разминаване и много ме дразни. Но като не се мисли от този, който прави кухнята така е #2gunfire. А и аз не присъствах на монтажа и го видях при свършен факт. Не мога да измисля как да го прикрия.

Обърках се в по-горния пост.
Гретел, а при мен при Артууда има разминаване и много ме дразни. Но като не се мисли от този, който прави кухнята така е  #2gunfire. А и аз не присъствах на монтажа и го видях при свършен факт. Не мога да измисля как да го прикрия.

# 232
  • София
Моята кухня е от кокоболо. На мен ми хареса, че фладера е светъл и шарен и прави помещението да изглежда слънчево. Само едно си мисля, че ако корпуса, вратичките + плота и гърба се направят от кокоболо ще дойде в повечко шарката. Помислете за вариант вратички и корпус кокоболо, а плота и гърба да са едноцветни (и тъмно и светло му отива) или обратния вариант - плот и гръб кокоболо, а корпус и врати едноцветни. И двата варианта ги имаше показани тук във форума.
И моята кухня е Г-образна, ето да видиш как е станало. При нас не напаснаха шарката, въпреки че бях помолила да режат вратичките последователно, но резултата не ме дразни. Виж и прецени за себе си дали ще ти хареса с размината шарка Simple Smile

# 233
# 234
# 235
Здравейте! В момента и ние сме на тема кухня ... и вече тотално се обърках  Rolling Eyes Стаята е кухно-дневна трапезария и е 23 кв.м, със скос, с недостатъчна светлина. Първо бяхме решили кухнятя и мебелите в стаята да се светли. След това пък да са тъмно дърво - венге / старо дърво, а плотът и гърбът да са светло бежово. Но си купихме черен хладилник, черни плочки за кухнятя и много светъл ламинат http://www.e-domko.bg/product/1336-makasar.html (доста по-светъл е от снимката). Стените решихме да са светла праскова (най-много отива на ламината). Диванчето май ще е сиво (още не сме го купили). И сега идва голямата чуденка каква да е кухнятя, а трябва в най-скоро време да кажем на майстора. Моля за съвети от вас, мили мами!

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 07:45 от vichon

# 236
  • София
След като сте почнали в черно, продължете с шкафчета в червено и бяло!
Ще отива даже и на сивото на паркета.
Например /като цветове, не като големина/:

Последна редакция: чт, 02 сеп 2010, 09:06 от Дилянка

# 237
Страхотни сте момичета!Благодаря на всички за съветите.Сега се връщам да прочета и видя показаните кухни и до утре да решим спора у дома Коко Боло или Малави.

# 238
Здравейте! В момента и ние сме на тема кухня ... и вече тотално се обърках  Rolling Eyes Стаята е кухно-дневна трапезария и е 23 кв.м, със скос, с недостатъчна светлина. Първо бяхме решили кухнятя и мебелите в стаята да се светли. След това пък да са тъмно дърво - венге / старо дърво, а плотът и гърбът да са светло бежово. Но си купихме черен хладилник, черни плочки за кухнятя и много светъл ламинат http://www.e-domko.bg/product/1336-makasar.html (доста по-светъл е от снимката). Стените решихме да са светла праскова (най-много отива на ламината). Диванчето май ще е сиво (още не сме го купили). И сега идва голямата чуденка каква да е кухнятя, а трябва в най-скоро време да кажем на майстора. Моля за съвети от вас, мили мами!
Мислили ли сте да вкарате трети , контрастиращ цвят ? Тъмни шкафове няма да са много удачни, ще правят стаята по-малка, поглъщат светлината, а поддръжката е просто ужас. Всяка прашинка се вижда на венгето.  Зелено или лилаво е много свежо в комбинация с бяло като напр.

# 239
Ето, за да не съм голословна за напасването.

Общи условия

Активация на акаунт