Кухните - 33-та тема

• 79 204
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Моля,кажете аспиратора къде е изведен,защото моя мил не иска в комина,а отдушник в кухнята няма.Ще готвим на усвоената тераса-там с дупка и навън. newsm78
Нашия комин в стаята е изрязан и не функционира, затова ние пробихме дупка до прозореца и през цялата дължина около 7 м. пуснахме пвц тръба скрита с гипскартон и това е нашия бъдещ комин, сложихме и  клапа от външната страна на апартамента.Виж снимките ми на предната страница.

# 661
А тази клапа какво представлява - вие ли си я взимахте отделно от аспиратора и от къде? Предполагам , че хората които ще го монтират имат представа, ама и аз да попитам.
Относно мелницата - аз съм решила твърдо, че ще слагам, макар че от две места вече чувам, че миришело от тях. Вярно ли е това?

# 662
А мелницата какво точно прави?  newsm78

# 663
Незаменима ми е!
Мели. Изсипвам и пускам в нея, всякакви отпадъци /без кофичка от кисело мляко, или кости от вратна пържола примерно/. Чисто, удобно, лесно. Почиствам я често, няма миризми, не се разхождам всеки ден до контейнера.

# 664
 Клапата е да не вкарва въздуха обратно, евтина е и аз я купих отделно, като правихме отвора, от външната страна се слагала. Майстора ни "светна", дали е прав ще разбера като сложа абсорбатора,  дано всичко е наред.
 За тези мелачки мога да кажа, че и кофичка от кисело мляко раздробяват, но на мен ми се струват много зловещи, дори и да вършат работа . Аз съм ползвала известно време и мога да кажа, че няма да си сложа в къщи. Но с тях се избягва отпушването на канала.

# 665
Ето ги възвратните клапани http://leksgroup.com/l_bg/?s=3&i=9&c=16&p=5
Относно мелницата - на мен не ми се е случвало да мирише.

# 666
Записче от мен да ви следя. Ние ще си правим кухненското сами, в смисъл моя мъж работи в дърводелска фабрика като програмист на CNC машина и там ще ми нарежат плотовете, ще ми направят проекта, но нали все пак трябва да знам какво искам, така че ще имам доста въпроси, но преди това ще ви изчета. Лошото е, че във тази фабрика работят само с истинско дърво, а аз съм се ориентирала към ПДЧ  за долен и горен корпус на кухнята и акрилен или гланциран МДФ за врати, тъй като ние ще си купуваме материала, а моя не е много наясно с разните "модерни" материали и покрития, ще разчитам вие да ми разясните Praynig Скоро пак ще пиша, че ми е много интересна темата  Hug

# 667
  • София
Моля,кажете аспиратора къде е изведен,защото моя мил не иска в комина,а отдушник в кухнята няма.Ще готвим на усвоената тераса-там с дупка и навън. newsm78
И аз ще съм така, само че вътре в кухнята - аспиратора е на външна стена, ще направим дупка зад него и направо навън. Какво те притеснява? Така мисля, че даже е най-добре. В смисъл - ще си ползва капацитета на max.

Аспиратора, задължително се извежда в комина. Комина за това е предвиден. Ако си погледнете чертежите ОВ ще видите, че така е заложено по проект. Още повече, че в комина се създава така наречената тяга за отвеждане на парите и това в голяма степен спомага. Не мирише на съседите и съседните на кухнята стаи.
Не коментиран случаите в които има преустройства и това е невъзможно.

Има много недостатъци и проблеми когато аспиратора е изведен на вън, особено ако е на северна или западна стена.
Често пъти като вали и навява влиза вода в тръбата, ако няма решетка с клапа. Като духа също се чува шум. От течението клапата може да потропва. При силен вятър и дори при не много силен, абсорбатора не работи добре защото има съпротивление. Да не споменавам, че се чуват и шумовете от вън. Освен това кацат и гълъби на решетката.
Всичко написано, по-горе е от моя личен опит с изведен абсорбатор на вън. При нас като включех абсорбатора бързах да затворя прозореца на детската, защото всичко влзаше там.

Може да го обясниш това на мъжа ти. Ако не иска да ти го направи като хората си викни майстор.
Ще си спестиш много ядове. Ще ти е красива фасадата и може да си скриеш тръбите в гипсокартон или шкаф отвътре.
Успех

# 668
  • София
Ето ги възвратните клапани http://leksgroup.com/l_bg/?s=3&i=9&c=16&p=5
Относно мелницата - на мен не ми се е случвало да мирише.
Тази възвратна клапа е за монтаж в абсорбатора.
АЗИРА пита за клапа с решетка за външен монтаж на фасадата.
Има ги по железариите.

# 669
АЗИРА пита за клапа с решетка за външен монтаж на фасадата.
Има ги по железариите.

Точно за тях питам.
Направо ме изплаши с това външно извеждане на аспиратора. При мен ще е изведен точно на северна стена, до остъклена тераса, на която прозореца стои почти винаги отворен и си представям къде ще бъде "изведена" миризмата. Но при мен комина е на такова криво място, че ще трява да се премине 2 метра по едната стена , ъгъл на 90 градуса и още 3 метра по другата стена за да се стигне до комина. В повечето фирми където съм питала ми препоръчваха вместо този дълъг път/аспиратора нямало да работи ефективно/ - направо да избием дупка в стената и да изведем навън. Сега се замислям - всичко, което казваш звучи напълно логично и май наистина трябва да е в комина, но тогава трябва да правя кардинални промени в проекта ooooh!

# 670
То хубаво е да се извежда в комина, ама когато комшиите нагоре са резнали комина, защото са на парно и комин не им трябва, нямаш много избор.  Tired

# 671
Аз съм виждала абсорбери с вътрешен цикъл, но може би вече сте ги обсъждали Thinking При тях няма нужда от отдушник.

# 672
Относно абсорбаторите -ето така сложихме тръбата:  http://dorika.snimka.bg/other/golemiyat-remont.541760 (бялата тераса).Някой може ли да ми препоръча дърводелец във Варна за изработка на кухня с материали на клиента?Мерси!

Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 01:50 от dorika

# 673
  • София
Аз съм виждала абсорбери с вътрешен цикъл, но може би вече сте ги обсъждали Thinking При тях няма нужда от отдушник.

Кажи нещо повече за тях моля те? Simple Smile
Прати линк може би?
Аз хвърлих едно око в сайта на Технополис, но на нито един абсорбатор не пишеше "с вътрешен цикъл, без нужда от отдушник" Thinking

# 674
  • София
Прерових почти цялата тема, но не открих кухня на балкон, каквато имам и планирам да сменя. Събирам идеи, помагайте.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт