Хитрини за справяне в кризата?-2

• 72 660
  • 675
  •   1
Отговори
# 510
е ако искаш да вадиш в такива големи количества, нали продават принтери за вадене на снимки в домашни условия /не знам излиза ли по-евтино от фотото обаче/.

малее,хич не е евтино да си вадиш снимките в домашни условия - единствения плюс е за качеството на фотохартията - можеш сам да си я избереш,както и разните глезотийки в програмите за принтери и фотоапарати...
ние веднъж си намерихме в Карфур фотохартия на ХП,много намалена,и я изкупихме всичката,ама така си стои,щото като почна да вадя снимки,се самозабравям и изхабявам всичкото мастило наведнъж,а за смяната - 30 лева на контейнерче... ooooh!
изобщо,луда работа... Crazy

И аз съм с ХП, и при мен е така. Извадила съм 2-3 снимки. То мастилото свършва неговата....

# 511
  • София
За домашното месо като казахте - и аз не го понасям Blush Може би е въпрос на навик, не знам, аз село никога не съм имала и цял живот съм яла бройлери и месо от магазина Laughing Веднъж ме 4ерпиха с домашен петел, лелеее, нема дъв4ене това нещо Joy Ами прясното свинско как мирише Sick На кръв или нещо такова...Оба4е едно време бройлерите си бяха съвсем 4итави и месото от магазина също...Тези пилета Дюк се убих да ги търся - никъде около нас няма Sad Била, Кауфланд, Фантастико - нъц. От месеци всеки път като отида да пазарувам, гледам за тях, но не и не.

Да ви споделя и две бабини рецепти за кашлица, които според мен са по темата, защото могат да спестят доста пари от сиропи и хапове през зимния период. Рецептите са прясно изпробвани върху собствените ми деца Simple Smile
1. Една 4ерна ряпа се издълбава малко и се пълни със захар/мед. След 10-12 4аса в дупката се образува сироп, от който се дава по лъжи4ка 3-4 пъти на ден. Ряпата се издълбава още и пак се пълни и така докато свърши или ви мине кашлицата.
2. По една лъжица мед, зехтин и ракия се смесват хубаво и се взема по половин лъжи4ка за малки, по една за големи, 3 пъти дневно. Малко се притесних от ракията заради децата, но се сетих, 4е вси4ки сиропи за кашлица съдържат алкохол така или ина4е.

# 512
  • София
ооо ,то за тези пилета Дюк какви легенди се носеха,и то само хубави,аз не съм ги търсила специално, но не са и ми попадали в полезрението за да ги купя.
Първата рецепта д-р Михайлов /по телевизията дето го дават/ я е казвал Peace

# 513
  • София
Пилетата дюк ги има във фантастико и в карфур. хубави са, но особена разлика във фокуса с обикновните бройлер аз нe виждам. само са по-различни на цвят  Laughing

# 514
Мда, подозрително оранжевеят Laughing Не съм ползвала такова пиле, но преди съм ги виждала в "Европа"

# 515
  • София
belindа,пилета Дюк има в нашата Билла /Люлин/ винаги,когато съм ходила,а аз ходя често.Ти в коя Билла търсиш,ако е някоя от малките може би и да не зареждат,но в кварталните имам със сигурност.
Лилита,пилетата ли оранжевеят?Не ми е направило впечатление.
Но на мен просто са ми скъпи,купувам понякога,но рядко.

Рецептата с черна ряпа е много добра,действа безотказно.Както и всички рецепти на д-р Михайлов според мен.

# 516
  • Пловдив
По рецептите за кашлица - баба ми прави с лук. Една глава лук се реже на дребно и се посипва със захар обилно и се оставя. Лука пуска сок, който баба ми даваше на внуците за хрема и кашлица, при всякакви настинки. Капки за нос - изцеден сок от лук, ама е много гадно.

# 517
  • София
Янтра,същата тази рецепта,но вместо със захар с мед,я знам аз.Наистина действа добре,но май е за суха кашлица тя.
,Лука в носа...айй,много е гадничко Laughing.За себе си само го прилагам.На децата пресичам хремата с капки от клеева тинктура във физ. разтвор.Истински капки от аптеката от около две години не съм ползвала.

# 518
  • София
belindа,пилета Дюк има в нашата Билла /Люлин/ винаги,когато съм ходила,а аз ходя често.Ти в коя Билла търсиш,ако е някоя от малките може би и да не зареждат,
Ами не е хич малка - тази на България и Т. Каблешков. Никога няма.

# 519
  • Пловдив
Мда, подозрително оранжевеят Laughing Не съм ползвала такова пиле, но преди съм ги виждала в "Европа"
http://bgkulinar.net/news.php?newsid=2189
Жълтее наистина, както и си пише  Peace Аз купувам от Карфур или Пикадили.
Снимки преди вадех от Снимките.ви, но нещо в последно време качеството не е добро.

# 520
Всъщност не мога да разбера, как от един опит реши Белинда че домашното месо не е вкусно. Вярно въпрос на вкус и приготвяне е. Но аз от години ям само домашно месо, и свинско, и пилешко, и пуешко и т.н. Тази година за първи път ми се наложи да купя пилешко месо, е ако имам избор не бих повторила. Няма вкус, като гума е.

Между другото ние си гледаме домашни бройлери. Варят се бързо като купешките, но са хиляди пъти по вкусни. Домашен петел и аз рядко готвя, предпочитам да го смеля на кайма, точно защото е по жилав. А за прясното свинско, предпочитам го пред неустановента възраст на купешкото  Mr. Green

# 521
  • София
Всъщност не мога да разбера, как от един опит реши Белинда че домашното месо не е вкусно.
Ами лесно. Аз и шкембе чорба съм опитвала само веднъж и реших, че не ми харесва. Трябва ли да я опитвам многократно, докато й свикна с вкуса Laughing Да "проям" така да се каже.
Сега...Аз не казвам, че домашното месо е нещо по-кофти от купешкото. Напротив, като качества може и да е в пъти по-добро. Казах само, че на мен не ми е вкусно. На мен, лично. Просто не съм му свикнала. Това странно ли звучи? Мисля, че повечето градски чеда са така Wink
По същия начин съм с дивеча. Преди години на един прием сервираха някакви еленски и сърнешки деликатеси, по които всички изпоприпадаха, а аз цяла вечер бодох зарзавата отстрани и се молех никой да не забележи и да ме попита защо така неуважително подхождам към старанието на домакините hahaha

# 522
  • София
каква е цената на  Дюк за кг, и колко горе долу излиза едно пиле  newsm78

# 523
каква е цената на  Дюк за кг, и колко горе долу излиза едно пиле  newsm78

Гледах ги, защото ги похвалихте, 6,59 лв/кг. Това му е цената във фантастико..А едно пиле излиза 10 лв.

# 524
  • София
малеее,тези пилета май са за друга тема тогава Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт