Бъдещите НОЕМВРИЙСКИ майчета

• 24 968
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • София
     Привет и от мен!

Вчера тъкмо писах, че ми е поминало и вечерта пак ме започнаха по малко. Сега и кръста взе да ме наболява.
Преди малко си сготвих лещичка и сега я чакам да поизтине  smile3508.

Момичета, благодаря ви за подкрепата  Heart Eyes.

Дъгичка, да ти отговоря по реда н въпросчетата:
1. Мисля, че боди с къ ръкав е подходящо под това гащеризонче. Все пак стаята ще е отопляема. Така бебето няма да прегрява.
2. Бебешките чаршафи не съм ги сменяла всеки ден.
3. Баткото го къпехме с бебешки шампоан на "Бюбхен". Взимала съм и на "Чико". Сега продължавам да ползвам "Бюбхен", ето този .

Beboslava, надявам се, че зъбчетото вече е добре  Hug.

booboo's mama, надявам се всичко да е наред и на бебо не влияе  Praynig.

miMozzza, нямам серклаж. Преди пак си беше скъсена шийката и вземах магнерот и но-шпа.

Kölsches Mädel, при мен в началото също лекарствата ми помогнаха. Явно трябва повече да се пазя, т.е. да не пазарувам  Wink.

# 466
Един въпрос до мамите с втора бременност - с първото детенце ползвахте ли слинг ?Защото аз си бях купила кенгуру на Джордани , уж хубаво от 0+ , обаче по-неудобно нещо не бях носила . Колкото и да регулирах презрамките и да ги вдигах нагоре , бебето някак си висваше напред и ме болеше кръста . Та сега се чудя дали да си купувам слинг , защото там имам няколко възможни положения за носене , най-вече онова страничното като "на хълбок" , което си мисля , че ще е доста удобно или няма смисъл  newsm78

# 467
И аз ползвам същия сега , а като се роди бяхме със серията на Мустела за атопична кожа ... има едно дето се слага във водата и не се изплаква.

Дори, нали и при мен установиха скъсена шийка миналата седмица , та пия същите хапове и пак си ме наболява ... довечера като ида знам ,че ще ме накара да пия Генипрала , ама хич не ми се ще ... дано устискаме по-дълго, че не ми се тича до София по никое време ...  Mr. Green

# 468
Един въпрос до мамите с втора бременност - с първото детенце ползвахте ли слинг ?Защото аз си бях купила кенгуру на Джордани , уж хубаво от 0+ , обаче по-неудобно нещо не бях носила . Колкото и да регулирах презрамките и да ги вдигах нагоре , бебето някак си висваше напред и ме болеше кръста .

Аз се пробвах със слинга и се отказах точно защото всичко ме болеше от "провисналото" носене. Позицията "на хълбок" доколкото си спомням, е за по-големи дечица, а и асиметричните натоварвания по принцип са кофти за гръбнак, мускули, сухожилия. Моят съвет е, ако ще разнасяш много бебето, да инвестираш в хубаво кенгуру (може и втора употреба, ще ти излезе на цената на Джордани-то). Аз си взех Бейби Бьорн и съм супер доволна - детето стои изправено, близо до тялото, а презрамките чудесно разпределят тежестта на гърба  Peace

Дъгичке, щом е от племенницата на заем, какво има да му мислиш?

# 469
Момичета,знаете ли кога отваря врати новия магазин на Джъмбо,който е още на влизане в София? Thinking

# 470
Момичета,знаете ли кога отваря врати новия магазин на Джъмбо,който е още на влизане в София? Thinking

Според табелата отпред трябваше да е отворил още на 8-ми август Simple Smile

# 471
  • София
Здравейте и от мен!!!
Не съм писала вече цяла вечност,ама такъв мързел ме е налегнал...та само ви чета...

Аз да се похваля - вече си имаме креватче за бебка!!! newsm62 Много му се радвам всеки път като влеза в спалнята!!!!

А клипчетата са страхотни - поне за мен са бескрайно полезни - и аз смятам,че може да ги сложим на първа страница!!

За лекции в София и аз се оглеждам в нета - смятам да почна да посещавам такива!!!Та мамита от София - имайте ме в предвид!!!

А за скъсената шийка на матката - и аз съм така...вече на пия Гениприл,а минах на Нутри Маг - но тия дни пак започна да ме наболява,та незнам...чудя се да кажа ли на доки?!?!?Да не вземе пак да ме прати в болница!!! newsm12

Джъмбото вече е отворен.Още не съм ходила до там,ама едни приятели ходиха преди една-две седмици.

Хубав ден на всички!!!

# 472
  • София
Дъгичка, страшни клипчета! Има всичко "от първа необходимост"  Laughing Само дето това със смяната на чаршафите всеки ден ми се струва мнооого прекалено.
За червените кончета и аз съм чувала, че ги слагат на бебетата до кръщането и след това се махат. Не знам, но си мисля, че ако се наяжда с кончета бебо, това предпазване от уроки ще ни излезне солено. Това са си суеверия - ако не вярваш, няма да се случи. По този повод майка ми (която си е на една прилична възраст) ме посъветва да си вържа червен конец и.........да си нося бельото на обратно  Joy  Joy  Joy Е, не го правя и за сега умело избягвам всякакви уроки.   

# 473
  • София
tonivil, не съм имала слинг. Имахме кенгуру и рядко ми се е налагало да го ползвам.

Дарка, вярвам, че бебоците ще си стоят, докато им дойде времето  Hug.

Nelito_87, вече е отворен. Дидка беше ходила ис подели  Peace

# 474
Здравейте, коремчета! Аз си бухам усърдно и след малко ще скокна до джипито хем да ме погледне, хем да вземем направление за Малчо, че от 7.09. ще е градинарче  Laughing Снощи пак имах леки болчици и не толкова леки контракцийки, да видим тая вечер как ще е. Дано не се влошат нещата, че нали в четвъртък така или иначе съм на консултация, да не се разхождам през ден до болницата.
Билянка, няма никакъв проблем бебо да спи в шезлонга и вечер - спомням си Вико беше на 4 месеца и ходихме на гости на приятели в Бургас и си спа в него цяла нощ.
За кенгуруто - моето е на Чико и съм много доволна, хем май е един от най-евтините им модели. Три бебета е износило и още едно дай Боже да износи  Grinning
За кончетата против уроки - май съм споменавала някога. Вико имаше такова червено конче и на кръщенето на шестия месец попа като го видя го сряза и каза намусено: Ама защо им ги слагате тия работи? Та сега живот и здраве не мисля нищо да слагам, не вярвам в уроки (тогава сигурно заради "бабешки натиск" съм го сложила  Crazy) и съм вярваща християнка.
За мазилата - Мустела твърдо, особено за новородените бебета, почти не са ароматизирани и оцветени, все пак е допълнителна химия. Имат страхотно мазило за атопична кожа след баня, а кремът им за подсичане е N 1 - не знам какво е това подсечено бебе, въпреки че основно с мокри кърпи съм го почиствала през деня.
Хайде до скоро!

# 475
Аааа, mim4e това с "твоя" поп ми се е забило в главата значи.  Simple Smile
Срам, не срам... атопична кожа какво означава, суха ли ?  Blush
ТРбява да ви направя една анкета на мамите, от коя козметика сте най-доволни.  Crazy
Деси, честита придобивка! И аз нямам търпение за креватчето вече.  Party

# 476
Атопична кожа - - най-общо казано алергична , суха , капризна ,с много дребни пъпчици , трудна за лечение като цяло . Често обаче това се надраства с възрастта . Аз имах такива проблеми с детенце , мазахме го няколко месеца с какво ли не и накрая като спрях всички медицински пасти и взех някои продукти на Клоран и Юсерин се оправи . И сега съм пред дилема на каква козметика да заложа - на медицинска ли (Клоран например ) или да пробвам с органик козметиката на Веледа  newsm78 ?

# 477
  • Карлово
Здравейте отново, ноемврийски мамчета!
От мълчанието ви по зададения въпрос разбирам, че нямате желание да бъдете консултирани по въпросите за кърмене и захранване и ние с Бръмбазела се оттегляме от вашата темичка. Все пак на ваше разположение са кърмаческия подфорум и Консултанския подфорум на Ла Лече Лига, ако впоследствие възникнат въпроси.
Желая ви лека бременност и малки бебчета на финала!

# 478
Здравейте отново, ноемврийски мамчета!
От мълчанието ви по зададения въпрос разбирам, че нямате желание да бъдете консултирани по въпросите за кърмене и захранване и ние с Бръмбазела се оттегляме от вашата темичка. Все пак на ваше разположение са кърмаческия подфорум и Консултанския подфорум на Ла Лече Лига, ако впоследствие възникнат въпроси.
Желая ви лека бременност и малки бебчета на финала!

Аз до колкото си спомням скоро пак ни питахте и казахме, че сме съгласни да ни консултирате. ама може и да се бъркам  newsm78

# 479
И аз така си спомням, beru6ka , не се бъркаш  Mr. Green
Само, че миналият път Бръмбазела (май така беше ни пита). Пък и Бу, също ни е питала и сме казвали, че искаме.
Естествено, че сме съгласни!

Общи условия

Активация на акаунт