Отговори
# 600
 ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ СДОБИЛИ СЕ С РОЖБИ - ЖИВИ ЗДРАВИЧКИ ДА СА , БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И МНОГО ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ С БЕБЧЕТАТА  newsm51 smile3525
 Либи Hug
Аз да ви почерпя за рожденния ден на Вики  baby_neutral Heart Eyes

Прегръдки на всички!!!  Hug Hug Hug

# 601
Честито, СиСиту! Да е жив и здрав малкият Диман и много да ви радва!   bouquet

Момичета, искам да питам раждалите секцио как ви текат лохиите? Аз имах силни първите 7 дни, после 3 дни мноооого слаби и сега изведнъж пак се разтече кръв, дали е нормално?

При мен е нещо подобно - в началото течах постоянно и сравнително обилно, но вече има паузи от по няколко часа, в които няма нито капка, а после изведнъж теква пак. В общи линии се засилва при кърмене, но понякога и без видима причина. Явно ще си ходим дълго с превръзки за наваксване на пропуснатите месеци  Wink

Момичета, Ния също има пъпчици от вчера, но утре ще ходим при педиатърът за мерки и теглилки и ще разпитам. На мен ми приличат на чистене на организма, но да не поставям диагнози - лекарката ще каже.

# 602
Сиситу, Честит ти син!
Да ти е жив и здрав и много да Ви радва!А ти бързо да се възстановяваш!!!  bouquet

# 603
Здравейте момичета,

честито на новите мами   bouquet
ние днес ставаме на един месец  newsm81 , немога да повярвам как минава само времето

имам един въпрос към вас, какво дрехи ползвате за кърмене, аз за сега съм само с нощниците, но малко ми е кофти да седя по цял ден с нощница и искам да си взема някой потник или блузка, но разбира се нямам никакво време да излизам и така реших да ви питам вие какво ползвате

# 604
  • Miami
имам един въпрос към вас, какво дрехи ползвате за кърмене, аз за сега съм само с нощниците, но малко ми е кофти да седя по цял ден с нощница и искам да си взема някой потник или блузка, но разбира се нямам никакво време да излизам и така реших да ви питам вие какво ползвате
Аз стоя с дрехите си за вкъщи - тениски и къси гащи. Защо пък трябва да съм с нощница или потник  Thinking Повдигаш тениската и кърмиш, нищо сложно.

# 605
аз съм с къси панталонки и потник с тънки презрамки-на мен ми е по удобно да сваля презрамките на сутиена и потника и така да кърмя,не да го повдигам Wink

# 606
Здравейте!
ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА НА ВСИЧКИ МОМИЧЕТА! ДА СА ВИ ЗДРАВИЧКИ И МНОГО ДА ВИ РАДВАТ, А НА ВАС БЪРЗО ВЪЗСТОНАВЯВАНЕ.
Нещо още не мога да се адаптирам с това си положение. В къщи е същински зверилник. Бебето от 3-4 дни реве неистово и това се отразява върху нервната система на всички останали. Мъжът ми се е заел с Калоян, а аз съм абдикирала отвсякъде към по-голямото си детенце и това ме разсипва. С моето кърмене на 1,5-2 ч е някакъв кошмар....  #Crazy Нощно време спя по 2-3 часа между кърменията. Имаме едно около 2 ч и после към 4.30-5 ч.
Преди три дни вдигнах Т. Трябваше да спра кърменето и да давам АМ. Това беше най-ужасния ден. Бебека категорично отказваше биберона с изкуственото мляко. Болеше я коремчето от набързо изгълтаната течност и рев ... до посиняване. До вечерта се оправих защото пих парацетамол. На другия ден бяхме при лекарката на пробно кърмене, защото тя се съмняваше че честото искане  и плачене за гърда на Габи се дължало на недохранване. Оказа се че детето от 2950 гр е 3420 гр и изсуква по 50 мл само от едната гърда.  bowuu
Ани приеми и моите моите съболезнования. Много е тежко да загубиш толкова близък човек точно в такъв момент, но думите са излишни. Бъди силна   bouquet
При мен все още си има кървене, а с първото дете си откарах около 40 дни.
Аз кърмя с нощниците. Имам две и ги сменям непрекъснато.
За разранените и болезнени зърна освен лансиноха, правех по препоръка на консултанта по кърмене компреси с кърма и след кърмене оставах кърмата да ми изсъхне така като се поразхождам малко по организъм из стаята.

# 607
  • Miami
потник с тънки презрамки-на мен ми е по удобно да сваля презрамките на сутиена и потника и така да кърмя,не да го повдигам Wink
А, да, потник с тънки презрамки и аз ползвах с първото дете, наистина е удобно.

# 608
Вкъщи ходя с потници, а за навън подбирам блузки с дълбоки деколтета или копчета, за да съм на разположение винаги. Вие само вкъщи ли седите, та ходите по нощници?

Сиситу, честито! Да ти е жив и здрав Диман!

# 609
Да попитам колко мл. е нормално да изяжда бебе на 1 седмица,нали се цедя и все се чудя дали му е достатъчно. Thinking

# 610
  • София
Mомичета кажете Ви моля,кога се прави погачата,че се завихри вкъщи спор-преди или след 40 ден?????

# 611
  • Miami
Mомичета кажете Ви моля,кога се прави погачата,че се завихри вкъщи спор-преди или след 40 ден?????
Не се ли прави на 40-я ден  Thinking

http://az-jenata.bg/article/7270/Koga-i-kak-se-pravi-pogacha-za-bebe/
http://semeistvo.rozali.com/dnevnik-bebe/p6219.html

# 612
  • София
До 40 ден включително  Peace, ако 40 ден е делничен се прави уикенда преди това, иначе ходенето на църква е точно на 40 ден

Момичета искам да ви питам и аз за тези лохии, на мен обилното кървене ми свърши на 6 ден след като се прибрахме в нас, след това около седмица имах лееко розово течение, но определено не беше силно и не беше кръв, сега обаче имам някакво противно оранжевеещо воднисто течение, което на всичко отгоре и мирише неприятно. Не е постоянно и не е обилно но ми цапа ежедневките и мирише. Чудя се дали е нормално или да се обаждам на доктора, може да е няква гняс, знам ли  newsm78

# 613
  • София
Абе как сучат бебета ви по 30 мин постоянно  Shocked Толкова малки бебета не се ли изморяват? Моето се насуква за 5-10 мин и е готово. Винаги връща мляко след ядене, ама винаги, дори и след като се е оригнала. Понякога я оригвам два-три пъти и пак си връща.
Иде ми да дойда и да те разцелувам  Mr. Green,и ние не сме от продължителните кърмения,я стигнем 10 мин, я не.  Тази вечер ще спя по-спокойно.

Честито бебче на СиСиту, да и е живо и здраво,много послушно.
Честити рожденници,всичко най-хубаво им желая,много да слушат мамите си.

# 614
За погачата - без да съм капацитет, знам, че на черква се ходи на 40-тия ден точно, а празненството вкъщи - в неделята след събитието. Ама не съм проверявала информацията. На мен ми е удобно който и да е почивен ден, преди или след това, така че... нямам претенции Wink

За продължителността на кърменето - при нас е различно в зависимост от това колко е гладен. През нощта прави по-кратки хранения, максимум 15 минути и обикновено само от едната гърда, заспива дълбоко, преди да стигнем до втората. Сутрин, когато е прегладнял, суче и по 20 минути, после се оригва и после продължава още 5-10 минути от втората гърда. Вчера една приятелка с шестмесечно бебе ми взе акъла, щерка й сукна точно 5 минути и беше готова! Завидях й, честно Wink

Общи условия

Активация на акаунт