Отговори
# 615
Сиси - честито миличка!
Да ти е жив и здрав малкия бебчо! И батко му!  Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 616
Крум в началото сучеше 15-20 мин, а сега започна по 7-8 и аз се шашках докато доки каза да го кърмя не повече от 5 мин че бил много дебел.Аз не я слушам обаче и си го оставям докато пусне, което е максимум на 10 мин.

# 617
добре,вие ме разбивате...моята беба защо суче по часове.....сега пак съм във филма..може би не суче като хората..

# 618
  • София
добре,вие ме разбивате...моята беба защо суче по часове.....сега пак съм във филма..може би не суче като хората..
  Тази статия сигурно ще ти е интересна -  Сучене, неопределяно от нуждата за хранене

# 619
Момичета, извинявам се че ви нахълтвам в темата

Сиситу, Честита ви радост! Да е жив и здрав Диман, да е гордост на мама и тати!
Сиси, бързо възстановяване, миличка   bouquet

# 620
Здравейте момичета, аз преди няколко дена изпратих смс от болницата, но виждам че не е достигнала до вас информацията.
А тя е че родих моята дъщеричка Теодора на 19 август - 3 кг. 50 см.
Раждането беше нормално, но ужасно трудно. Вече сме си в къщи и забравих за всичкия кошмар покрай раждането, само като си я погледна и знам че всичко си е заслужавало.
Поздрави на всички нови бебоци и мами !  bouquet Hug

# 621
момичета писах си пак със Сиситуууу вече е закърмила Диман и сега спинка сладко при нея...добре са...имала е разногласия с докторки, акушерки и сестри още след като е родила да и го дават да си го кърми, а те са и казали да не чете толкова книги...но сега са ок...

# 622
Здравейте момичета:) и моят пикльо суче по 5-10 минути.Освен това изяжда по 80-100мл на ядене. От Събота до днес е качил 350грама:) Но пък си спомням че дъщеря ми сучеше по 15-20 минути.Суче , заспи, пак дръпне, пак заспи....тя и до сега си яде така  ooooh!
За разранените зърна- някъде бях чела че ако боли и се разраняват зърната значи бебчо не засуква правилно.Не знам вярно ли е, при мен с второто и третото дете ( когато вече знаех какво правя) няма никаква болка и разраняване.
За лохиите- и аз така- първо беше обилно, сега няма, няма и шурне.  Мисля ,че е нормално.
Моят пикльо е много спокоен- яде си , спи си миличкият. Купих си слинг шал и днес го изведох в него - много е удобно, даже се кърмихме в него:)
Честито бебче на Сиси - много ми харесва името Диман:) Да е жив и здрав.
Пъпчиците са нормални - чистене на организма.До към 40тия ден ще са много смешнички - пъпчици , петна, драскотини, бели точки...Simple Smile Аз малчо не го къпех до днес , защото пъпчето не мубеше паднало и само го миех на чешмата, днес го изкъпах и намазах и веднага се изпъпчи.ако продължава така ще спра мазането и с него както беше с другия ми син.

# 623
  • София
Fighty напълно права си за разранените зърна. Най-често проблема е в неправилната поза, въпреки че може и да е анатомична особеност на бебчето като къса юздичка. В тази статия са обяснени добре нещата ако някои се интересува. Така че ако има подобен проблем с разраняване на зърната, най-важното е да се открие причината и да се коригира. Всичко останало са само допълващи мерки, като мазане, въздушни бани и тн.

# 624
Да, не бях сигурна, просто го усетих при мен. И сега се водя по това- като захапе бебчо , ако ме заболи го махам от гърдата и му давам отново , защото предполагам ,че не е засукал правилно. При мен с първото детенце основните неща, които пропусках бяха ,че при кърмене бебчо е с коремчето към моят корем и че брадичката натиска долната част на ареолата , а нослето е свободно. В момента , в който се псравих с тези 3 неща всичко се нареди.

# 625
  • София
  Да общо взето това са основните маркери и когато обяснявам в нета или по телефона, а не нагледно наблягам на тях основно. Както е описано в статията всичко това естествено се постига много лесно, когато преди да поеме гърдата майката се стреми зърното да сочи към нослето на бебето, а не към центъра на устата. Тогава се получава и асиметричното захапване, брадичката съвсем естествено се допира до гърдата, а нослето е свободно.
  В тези клипчета се вижда и нагледно много добре как става това за всяка една от позите.

# 626
Сисе,честито мила!Да ти е жив и здрав малкия сладурчо! Ей,от кога го чакахме бебока!Радвам се,че вече и е започнал със сукането.Подробностите ще ги чуем по-нататък за раждането,надявам се ,че ти си добре!Много целувки от нас!
Либи,радвам се и за вас мила!Нещата се оправят бавно и славно! Hug

# 627
Вили този слинг с халки ли е дето го показа?? много удобен ми се струва , а и чесно казано и цената адски ме привлече- за 35 лв не бях виждала слинг  Mr. Green
Маринка, не, не е с халки. Този, който аз си взех е дълъг - 5м. е май. Но също така предлагат и къс вариант, който се използва точно като този с халките, но се връзва с възел. Жената, която ги прави носеше такъв като се видяхме...но нейния бебчо беше малко батко вече...над годинка беше или поне на мен така ми се стори. В крайна сметка ако реша в даден миг, че ще ми е много по-удобно да нося Бобчо в къс слинг-шал (като порасте малко, де), просто ще скъся моя  Naughty Ако си решила да носиш Ивчо в слинг - тези са страхотни...много съм доволна, а и в крайна сметка органичния памук си е органичен памук...няма второ мнение, а и цената не е за изпускане Sunglasses На всичкото отгоре ако решиш да си вземеш, мога да ти го донеса, че сега в средата на септември ще си идвам за около месец...може да кръстосваме морската заедно  Simple Smile

Mat, т.нар. лохии знам, че нормално могат да продължат до 40 дни! Друг въпрос е, че ако доки види, че в матката ти има още кръв (примерно на 20-я ден) може да ти сложи една инжекцийка окситоцин, за да стимулира матката да я изхвърли по-бързо. Иначе тази работа става, както си споменала, по-време на кърмене или цедене - някакво стимулиране на гърдите...както беше преди с контракциите...то сега си е същото, де. Аз не позволих на док да ми слага излишни инжекции и вече почти спряха, имам само някакво остатъчно розово течение, но се надявам скоро да се отърва окончателно.   

misleto, не се притеснявай за връщането. Бобчо до сега е връщал 3-4 пъти...все след като е оригнат! Единия път беше през нощта докато се напъва да ака (било нормално да връщат тогава)...аз разбрах малко по-късно като светнах лампата...на него нищо му нямаше. Бебетата си имат страхотна "система за самосъхранение"  Wink

Браво на Сиситу за юнака! Да им е жив и здрав и много да радва мама, тате и бате!

Честити месечинки на Крум, Вики и Луи!

Честита бебка Теодора на мама mariela_penkova!

# 628
Да, не бях сигурна, просто го усетих при мен. И сега се водя по това- като захапе бебчо , ако ме заболи го махам от гърдата и му давам отново , защото предполагам ,че не е засукал правилно. При мен с първото детенце основните неща, които пропусках бяха ,че при кърмене бебчо е с коремчето към моят корем и че брадичката натиска долната част на ареолата , а нослето е свободно. В момента , в който се псравих с тези 3 неща всичко се нареди.
Като абсолютна новобранка и слушала / чела всякакви истории за кърменето, бях убедена, че без болка няма да мине. Но, водейки се точно по това - ако ме боли, спирам, се справих със задачата и не допуснах нито разраняване на зърната, нито запушване на каналите (усетих една бучка някъде на 5-6 ден, но веднага направих топъл компрес и сложих Борис на гърдата - след 5 минути нямаше и помен от бучката). Смятам, че, ако се следват тези правила, наистина кърмене без болка Е мисия възможна. А, и, когато суче по-често, се мажа с Лансинох, просто защото кожата си е нежна там и това сукане нон-стоп няма как да не се отрази.

# 629
Ето ни и наааааааас  newsm68 ! В понеделник ни изписаха и сега си се гледкаме в къщи.
Мъничък се роди с много коса и в болницата беше известен като най-рошавото бебе  Joy освен това и най-кроткото /гласеца не бях му чула там. Само спинкаше и ядеше - засукахме от раз и АМ не съм давала. Бях решила, че ще си направим режимче на хранене на 3ч. ама моето момче е много лакомо - само зяпа с устичка и търси /и гледам поне да има 2 часа от предходното кърмене/. Освен това от вчера нещо май го мъчи коремчето - свива се, изпъва се и си скрибуца възможно ли е да са колики толкова от рано? Даже вчера купихме капки Биогайа, но не посмях да му дам - ще видим и днес как е положението.
Честито на всички нови майчета, които са се сдобили с рожбички докато ме нямаше!   bouquet Нека малките ви съкровища бъдат живи, здрави, усмихнати и щастливи!!!
* Специални благодарности на моята вестителка Ади  newsm51 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт