Отговори
# 630
СиСиТу, Честита радост!Браво на теб - голям юнак!

# 631
Сисенце , честит ти нов малък мъжага:)) Само да те радва и много да те слуша , не само той а и другите 2ма мъже в къщата Wink)
Снощи си купих количка- на Кенгуру, Даяна. За 250 лв я взех дано да поиздържи, че сега нямаше възможност за друга по скъпа. Иначе си ми харесва , дано да е здрава. Купих и от тези хавлиените шезлонги за баня, сега го пера, довечера може и да го пробвам , да видим дали ще муи е удобен Simple SmileИзглеждат ми по добре от пласмасовите поставки май.
Вили за шала ще видим какво ще стане , ако не го поръчам дотогава ( и ако не съм се отказа) може и ти да го донесеш;) За този слинг не съм на 100% сигурна само защото кенгуруто , което ще ми подаряват ако е ми е много удобно , може и без слинг да  мина:)
Милото бебче сега заспа и мисля да изкарвам количката на двора да спи там , аз да се лакирам , че и мама трябва да прилича на човек все пак Simple Smile
Искам на фризъор да отида, но ми се струва още много мъничък за да го остава с някой друг толкова време Simple Smile имам чувството , че няма да знаят какво да правят ако се събуди и ревне.. и аз като не мога да се прибера до 5-10 мин ще откача.. Simple Smile) Ще си ходя още малко с кошницата на главата май:))

# 632
  • София
Честит голям юнак на Сиси. Да слуша много, а мама бързо да се възстановява.
Марина и аз имам такъв хавлиен шезлонг за баня newsm78 (незнаех че се казва така) слага се отгоре върху коритото. Моят е на Bebetto. Много ми е удобен. Бебето също се чувства добре. Радвам се, че си го взех. С каката нямах подобно нещо и си спомням, че ми беше много трудно да я къпя, когато беше още толкова малка и пихтиеста Laughing.
Моят юнак също започна да суче по-кратко. Има няма 10мин. И само от едната гърда се наяжда и после не мога да го събудя, за да му предложа и другата. Чудя се дали успява да се наяде за толкова кратко време newsm78. Но си мисля, че щом си спи спокоен би трябвало да означава, че е сит. Знам ли? newsm78 Но преди 2 дни ядеше от едната, след което му предлагах и другата и чак тогава заспиваше. Даже вчера поради пренебрежителното му отношение към едната цица мама му получи запушен канал, който ми предизвика дискомфорт и стрес. С много топли копреси и бебе тази нощ като че ли оправихме проблема.

# 633
Жени,ако след като се е нахранил спи достатъчно -  2, 2,5 до 3 часа, означава че му стига кърмата.

# 634
Погачата се прави на 40 или след 40 ден. Идеята е, че на 40 ден майката и бебето отиват на очистителна молитва в църквата и след това вече, когато майката е пречистена, а бебето е символично прието в църквата, могат да срещат други хора. Символично прието е, защото истинското влизане в църквата е при кръщенето. Както знаете, горе - долу до 40-я ден лохиите се изчистват, а когато кърви жената е нечиста  Wink Това накратко е "логическото" обяснение на последователността от действия, свързани с обичая погача.

# 635
  • Miami
Привет  Simple Smile

Аз до сега никога не съм предлагала двете гърди. Явно имам повече кърма и беба се наяжда. Тя като се насуче и сама си пуска зърното. Обаче с това връщане на мляко направо много се ядосвам. Принудих се да слагам лигав като яде, че ми омръзна да пера току що облечени оповръщани бодита  Crossing Arms

И аз имам хавлиен шезлонг за баня, но още не сме го ползвали. До сега къпехме бебето в банята на мивката  със слушалката на душа.

С баткото не съм ходила да ми четат тази чиста молитва, но иначе правихме погача в къщи. Сега също не знам дали  ще ходя в църквата. Има ли други такива като мен, които не държат на молитвата  Rolling Eyes

Никол днес става на един месец Simple Smile Колко бързо минава времето само...

# 636
Кори, ти си добре - само бодита переш. Ами аз от 3 дни не мога да употребя една хавлийка 2 пъти - моят се е научил да се изпикава в момента, в който приключа с подсушаването на дупето. Добре, че вече познавам кога ще пишка, та "запушвам" нещата с хавлията, иначе първите 1-2 пъти успя да опикае цялата стая... Днес дори успя да се изака и да повърне заедно с пишкането на току-що измито дупе... Отмъщава ми, защото хич не обича процедурата в банята Wink

# 637
  • Miami
Кори, ти си добре - само бодита переш. Ами аз от 3 дни не мога да употребя една хавлийка 2 пъти - моят се е научил да се изпикава в момента, в който приключа с подсушаването на дупето. Добре, че вече познавам кога ще пишка, та "запушвам" нещата с хавлията, иначе първите 1-2 пъти успя да опикае цялата стая... Днес дори успя да се изака и да повърне заедно с пишкането на току-що измито дупе... Отмъщава ми, защото хич не обича процедурата в банята Wink
Grinning и това ми се случва, ама аз пък не мога да позная кога ще се изпикае бебка  Laughing А да не ви казвам как на три пъти така мощно се изака както е на повивалника та чак хвърли до вратата на стаята  hahaha демек два метра напред. Единия път моя беше при нас и едва успя да се дръпне да не го изпръска целия. После гледа като отровен и вика какво е това чудо хаха Simple Smile През деня като я мия не използвам хавлия, ами от тия бархетни пелени точно поради тази причина. Те поне по лесно съхнат, а и имам доста на брой от тях. А когато я оставям голичка да подиша дупето, слагам отдолу подлуганче.

# 638
И аз от 2 дни ползвам, така наречения, хавлиен шезлонг, много е удобен.

# 639
Здравейте и от нас!Малко се позагубихме,ама няма как....Денис сега спинка и аз използвам да попиша.За кърменето-насуква се от едната гърда и сам пуска зърното,но също не яде много-около 10-15 мин.максимум и заспива.Започна вече доста да будува-мърка,маха с ръчички,върти се....Коликите го мъчат в ранния следобед,даваме Колийф,но сякаш няма особен ефект.Притеснявам се,че жълтеничката още не е минала,педиатърката все вика,че бил жълтичък,а в понеделник го водихме и на преглед в болницата,в която родих и там като му взеха кръв,казаха,че и общия му билирубин бил над нормите и пак ми изкараха акъла...Мъжът ми ми се скара,взехме си детето и си тръгнахме-аман от болници и дупчене!Кърмя си го и се надявам,че това е най-добре за него в момента!Те ако ги оставиш лекарите,само им дай да изследват и плашат!
Лохиите си ги имам още,спират напълно понякога,после пак текват.За килограмите-влязох да раждам 63-64,сега съм 55,ама да е жив и здрав малкия,като тръгне да прохожда,ще ги сваля мама....
Честито на всички нови майчета!С пожелание за много здраве,щастие и късмет на малките им съкровища! Hug

# 640
Cambozzola, и ние имахме този проблем с вечното опикаване на всичко. Бях подлудяла по едно време - като сменям памперс или след баня задължително пишкаше. Обаче, и аз като теб се научих да контролирам процеса...Е, да, ама и той си се научи...вече не го прави  Grinning Сигурно и твоя Бобчо скоро ще го израсте и ще спре да пишка навсякъде  Naughty
Кори, какво е подлуганче? Извинявам се  за тъпия въпрос  Embarassed
Аз вчера смело се хвалих, че Бобчо много рядко връща поръчката...е, тази сутрин пак го направи. Накърмих го в 5:10, оригнах го и го оставих в леглото му да спинка. Хубаво ама той почна на сън да се напъва да ака...и така в следващия момент двамата с тати бяхме рязко събудени и едва ли не прави в леглото. Като светнах лампата и видях доволната физиономийка на бебчо - беше се изакал най-накрая и беше оповръщал всичко наоколо Grinning Вече няма да се притеснявам дали яде достатъчно - толкова много беше повърнал, че чак се зачудих дали не се е и напикал...ама пред устата...няма как. А и това го направи минутка по-късно и то на леглото на мама  #Crazy Луда работа!

# 641
Vchavdarova, Бобчова му работа, а  Laughing Хванали сме се на хорото, както се казва, тези неща са очаквани странични ефекти Wink

# 642
Марина, ползвам слинг от няколко дни (слинг шал) -много по-удобен е от кенгуру, не може да става и въпрос за сравнение. Аз съм тествала общо взето всички "превозни средства" - кенгуру, слинг, самар (жесток е за от момента , в който може да сяда  Peace ) и най- неудобното нещо е кенгуруто. Болят после рамене и гръб. Моето е на Чико, уж е хубаво, но изобщо не ми е удобно. Пробвах и слинг с халки ето този : http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4040   - също не ми е удобен защото тежестта е само на едното рамо. ако имаш възможност да избираш те съветвам да се откажеш от кенгуруто и да ти подарят слинг.
Vchavdarova- този слинг , който си си взела според мен е точно слинг шал.Те са различни дължини в зависимост от ръста на човека, който ще го ползва. Мисля че са 4.20м, 4.70м и 5.00м или нещо такова.Моят е 4.20. А защо казваш,че би ползвала слинг шал като стане по-голям бебчо?  newsm78 Той е подходящ и за новородени. Могат да се носят в него в две пози - жабче или хамак. Аз вчера го носих и по двата начина, дори го кърмих в парка в слинга.
А и още нещо - сега като започнах да чета за слинговете на много места срещнах мнението ,че кенгуруто е вредно за бебчо.Защото си седи на дупето.
Момичета, моят юнак скоро трябва да мине на кебапчета и кюфтета, че не мога да го изхранвам  Joy Току що изсука 120мл. И то от едната гърда:) и това си му е май редовната доза ooooh!

# 643
  • Miami
Кори, какво е подлуганче? Извинявам се  за тъпия въпрос  Embarassed
Mr. Green  като малка не са ли ти слагали подлогани(не че ще си спомниш де, ама може да са ти разказвали)  Laughing то тогава е нямало памперси. Ми това е вид подлога, ушито е като възглавничка, но много по-тънко и непромокаемо.

# 644
И аз не я знам тази дума:) До колкото разбирам става въпрос за нещо като непромокаемите подложки за преповиване на бебчо? http://beborani.com/product_info.php?products_id=235&osCsid=xdqoujajfav нещо такова?

Общи условия

Активация на акаунт