Отговори
# 645
  • София
  За слинг шал, тук има много хубави обяснения за различните варианти на връзване - http://www.mobywrap.com/MobyInstruction.pdf
  С каките ползвах само слинг с халки, с бебка си уших и слинг шал, но го ползвах рядко в началото и предимно после пак слинга с халки. Наистина повече тежи, но много лесно се слага, а и е въпрос на свикване и удобство. Разбира се слинга шал има много по-голям избор на начини на връзване и тежестта се разпределя по-равномерно.

# 646
  • Miami
Fighty, как са при теб нещата с каката и баткото? 

Непромокаема подложка /напикалка/ - хаха аз пък тази дума "напикалка" не съм я чувала   Laughing Точно такова нещо е подлоганчето Simple Smile

# 647
Да, и аз се посмях на "напикалка"-та:)
Ами как...много се радват на бебчо, искат все да го гушкат , да е с нас навсякъде. Баткото си го преживява някак вътрешно и подсъзнателно,защото е станал малко по-капризен и по-прилепчив към мен, но не е нещо страшно, справя се мъжки общо взето.А каката е ветеран-тя няма грижи.преживяла е раждането на двама братовчеди , скоито се научи да дели бабите и дядовците (единия живее при едните баба и дядо, другия при другите) , и братче, сега вече е печена:) Иначе баба ни помага , в смисъл ,че се храним при нея поне веднъж дневно, което ми е голямо облекчение, с другото се справяме. Гледам да сме навън през по-голямата част от времето защото иначе взривяват къщата, а няма кога да разтребвам. Мъжът ми е на работа по цял ден и съм самичка вкъщи с 3мата:) Абе справяме се добре. И по-добре ще стане като почне учебната година  Wink

# 648
Здравейте,
и аз днес си пробвах слинг шала и съм супер доволна.  Ръцете са ти свободни и бебчо е доволен от позата. Иначе се прибрахме в неделя и от понеделник сме навън, основно заради каката и мен. Не искам да и секвам заниманията, с които се забавлявахме двете. естествено не е същото, а и си е доста трудно ако си сам, особено при постоянно кърмено бебе, но вземаме лелката дето ни помага и става по- лесно. Дъщеря ми в началото беше много тъжна от факта бебе вкъщи и то при мама. Сега посвикна, вземам я от яслата и е супер доволна. Опитвам се да и отделям време само за нас двете, без мъже.  Simple Smile Днес даже забавляваше бебето с едни кукли, а и педито като го взе дъщеря ми и се развика да го върне Simple Smile Явно свиква.
Лохиите имат периоди на затихване и подновяване и е нормално.
Аз за разлика с каката засега имам невероятен успех с кърменето, и си мисля че се дължи на факта че ми е много спокойно.  Нямах запушвания, нито се нуждаех от помпа. Бебо сам регулира нещата, и засега сякаш се справяме успешно. Не ме интересува колко и кога яде. Спокоен е , спинка си ... ака ... Simple Smile какво да му мисля. Само ми е странно защо има предпочитания към една от гърдите ми  Shocked Вярно че е с по- голямо зърно, ама успява да го лапне. Просто и се сърди и само я облизва. А тя си пуска и повече Sad както и да е прилъгвам го някак си.
Нашето педи като идва вкъщи и ме вкара в размисъл за рязането на ноктите на бебето - не се режели първия месец, поради риск от инфекции. Аз пък ги отрязах още в АГ-то.
Честито на всички новородили мами и успешна адаптация  Hug

# 649
  За слинг шал, тук има много хубави обяснения за различните варианти на връзване - http://www.mobywrap.com/MobyInstruction.pdf

Айла, много е хубав линка  Hug Не бях попадала на тези обяснения, а уж съм фен на слинг шала  Grinning Впечатлих се от вариантите за близнаци - опитвала ли си ги? Дали са удобни? Просто ми е любопитно. Искам само да пусна още един линк с различни начини на връзване на слинг шал с различна дължина  - http://garmonia.org/other/instructions/estetica/

# 650
И аз бях много впечатлена от носенето на близнаци:) Изглеждат ми много нагъчкани милите...ама те сигурно са свикнали още от утробата  Laughing

# 651
Здравейте!
Отдавна ви чета и желая да се присъединя към вашата групичка!
Родих бебе Александър на 16,08-- 3,600, 53 см.
От гр. Добрич съм.
Искам да честитя на всички мами раждането на дечицата им, а на тези, които са 2 в 1- бързо и скорошно раждане.
Имам следното питане-как да отуча малкия да спре да ползва циците на мама за биберон.
Доста е капризен и постоянно иска да е гушкан и на цица. Унася се и в момента, в който го сложа на леглото се ококорва и почва да плаче за мама.
Ако имате идеи помагайте Thinking Thinking Thinking Thinking

# 652
Здравейте мами и бебета!

Ние вчера бяхме на консултация - за 40 дни единия бебок е наддал 1100гр., а другия - 1200гр  newsm44. Пораснали са с по 5см. Само на кърма сме и доки е много доволна, въпреки че мен взе да ми идва в повече това нон-стоп кърмене. Все по-често започвам да си мисля, че може да заменя някое от нощните кърмения с АМ, за да мога да си осигуря поне 4-часов непрекъснат сън. Сега се будят на всеки 2,5 часа и докато ги подсуша, нахраня и приспя за мен остава 1 час до следващото кърмене. А през деня трябва да се занимавам  и с голямото ми детенце. Усещам, че започвам да се изнервям и умарям много бързо.

Иначе бебчетата са големи сладури - почнаха много да се кокорят, следят ме из стаята, опитват се да се усмихват  Laughing. Щом чуят гласа на кака си веднага почват да я търсят. Единия вече успява да се държи главота изправена. Единия най-редовно ме опикава при смяна на памперса, а другия винаги ме оповръща при оригването. Както казва мъжът ми - "маркират си територията" Joy.

Ноктите вече няколко пъти ги рязах. И без това са като пубертети с тези пъпки по лицата, а като се и надерат стават не особено красиви.
А и тези ми деца ще са синеоки като баща си - аз съм с кафяви очи, а мъжът ми е със сини. И дъщеря ми е синеока. Надявах се, че поне близнаците ще приличат на мен, но не...

Лек ден ви желая!!!

# 653
  • София
И нашето любимо занимание в момента е да пишкаме точно когато няма памперс и опикаваме всичко наоколо. Точно по тази причина ползвам и аз пелени след измиването,но ще трябва да си купя още 1-2 пакета,че 2-та които имам са ми недостатъчни.

Gretta- как определяш цвета на очите,нали се виждал след спиране на кърменето?

# 654
  • София
  tonita85 някои близнашки майки бяха доволни от методите на д-р Карп за справяне с коликите и като цяло успокоение. С нестегнатото повиване те споделяха, че бебчетата спят много по-спокойно и непрекъснато. Ето тук - http://xedra.wordpress.com/livingwithbaby/5stepsforcolic/
  Между другото мъжът ми е от Добрич и поне 2-3 пъти в годината отскачаме дотам, много ми допада Градската градина.
  Gretta поздравления за прекрасното наддаване и успешното справяне с кърменето. По принцип повечето бебенца към трети месец и към 5 кг почват да правят малко по-големи паузи нощем. Хубаво ще е ако стиснеш зъби и издържиш още малко. Много помага за нощното недоспиване едновременното кърмене и то в легнала поза. Аз лично се родих след като успях да го измисля за моите каки, но дори да не си легнала едновременното кърмене спестява време. Когато се събудеше едната близначка, просто будех и другата накърмвах ги и отново заспивах, реално спях и докато кърмя но това е отделен въпрос. Нестегнатото повиване както споделих ФатаМОргана и близначкова го прилагаха за техните близнаци и споделях, че спят по-дълго и по-спокойно, така че е варианти  това да опиташ.

# 655
момичета кога проглеждат бебетата?те сега май виждат черно бяло или и аз незнам,ама моята беба май все още не вижда..

# 656
  • София
Момичета, незкрайно съм щастлива да ви споделя че днес в 14:40 Мартита е родила голямата принцеса Сияна - 4350г, 55см. Да и е жива и здрава, винаги засмяна, да расте безкрайно щастливо дете и да носи всеки ден по една малка раност на мама и тати.

Честито Марти!!!!

# 657
  • Miami
Честито, Марита   bouquet Да е жива и здрава Сияна  Hug
А как е родила това голямо бебче, че нали имаше дилема?

# 658
  • София
Честито, Марита   bouquet Да е жива и здрава Сияна  Hug
А как е родила това голямо бебче, че нали имаше дилема?
все още незнам, ако ми каже ще споделя  Laughing

# 659
  tonita85 някои близнашки майки бяха доволни от методите на д-р Карп за справяне с коликите и като цяло успокоение. С нестегнатото повиване те споделяха, че бебчетата спят много по-спокойно и непрекъснато. Ето тук - http://xedra.wordpress.com/livingwithbaby/5stepsforcolic/
  Между другото мъжът ми е от Добрич и поне 2-3 пъти в годината отскачаме дотам, много ми допада Градската градина.
  Gretta поздравления за прекрасното наддаване и успешното справяне с кърменето. По принцип повечето бебенца към трети месец и към 5 кг почват да правят малко по-големи паузи нощем. Хубаво ще е ако стиснеш зъби и издържиш още малко. Много помага за нощното недоспиване едновременното кърмене и то в легнала поза. Аз лично се родих след като успях да го измисля за моите каки, но дори да не си легнала едновременното кърмене спестява време. Когато се събудеше едната близначка, просто будех и другата накърмвах ги и отново заспивах, реално спях и докато кърмя но това е отделен въпрос. Нестегнатото повиване както споделих ФатаМОргана и близначкова го прилагаха за техните близнаци и споделях, че спят по-дълго и по-спокойно, така че е варианти  това да опиташ.
Благодаря за съвета!
Ще изпробвам и ще пиша за резултата. baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт