Отговори
# 690
  • София
Aila ще те помоля отново за съвет вече почти се оправих с мастита макар че все още си имам малка буца и е малко зачервено,но се притеснявам че кърмата ми намаля и малката не се нахранва достатъчно защото след ядене е неспокоина и трудно заспива.След няколко такива неини незаспивания реших да се изцедя за да видя по колко яде,изцеждам по 50мл. и на втория път дори е дохраних с още 30мл АМ какво да направя че да ми доиде повече карама Cry Cry Cry пия чаи на Хип но явно и тои не помага  Sad
  Здравей,
нормално е след запушване количеството кърма от засегнатата гърда да намалее отчасти. Хубавото е че с често кърмене съвсем скоро отново ще се увеличи.
  Може ли да кажеш на колко дни е малката и едната или и двете гърди предлагаш? 50 мл никак не е малко, ако хапва десет пъти на денонощие по толкова съвсем спокойно това ще и е достатъчно. Така че за няколко дни не се притеснявай колко изяжда и просто и предлагай всеки път когато иска, като имате поне 10-тина кърмения за денонощие. По този начин гърдите ще получат сигнал, че трябва да увеличат производстовто. На всяко кърмене предлагай и двете гърди, като може неколкократно дори да я местиш. Докато суче на едната в другата слиза следващата порция кърма. Може да приложиш т.нар дабъл фидинг, на всяко хранене първо предлагаш двете гърди, след това изчаква 15 минути и отново предлагаш двете гърди. Обикновенно 2-3 дни на подобен режим с често и непрекъснато кърмене е достатъчен за да се увеличи отново кърмата и нещата да се върнат в старите релси. Опитай се да си дадеш ваканци, но не от кърменето, а от всичко останало. В момента единствено за това си незаменима, няма кой друг да нахрани бебчо по този начин. Остваи всичко в къщи на помощниците и просот се гушкайте и почиваите с бебчо като му даваш да суче всеки път когато желае. Опитай се да си откриеш начин лесно и удобно да кърмиш по-често така че и ти да си почиваш. Може да е легнала поза, или леко повдигната, докато четеш книжка или гледаш телевизия. Една възглавница в скута, която да повдигне бебчо на нивото на гърдите ти ако има нужда често е от огромна полза.
   Така че основнот е просто увеличи броя на кърменията и предлагай и двете гърди всеки път. Не се мъчи да мериш на всяко кърмене колко изсуква, а просто вечерта преди къпане голичка следи теглото. Възможно е първите един, два дни да наддаде по-малко или да задържи теглото, след което поради честата стимулация и увеличаването на кърмата ще започне отново да наддава стабилно. С дохранването с  АМ не позволяваш бебенцето да стимулира по-често гърдите и те няма как да разберат и да откликнат на повишените нужди на бебенцето.
   Разбира се ако е много нервна и дори честото кърмене и смяна на гърдите не помага може да се наложи първите дни да дохраниш инцидентно вечер с АМ, важното е да не е на всяко хранене и да е възможно най-малко и с най-малкото количество. Много е важно да нямаш и големи интервали без кърмене например нощем. Ако това се случва варианте е или да събудиш бебчо или ти самата да се изцедиш и да използваш изцедената кърма през деня като добавка след кърмене. По-големите паузи също така водят до риск от запушване на канали.

# 691
floral dream,  за кървенето на пъпчето не е опасно- нашето 2 дена подред така- педиатърклата ( а в родилния дом) ми казаха да не се плаша да си го почиствам редовно със спирт , даже понякога понатискам повече да махна някоя коричка или малкото засъхнала кръвчица. чистя го 2 пъти на ден( ако има нужда и повече).
Има ли други подплънки за гърди освен тези в Хиполед , бях ги вела за около 5 лв ( не си спомням вече) , но ще ми идва соленичко да си купувам нон стоп от тях , те заминават много бързо... ето тези- http://canpolbabies.com/components/com_virtuemart/shop_image/pro … 13273587b2983.jpg

# 692
  • София
MaPuHa88 аз лично ползвах мнокогратните на Авент и бях доволна и двата пъти, но попиват малко по-малко. Но са памучни и ги предпочитах пред другите варианти.

# 693
Аз съм с подплънките на ЧИКО,супер съм доволна-само те не ми пропускат http://bgdechko.com/product.php?id=723

И аз да се похваля най-сетне с нашата количка  http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/popup_image.php/pID/10302 Днес за пръв път се разходихме-невероятно лека и маневрена е ,много съм доволна bowuu bowuu bowuu

# 694
  • София
Здравейте на всички, прочетох последната страничка и гледам,че имаме същите проблеми като всички. Много ми се щеше да кърмя, но не се получи-малкия не щеше да откине както се изрази 1 акушерка, спеше без да мога да го събудя. Не можа да засуче както му е ред. В момент се мъча с помпата да му събирам кърма поне за 1 ядене, но кърмата намалява съвсем- не знам дали може да се направи нещо по този въпрос или е твърде късно вече.
Относно беленето, откакто минахме на преварен зехтин спря и кожата му е много хубава. Дупето мажа със
Судокрем, но при всяка смяна на памперс-дали греша?
Имаме си и колики твърде отрано-пиехме само Био Гайа, от 2 дни и Саб Симплекс-резултата е ревящо или мрънкащо бебе почти непрекъснато. Дайте някакъв съвет, че се научи да го дондуркаме и ни прави луди. Хубав ден на всички

# 695
Здравейте,момичета,искам да попитам вашите бебета спят ли кротко през ноща?Любослав по цяла нощ спейки плаче,хърка,стряска се...незнам какво става.Ако не ние да си го гледаме по цял ден,щях кажа че е стресиран от нещо.При вас има ли нещо такова?
И другото,ние сме само на АМ.Кърмата ми намаля и преди седмица спря окончателно,но сега пак гърдите са ми чувствителни.Къде да отида да си спра кърмата?

# 696
  • София
Не съм сигурна, че е там където ще те насоча, но където си раждала имаш право на 2 безплатни прегледа. Иди да те видят и кажи за кърмата.

# 697
  • Miami
Добро утро  Simple Smile

Аз използвам подплънките на Johnson`s baby, много са мекички и удобни- 30бр. са към 6 лв. Имам многократните на Авент, обаче ми пропускат на мен, ще ги ползвам по нататък, в по късните месеци.

shanika, не знам какво да кажа за коликите, но май ако не минат сами няма спасение. Повечето мами, които ползват капките Colief са много доволни от ефекта, може да пробваш. Аз лично давам Инфакол и то малко превантивно започнах още преди да има колики и сега почти нямаме. Все пак не знам дали е точно от капките. За дондуркането - ми то какво да го правиш горкото бебче като се присвива от болка, нали трябва да го гушнеш.

karinnna
, може също да се консултираш с гинеколога си относно гърдите. Може да пробваш да изцеждаш  малко кърма, съвсем малко колкото да не са напрегнати и така постепенно тя ще спре. Обаче аз като спрях да кърмя преди не съм пила никакви хапчета за спиране на кърмата, така постепенно тя си намаля, но отне повече време - няколко месеца. Отбих бебето към 7-я месец, а към годинката като стиснех зърното все още излизаше малко кърма. Така, че ако не пиеш хапчета не очаквай да спре веднага.

Айде хубав ден, днес уж вече няма да е толкова горещо Simple Smile

# 698
Aila  ,и аз имам въпросче. Моят пикльо яде по много - по 100-120мл на ядене, яде си на 3 часа , даже понякога и на по-малко и освен това суче по 5-7минути. Проблема е че яде много лакомо ( то и аз пускам на силни струи де:)) и още докато се храни го чувам как гълта въздух с почти всяка глътка мляко. Почти винаги се и задавя , кашля докато му мине и после пак се нахвърля. Естествено след това го боли коремче и е проблем ,защото доста време не може да се уригне и се мъчи.Има ли нещо, което мога да направя ,зад а помогна или просто ще трябва да си го израсте?

# 699
Относно мазането на дупето - на училището за бъдещи майки ни бяха казали, че не е добра идея да се маже дупето при всяка смяна на памперса, тъй като е добре кожата да "загрубее" малко и за се създаде естествен имунитет. В противен случай тя е постоянно изкуствено защитена и подсичането е по - реално да се случи. Аз мажа Ния вечер и понякога един път през деня и за сега нямаме проблеми.
Следвам същия съвет и не мажа дупето на всяка смяна на памперс. Ползвам козметиката на Веледа - техният крем за дупе е малко по-мазен от цинковите, иначе съм си взела и Судокрем за всеки случай, ако се стигне до подсичане. Мажа дупето вечер преди лягане и, когато ще излизаме на разходка - това са случаите, когато може да се наложи Борис да поостане по-дълго време с наакан памперс на дупето. Засега, да чукна на дърво, няма проблеми с подсичане.

Имам и въпрос към консултантите по кърмене: искам да замразя малко кърма за случаи, в които ми се налага да изляза и да оставя бебо на таткото или на баба му. Но не знам как да го направя, без да си докарам хиперлактация. В момента се чувствам доста комфортно - бебето наддава добре, а гърдите ми се напълват и напрягат, само когато не е ял 3-4 часа. Не тека и не се омазвам и предпочитам да остане така Wink. Много ще съм благодарна, ако дадете някакви инструкции за правилно цедене в този смисъл.

# 700
Aila малката е на 22 дни аз по принцип си и предлагам и двете гърди по 10 мин. не я меря след хранене (нямам кантар) Simple Smile  от снощи започнах както ти ми каза през два часа и днес и като чели е и по спокоина ще видим до кога ще сме така..    а на теб едно голямо благодаря за вниманието и за съветите  Hug Hug Hug

# 701
Относно мазането на дупето - на училището за бъдещи майки ни бяха казали, че не е добра идея да се маже дупето при всяка смяна на памперса, тъй като е добре кожата да "загрубее" малко и за се създаде естествен имунитет. В противен случай тя е постоянно изкуствено защитена и подсичането е по - реално да се случи. Аз мажа Ния вечер и понякога един път през деня и за сега нямаме проблеми.
сега ме подсети,че това е най-правилният начин,БЛАГОДАРЯ  bouquet
- за зехтина- никой не ми спомена марка,дано да няма значение Thinkingче днес ще ходя да купувам вече Crossing Arms
-за коликите-аз не смея да давам превантивно каквото и да било,з-то има привикване към всички медикаменти с/у колики

Aila  ,и аз имам въпросче. Моят пикльо яде по много - по 100-120мл на ядене, яде си на 3 часа , даже понякога и на по-малко и освен това суче по 5-7минути. Проблема е че яде много лакомо ( то и аз пускам на силни струи де:)) и още докато се храни го чувам как гълта въздух с почти всяка глътка мляко. Почти винаги се и задавя , кашля докато му мине и после пак се нахвърля. Естествено след това го боли коремче и е проблем ,защото доста време не може да се уригне и се мъчи.Има ли нещо, което мога да направя ,зад а помогна или просто ще трябва да си го израсте?
аз имам същият проблем с лакомото ядене ,задавяне и кашляне,само че ядем постоянно поне 20-30мин и понякога си прави паузи по 3,4 и 5 часа-различно

Fighty,ти как разбираш по колко точно изсуква бебето-мерите ли се ?

tuta55,аз  цедях по малко след всяко кърмене от двете гърди,слагах кърмата в чашките на АВЕНТ и в хладилника и след 2-3 хранения като съберях достатъчно го прибирах във фризера,надписано с точна дата Naughty

Последна редакция: нд, 29 авг 2010, 12:14 от IR

# 702
  • Miami
И аз имам същия проблем като Fighty и IR. Опитвам се да слагам бебето почти върху гърдата, а не да е отдолу под нея, обратно на гравитацията и млякото да не се излива в устата му. Не винаги кърмя така де, понякога забравям, а и не ми е толкова удобно. Ще се радвам и аз да чуя мнение от консултант.

# 703
  • София
Aila  ,и аз имам въпросче. Моят пикльо яде по много - по 100-120мл на ядене, яде си на 3 часа , даже понякога и на по-малко и освен това суче по 5-7минути. Проблема е че яде много лакомо ( то и аз пускам на силни струи де:)) и още докато се храни го чувам как гълта въздух с почти всяка глътка мляко. Почти винаги се и задавя , кашля докато му мине и после пак се нахвърля. Естествено след това го боли коремче и е проблем ,защото доста време не може да се уригне и се мъчи.Има ли нещо, което мога да направя ,зад а помогна или просто ще трябва да си го израсте?
  Съветите са тези които Кори е дала. Основното е да използвате силата на гравитацията във ваша полза. Тоест се кърми почти легнала, като бебето лежи върху вас. Например ако сте в стандартната люлка, постепенно се отпускате до почти напълно легнало положение, като бебето е по коремче върху вас. Това помага естествено от силата на гравитацията силата на струята да намалее. Друго което може да помогне е когато усетите слизането на кърмата, леко да отнемете бебето от гърда и да изчакате и да попиете най-силната и изтичаща сама кърма, след което отново да върнете бебето на гърда.
   Постепенно с течение на времето, бебето се научава как да се спрая със силната струя, а и количеството кърма, което му е необходимо се увеличава. Честото оригване дори и по време на кърменето също помага за намаляване на дискомфорта. Понякога може да помогне в този случай използването на силиконови зърна, макар, че аз не бих го препоръчала.
   Тук има разгледани същите идеи, както и снимки - http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html
   По принцип още в началото не е хубаво да се прилагат съвети за намаляване и регулиране на лактацията, но блок храненията, а именно предлагането на една гърда за определен период от време без другата може да са от полза в този случай. Например предлагате само едната гърда в рамките на 3-4 часа, след това другата.
   Все пак ако някоя мама разпознае подобни симптоми на хиперлактация може да погледне тази статия. Все пак преди навършването на месец, ние консултантите не пропоръчваме мерки за ограничаване на лактацията - Дали проблемът ми не се дължи на прекалено много кърма?

# 704
Аз нямам прекалено много кърма- нещата при мен се регулираха, а и както споменах малкият хапва доста и успява да ме "източи" добре. Това с полягането назад при слизането на кърмата го правя, а и той самият обикновено тогава пуска за секунда два и после започва да суче. Значи просто ще трябва да се научи да се справя. И може би наистина да го вдигам по-често за уригване помага. А като казвам силни струи имам предвид не ,че са под налягане (както като са препълнени гърдите) , а просто самата струя е плътна и пуска количество-не знам , широки канали ли , какво ли (не че се оплаквам, чувала съм ,че има случаи на тесни канали , когато едва капе), помня ,че с първото дете като направих мастит акушерката, която ми показа как да се цедя на ръка каза ,че имам "хубави канали".

Общи условия

Активация на акаунт