Отговори
# 675
     Moмичета,споделете слагате ли кремче на дупето при смяна на пелените и какво???
Ние ползваме козметиката на УРИАЖ,мажа  Йоан след баня с млякото за тяло,но от вчера забелязах,че по сгъвките кожичката му се лющи,явно не е достатъчно омазнен и реших,че ще преминем на преварен зехтин-та въпроса ми е към мамите,ползващи зехтин:какъв точно зехтин се купува,има ли значение марката и как по точно се изваряваше,колко минути????

# 676
Ирина аз по принцип Ивелин го мажа с Нивея Милк- беше се обелил в болницата много около папмерса- и за 2 дена след като го почнах му мина. Всеки път като го смяням- на 2-3 часа го мажа. Адски съм доволна от тази Нивея.
Снощи пробвах със зехтин - бяхме преварили , но не бях го пробвала ( защото  е много топло, а зехтина много мазен и т.н). Няма значения разбира се марката- аз не съм и виждала евтини, вари се 15 мин на водна баня. После като изтине си го връщаш пак в бутилката и седи на стайна температура.
И снощи като го намазах и втрих с масаж, въобще не седи някаква супер мазна кожата- то си попива с масажа. Сега мисля да редувам зехтина и млякото Simple Smile

# 677

merci,Marinka,аз също ползвах с големия ми син зехтин и бях много доволна,но не си спомням никакви подробности,но това че попиваше и не стоеше мазно по тялото-да newsm10

вари се 15 мин на водна баня. После като изтине си го връщаш пак в бутилката и седи на стайна температура.

ама ти не го ли вариш заедно със самата бутилка на зехтина Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes????? аз така правех

# 678
ами нз- то може и с бутилката да става. той мъжа ми го преварява и беше в друг съд:)
багам аз че всеки път почва да реве като седна на компа Simple Smile) Joy

# 679
Здравейте,
Благодаря ви за отговорите - дадохме капките Биогайа , дано започнат да му действат по скоро, че днес даже от сутринта го болеше милото.
IR аз слагам кремчето за подсичане на Бюбхен - аз имам цялата серия та затова; слагам след всяка смяна на пелените и пак ни се появиха малко червени пъпчици.
Преди малко татито ни донесе и количката  newsm68 и даже се оправихме да я разгънем  hahaha
Ади и моя термин беше на 22ри август, но ако не ти се занимава да го поправяш няма проблем /важен е резултата не подробностите/

# 680
Да ви кажа и аз мислех да я мажа мойта госпожица със зехтин но ми казаха че от него омеквали костите. Дали е вярно не знам но я намазах веднъж и повече не посмях. Да ви кажа един много ефикасен сироп против колики. на мен ми го даде една моя колежка лекарка която беше ходила на симпозиум на педиатрите и там и го бяха подарили. Аз съм супер доволна от него. Казва се Nurse Harvey's grape mixture. предполагам че го има в по заредените аптеки, но не знам колко струва. В един англ. сайт беше 3 лири. Био гая и аз давам макар че ефект не виждам ама няма да и навреди.

# 681
леле момичета,колко е различно като се прибереш вкъщи с бебчоооо.
мисля си,че в родилното трябва да има психолог да има с кого да си поговориш за новите усещания, а не да се замайваш и все да си в чуденка така ли или не точно.както и да е
опитах да поизчета какво сте писали и да си посверя часовника-по-уверена съм някак вече
благодаря:)
я кажете,трябва ли да носиш сутиен докато кърмиш и защо?мен още ме понаболяват гърдите,ама вече отшумява,така че ако има разумни доводи за сутиен...
Ади,когато имаш време би ли сложила линкчетата дето пускат момичетата на първата страница,че все се присещам за нещо и знам,че съм го чела някъде,ама сте поизписали доста и се губя:)
честито на всички майчета и нека само хубави емоции ни носят малките съкровища

# 682
  • Miami
я кажете,трябва ли да носиш сутиен докато кърмиш и защо?мен още ме понаболяват гърдите,ама вече отшумява,така че ако има разумни доводи за сутиен...
Аз нося сутиен, защото: 1. Гърдите ми доста са се уголемили и стават тежки. 2. Когато започна да кърмя винаги теква и от другата гърда. Слагам подплънка за кърмачки в сутиена и не си мокря дрехите. 3. Гърдите ми сами започват да текат, когато дойде време за хранене и още не съм сложила бебето да суче. 4. Чувствам се по-комфортно със сутиен, дори нощем спя с него.

Това за зехтина и омекването на костите не ми звучи много убедително  Rolling Eyes  Аз мажа с мляко Бюбхен и когато е зачервено дупето слагам судокрем.

# 683
Аз нося сутиен, защото: 1. Гърдите ми доста са се уголемили и стават тежки. 2. Когато започна да кърмя винаги теква и от другата гърда. Слагам подплънка за кърмачки в сутиена и не си мокря дрехите. 3. Гърдите ми сами започват да текат, когато дойде време за хранене и още не съм сложила бебето да суче. 4. Чувствам се по-комфортно със сутиен, дори нощем спя с него.
абсолютно същото е  и при мен newsm10-аз само докато си махна сутиена и теквам Mr. Green доста си приличам с картинката от аватара ми Joy Mr. Green Joy

Това за омекване на костите след мазане със зехтин ми звучи много бабешки hahaha Аз съм мазала големия ми син  2-3 мес.и слава богу не е имал никакви проблеми с костите!
Дупето на бебо не е зачервено и няма пъпчици,но все пак ми се иска да взема превантивни мерки,но не с кремчета против подсичане,а нещо по-леко като "Бочко" например Rolling Eyes

# 684

Същата картинка съм и аз

# 685
Честита бебка Сияна на Марти, бебчо Ахмет на Кадрие и бебка Александра на мама Gugata
Fighty, точно така, моят е точно слинг шал, но дълъг. Тези хора от Шушулка шият къси - 3.5м, които могат да се ползват като слинг с халки, но вързан, и дълги - 5м. До сега не бях чувала, че има различни в зависимост от ръстта  newsm78 Моят сега го ползвам като нося Бобчо вътре в поза жабче и сме се кърмили вече. Най-хубавото, че е от органичен памук и самият плат не е дебел и дори сега, в жегите, е супер добре (само да се сещам да не слагам блузи от изкуствени материи).
Имах предвид, че като порасте и ако не ми е удобно да се опетлавам в дълъг шал, мога да си го скъся собственоръчно и да го нося седнал, както бих го носила в слинг с халки. Но до там да стигнем и ще му мисля  Wink
Права си за кенгурата! Аз четох подобни твърдения, много се дублират с мненията за проходилките, но с тях съм по-склонна на компромиси, отколкото с кенгуру...още от първите месеци. А и самата история за произхода на слинг шаловете ме впечатли и реши нещата!  Naughty
А как точно разбираш колко е изсукал?
Кори, благодаря ти за пояснението! И аз имам такваз джаджа, ама не знаех, че така се казва  Rolling Eyes
jovana, не се притеснявай за ноктенцата, аз днес вече за трети път ги режа на Бобчо. Въпреки че се роди 11 дни преди термин, беше с доста дълги нокти и постоянно се издираше и като се прибрахме вкъщи веднагически му ги отрязох!
Gretta, много сладък пост! Да са ти живи и здрави дечицата...пък и на теб ще ти дойде времето да поспиш  Wink На мен с едно ми е трудно и не се наспивам...пък мога да си представя при теб как е. Бъди силна!!! Това с маркирането на територията...още се смея  Joy
Маринка, това със спирането по време на хранене за акане и ние го правим от скоро. Направо е кошмар - ръмжи, напъва се, чак посинява, а ако не си е глътнал млякото, което е изсукал, се и задавя, реве, направо се дере...и от раз спира, все едно нищо не е станало...и накрая заветното ако го напуска с мощно пръц... ooooh!
IR, аз слагам на дупето кремче против подсичане на Себамед. Но имай предвид,  че в началото доста се белят бебчовците. Поне Бобчо се лющи до преди броени дни...докато не излющи всичко. Това е нормално - един вид се чистят. Аз мажех въпросните области всеки път като се сетих, като сменях памперса....А за зехтина - аз също ползвам, но моят е домашен. За преваряването - около 30-тина мин. на водна баня и туй то! Аз си го изварявам в огнеопорна купичка, т.е. по малки количества, за да все прясно изварен  Naughty

# 686
За сутиените-  аз нося само като съм навън- а вкъщи нося едни бюстиета спортни ,който са ми много удобни и седи по естествено, че със сутиен имам егати обиколката- чак не ми харесва- никога не съм харесвала големи бюстове Simple Smile
Какво гювече метнахме с моя във фурната чак нямам търпение да изкъпем малкия, да хапне той, че после и ние. .Wink) Върнахте ли се вече към нормалния си ритъм- аз си върша всичка домакинска работа самичка ( което не е тежко разбира се) и готвим всяка вечер -там моя пак помага- повече разхвърля май и цапа.. но помага Simple Smile)

# 687
Аз нося сутиен точно по изброените от Кори причини  Simple Smile

Относно мазането на дупето - на училището за бъдещи майки ни бяха казали, че не е добра идея да се маже дупето при всяка смяна на памперса, тъй като е добре кожата да "загрубее" малко и за се създаде естествен имунитет. В противен случай тя е постоянно изкуствено защитена и подсичането е по - реално да се случи. Аз мажа Ния вечер и понякога един път през деня и за сега нямаме проблеми.

# 688
Аз пък си карам с едни тип еластични потничета и те ми държат подплънките за кърмата. Пък моите гърди омекнаха и се посмалиха и не са вече болезнени   newsm78 , но си мисля, че имам уж достатъчно кърма.
Маринка и аз си лепнах домакинската работа и без това съм свикнала да не ми се месят.
Аз пак се шашнах - докато почиствах пъпчето започна леко да кърви и после спря явно по сериозно съм натиснала или усукала - малкия не плака, което ме успокои, но все пак да питам трябва ли да се притеснявам?

# 689
Aila ще те помоля отново за съвет вече почти се оправих с мастита макар че все още си имам малка буца и е малко зачервено,но се притеснявам че кърмата ми намаля и малката не се нахранва достатъчно защото след ядене е неспокоина и трудно заспива.След няколко такива неини незаспивания реших да се изцедя за да видя по колко яде,изцеждам по 50мл. и на втория път дори е дохраних с още 30мл АМ какво да направя че да ми доиде повече карама Cry Cry Cry пия чаи на Хип но явно и тои не помага  Sad

Общи условия

Активация на акаунт