Отговори
# 705
Здравйте!
  Иаз да питам нещо. днес нашият калпазанин не знае какво иска - след нощното хранене към 3-4ч,  към 6-7 малкия се събуди пъшкаики и "грухтейки".Реших да го нахраня пак.Сука само от едната гърда,не писка от втората, унесе се ,сложих го да спи, но пак започна за пъшка.смених памперса и пак го сложих да спи, но не се шполучи.Пак пробвахме хранене - отново само едната гърда. унесе се пак , сложих го и след 5 мин пак се разпъшка. и така сме цял преди обед. не иска да заспи дълбоко.спира да пъшка само когато е гушнат и след като е сукал.иначе като го взема от леглото все търси да захапе нещо. някакъв съвет? мисля , че имам достатъчно кърма, защото като пусне изтича мляко.не мисля , че не е нахранен, а и понякога връща малко веднага след хранене и после понякога захапва и продължава.не знам дали е проблем, че не винаги успява да се оригне, но когато усоее и това не помага. Чудя се дали не са колики това, но това продължава доста време,не изглежда да го боли нещо- само пръхти и пъшка и маха с ръце и крака и понякога се напъва, но не  е ,защото не може да ака или пишка- даже много стабилно върши тези две неща.
   извинявам се за дългия пост и не точното обяснение , но се чувствам толкова объркана и незнаеща какво да правя.

# 706
Здравейте мамчета да се похваля и аз на 22.08 след 28 часа мъки се роди и моето слънчице казва се Николай. Мъника се роди нормално но доста трудно и мъчително и е с мерки 3600 и 51 см. Честито на всички майчета които са се сдобили с рожбички

# 707
cvety, честито мила.Да ти е жив и здрав малкия Николай.
Aila, искам още нещо да поопитам.как стои въпросът с кърмене и спорт? Мога ли да си възстановя тренировките ( тренирам с тежести и собствено тегло) докато кърмя?Чувала съм две неща , но не знам до колко са мит и доколко истина- едното е че тренировките променят вкуса на кърмата и бебето може да я откаже, другото че при силови тренировки кърмата намалява? Има ли нещо вярно в това?

# 708
Честито на всички момичета сдобили се с бебчета! Да са ви живи и здравички и много да ви радват!
Ние все още привикваме едни с други. Онзи ден Габи ни побърка. Не пожела да спи нито след обяд нито привечер, а заспа чак към 22.30 каталясала от реването и пищенето. Беше кошмар. Иначе се кърмим. Понякога иска да суче доста често на 1,5 ч, особено между 18 и 23 часа когато са силните колики, но това щяло да отшуми и като попривикне към 2-3 месец храненията се разреждали.  Praynig
Ние се разглезихме страхотно. Като се нахрани моята госпожица иска само да я разнасяме на ръце докато заспи. А ако има колики и се опиташ да я оставиш в леглото позеленява от рев, захласва се и не може дори дъх да си поеме.  ooooh!
Аз ползвам серията на Мустела и всичко ни е наред. Калоян ми се обрина и от зехтина и от Нивеата, но като минахме на Мустела нещата се оправиха. С това бебе реших да не рискувам и направо си купих мустелските помади.
Моите подплънки са на Лансинох и са екстра. Аз нося сутиена за кърмачки. Откопчавам прозорчето като съм си вкъщи, залепям подплънка, обръщам я навън така че ако капе нещо да е върху нея и така хем проветрявам зърната, хем като се търкат в нощницата загрубяват. По този начин зърната ми дишат, а не се разхождам гола пред мъжката част от семейството.

# 709
Velma - при нас нещата са абсолютно същите и също исках да попитам другите мами какво да правя.
Другото , което искам да питам е мамите, които като мен до сега са били на Л-Тироксин - продължавате ли да го пиете, защото аз се притеснявам докато кърмя и сега съм го спряла. Утре съм на преглед при ендокриноложката и ще видя какво ще ми каже и дали ще ми пусне изследнавия за хормона.
Поздрави на всички нови мами и бебоци !!!  Hug  bouquet

# 710
Здравейте, момичета!
Влизам да се отчета на бързичко! Както Аня е писала, на 24 се роди синът ни Никола. Задържаха ни малко повече заради майчино-фетална инфекция и от днес сме у дома. Кърмим се, спим и животът е прекрасен!
За сега не съм чела назад и честно казано това ще стане поне утре... затова, без да знам кой какво е направил - Честито на всички нови майчета!

# 711
Velma - при нас нещата са абсолютно същите и също исках да попитам другите мами какво да правя.
Другото , което искам да питам е мамите, които като мен до сега са били на Л-Тироксин - продължавате ли да го пиете, защото аз се притеснявам докато кърмя и сега съм го спряла. Утре съм на преглед при ендокриноложката и ще видя какво ще ми каже и дали ще ми пусне изследнавия за хормона.
Поздрави на всички нови мами и бебоци !!!  Hug  bouquet
И мен ме интересува същия проблем!
Ако можете мами помагайте!
mariela-  Аз също пия Л- Тироксин.
Не съм го спряла. Пия по 75 мг на ден. С Хашимото съм - хипотиреодизъм. Професор Коева ми каза, че не трябва да се спира при бременност и кърмене. Пусни изследване.
Пиши ми моля те какво са ти казали при прегледа, че тази тема ми е важна!
За козметиката - Аз използвам серията на Бюбхен и засега съм доволна- не се подсичаме.
За гърдите- ползвам спортно бюстие.

# 712
  bouquet  bouquet  bouquet
Честито на всички мами и бебоци!
Здраве много щастие желая Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 713
  • София
mariela_penkova няма проблем да кърмиш докато си на Л-тироксин, важно е хормоните да се поддържат в нормалните граници. Хубаво е да поддържаш обаче и добра връзка с наблюдаващият те лекар, тъй като в началото може да има известни колебания. П.П познавам майка на близнаци кърмеща с изцяло отстранена жлеза и на дози които напълно заместват производството на жлезата.

# 714
Tonita и Aila благодаря ви за отговорите!
Ще пиша след прегледа.

# 715
Имам въпрос към момичетата, които дават капки Colief и кърмят. В сайта пише, че се разреждат с мляко, вие как ги давате?

# 716
IR, меря го.Имам кантарче вкъщи - знам че препоръчват да не се мери , но аз с дъщеря ми се бях побъркала- не знаех яде ли или не, и си купих кантара.Това ми даде страхотно спокойствие.Сега вече имам повече опит и само по начина , по който преглъща, по времето за което се нахранва, по поведението на бебето се ориентирам дали се е нахранило добре или не. Но тогава нямах опит и кантара беше една от най-добрите бебешки "инвестиции", които съм правила. Сега малкия не го меря всеки път, просто на няколко дни си правя по едно контролно мерене- и то от чисто любопитство, иначе знам че малкия се храни добре.
red shoe, аз ги смесвах с няколко капки кърма, но нощно време ми идва в повечко и започнах да го давам само така. Малкия си облизва лъжичката с удоволствие.

# 717
  • София
cvety, честито мила.Да ти е жив и здрав малкия Николай.
Aila, искам още нещо да поопитам.как стои въпросът с кърмене и спорт? Мога ли да си възстановя тренировките ( тренирам с тежести и собствено тегло) докато кърмя?Чувала съм две неща , но не знам до колко са мит и доколко истина- едното е че тренировките променят вкуса на кърмата и бебето може да я откаже, другото че при силови тренировки кърмата намалява? Има ли нещо вярно в това?
Спортът не влияе на количеството на млякото и на състава му, както и на наддаването на бебето. Известно увеличаване на млечната кислениа в млякото се забелязва при 100% интензитет на успражненията, или упражнения които биха могли да се опишат като изтощителни. Увеличението се наблюдава до около 90 тата минута след края на упражненията. Не е известно тази киселина да уврежда бебето.
Повечето изследвания не отчитат различно поведение или отказ на бебето да суче, дори след успражнения с максимален интензитет.
Ако решиш да спортуваш е добре да
1  Накърмиш, преди упражненията
2. Да носиш добре поддържащ сутиен
3. Някои бебета, не харсват вкусът на солта от потта, така че е добре да вземеш душ преди кърменето
4. Да поемаш достатъчно течности.
Имай в предвид, че усилени упражнения с ръцете – вдигане и спускане с тежести – е възможно да предизвкат запушвания на каналчета
бърз превод е от http://www.kellymom.com/health/lifestyle/mom-exercise.html

# 718
Велма и другите с "пъшкащия" проблем, Борис прави абсолютно същото всяка сутрин. Според мен това са точно коликите, защото се гърчи, опъва крачета и после пръцка... Давам му инфакол, но вече се чудя дали да не купя colief - май не му действат, а толкова ми е жал за детенцето! Дано се включи някоя по-опитна мама, поне да потвърди това колики ли са...

Aila, бих искала да те помоля за съвет по този въпрос: искам да замразя малко кърма за случаи, в които ми се налага да изляза и да оставя бебо на таткото или на баба му. Но не знам как да го направя, без да си докарам хиперлактация. В момента се чувствам доста комфортно - бебето наддава добре, а гърдите ми се напълват и напрягат, само когато не е ял 3-4 часа. Не тека и не се омазвам и предпочитам да остане така . Много ще съм благодарна, ако дадете някакви инструкции за правилно цедене в този смисъл.

Приятен и прохладен ден ви желая!

# 719
  • София
Привет мамчета,
искам да ви почерпя по случай първия имен ден на Алекс

днес е Св.Св. Александър, Йоан и Павел така че искам също така да поздравя всички бебчовци носещи тези прекрасни имена, да са живи и здрави, много весели и послушни и с гордост да си носят имената   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт