Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да засадя на място с пясъчна почва в градината?
Каква е причината за почерняването на тикви от балканския регион?
Какво е соргото и какви са неговите характеристики?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да засадя на място с пясъчна почва в градината?
-
Каква е причината за почерняването на тикви от балканския регион?
Почерняването на тикви от балканския регион може да се дължи на използването на негасена вар, която може да промени pH нивото на почвата към алкално. Това не винаги е вредно, но варуването е метод за неутрализиране на кисела почва. Възможно е също така да става въпрос за използване на негасена вар, което може да доведе до повишаване на pH нивото на почвата. Въпреки че това не винаги е вредно, варуването се използва като средство за балансиране на киселинността в почвата.
-
Какво е соргото и какви са неговите характеристики?
Соргото е вид растение, което се отглежда широко в Индия поради високия си добив на семена. Тези семена са отличен източник на протеини за домашни птици. Соргото също така отделя цианидни съединения по време на стадия на развитие на листната маса, което го прави отровно за пасищните животни. Семената му притежават лечебни свойства и се използват при онкологични заболявания. Освен това от соргото се произвежда ликьор, а в Китай се използва за различни цели, включително храна.
-
Какви видове растения са подходящи за засаждане на песъчливи почви?
-
Как да се отървем от охлювите в градината?
-нищо лично,благодаря за линка.Но ще ви разкажа нещо.Преди 8-9 години при нас се появи Фондация за биологично земеделие Централен Балкан.Спонсорирана от Швейцарски институт.Работеща на територията Габрово,Севлиево,Троян.И проповядваща идеите на Бои земеделието.Първата ми среща с тях беше на Агра в Пловдив-лъскави брошури,големи думи ,интерес към това,което правим.Изчетох всичко,което ми дадоха-повечето книжки бяха за зеленчукопроизводство на една леха/по онова време ние отглеждахме 4 дка ягоди и бяхме решили да се раэширяваме/По-големите им проекти бяха за билки,изграждане на подземни хранилища за аеробна и анаеробна ферментация на оборски тор.Нашите ягоди не се вписваха в техните проекти.Трябваше ние да се нагаждаме по тях,а не те по нас.През цялото време повтаряха-сейте билки.Та накратко-познавам една жена,която засади 1,5 дка малини по техен проект,уж щеше да става маточник-влачеха я по разни панаири и форуми с десетина бурканчета малиново сладко.Мацката така и не разшири малинака,отчая се и заряза всичко.И в Дебнево един ся билки-историята беше същата.
. Продукцията се продава, една приятелка в Масачузетс вика, че давали така по 8 долара за кило ябълки, пък хем сами си ги берат. Не бих забогатял, но бих правил това, което обичам със душа и сърце.
.И разпределянето в кошниците е сложна работа.Оставяла съм ги сами да си подбират-голямо ровене пада кой да вземе по-хубавото-то чуждата кокошка е патка нали
Доматите да се едри,узрели и да не са меки.Чушките да не са криви,ябълките да нямат петънце.
Като си изберат всички останалото е само за овцете.
Ако тръгна да го изкоренявам, по-скоро ще изкореня ягодите
Но и мястото вече не го огрява много слънцето.
Баща ми има едно храстче, много го харесвам, обаче от години не успява да го размножи, защо така не знам