брой хранения на едномесечно бебе

• 7 744
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
а по колко милилитра  давате на хранене на 1-месечно бебе?

Моята е на 3 седмици, правя 90 мл и тя яде колкото иска (последните дни е хапвала по обед 80-90, иначе 60), яде на поискване, не я будя. Слагам на гърди първо, тя се нервира - нямам кърма просто, и давам биберона. Има хранения , когато поема само 30, но не я насилвам.

# 31
а по колко милилитра  давате на хранене на 1-месечно бебе?

Моята е на 3 седмици, правя 90 мл и тя яде колкото иска (последните дни е хапвала по обед 80-90, иначе 60), яде на поискване, не я будя. Слагам на гърди първо, тя се нервира - нямам кърма просто, и давам биберона. Има хранения , когато поема само 30, но не я насилвам.

Моето бебе е почти на един месец и се храни с 120 мл., но според мен всичко зависи от детето и от вида на АМ.Ние сме на НАН 1.Храни се по 8 пъти в денонощието през 3 часа интервал.

Последна редакция: сб, 14 авг 2010, 13:21 от AnMary

# 32
Бебето само ще ти каже колко и кога да го храниш. Peace
Сега погледнах кутията на нашето АМ, за 4 седмично бебе храненията са 5 *120мл Crazy Разбира се, че това са само ориентировъчни стойности.

# 33
Аз я храня в 7ч, 10ч, 13ч, 16ч, 19ч,22ч и после трябва да я нахраня в 1ч, но аз я оставям да се събуди сама (това става около 2-3ч през нощта) и с това хранене стават 7 пъти, а както ви казах на кутията пише 6 пъти - май единствения вариант е да я храня през 4 часа...

Joy Eййй ама как ти ги ражда тиквата тия глупости се чудя! Ами като се събуди гладно бебето ти вземи го дръж гладно ... браааво, прекрасна идея. Или вземи го разтръскай, че да се събуди в колкото часа ти искаш, та да му набуташ шишето с АМ ...

Извинявам се за офф-а, ама ти някакви медицински противопоказания ли имаш за кърмене, та толкова малко бебе е само на АМ?
Виж какво - тия неща не съм ги измислила аз - може би докторите са ми казали така. Всяко бебе си е различно и това , че даваш на твоето да яде през 1-2 часа, не означава , че и моето трябва да яде толкова. Освен това , адаптираното мляко се усвоява много по-трудно от стомаха. Ето защо най-малкия интервал ,през който трябва да го храниш е 3 часа.

# 34
  • София
maggie_2010, написали сте каквото и повечето майки обясняват "Всяко бебе си е различно".
Не гледайте какво пише по кутиите, това са осреднение препоръчителни дози.
Това е идеално хранене според мен
Цитат
Аз я храня в 7ч, 10ч, 13ч, 16ч, 19ч,22ч и после трябва да я нахраня в 1ч, но аз я оставям да се събуди сама (това става около 2-3ч през нощта) и с това хранене стават 7 пъти, а както ви казах на кутията пише 6 пъти - май единствения вариант е да я храня през 4 часа...
Ще започне и сама да се храни през 4 часа, но няма да е през 1вия месец.
Ако не искате съвет от форума консултирайте се с педиатъра, или със специалист по храненето.

# 35
Синът ми започна да се храни на 4часа през 5-тия месец, някои деца и по-късно започват да се хранят на този интервал от време. За мен е още рано през 1-вия си месец едно бебе да яде на 4часа, освен ако то само не си го направи така.

# 36
  • на дъното
на 3 часа,но бяхме на кърма

# 37
а по колко милилитра  давате на хранене на 1-месечно бебе?

Моето бебе е почти на един месец и се храни с 120 мл., но според мен всичко зависи от детето и от вида на АМ.Ние сме на НАН 1.Храни се по 8 пъти в денонощието през 3 часа интервал.

а ако се храни и с кърма и с АМ?пак ли толкожа мл трябва?защото аз давам кърма около 60 мл и още толкова НАН.затова питам дали е добре така.

# 38
# 39
Хранила съм винаги когато огладнее.

# 40
На 1 месец сме. Яде по 100 до 120 мл, но не винаги изпива всичко. Храни се 6-7 пъти, като нощното някой път го проспива. Не го будя за да яде. Той се буди като по часовник в 7часа,10, 13, 16, 19, 22:30 и евентуално в 3-4 през нощта.

# 41
И двете ги кърмих, едното два месеца, другото шест. Но и двете са яли през първия си месец колкото и когато пожелаят. Понякога на час, понякога през половин, понякога на 3-4. Никога, абсолютно никога не съм гледала нито часовника, нито количеството(то няма и как де). В резултат - спокойни доволни бебета без колики.

При хранените с АМ няма как да не се спазва някаква мярка, но пък голямата щерка след втория месец, като започна АМ, изхвърляше ненужно приетото Mr. Green

# 42
На 1 месец сме. Яде по 100 до 120 мл, но не винаги изпива всичко. Храни се 6-7 пъти, като нощното някой път го проспива. Не го будя за да яде. Той се буди като по часовник в 7часа,10, 13, 16, 19, 22:30 и евентуално в 3-4 през нощта.
И моето бебе така прави - като я нахраня последно към 22ч, се събужда към 3-4ч и с това стават 7 хранения. Но четох , че може и да се откаже от товва хранене през нощта, но най-вероятно е още малка /на 42 дни е/.Затова исках да попитам другите майки как хранят децата си.

# 43
И моето бебе така прави - като я нахраня последно към 22ч, се събужда към 3-4ч и с това стават 7 хранения. Но четох , че може и да се откаже от товва хранене през нощта, но най-вероятно е още малка /на 42 дни е/.Затова исках да попитам другите майки как хранят децата си.
На поискване храня.Когато детето пожелае. Grinning
Докъм 5-6м. бебето заспиваше в 19-30ч. и спеше до 5-6ч. ,ноооо след 6м. със започване на интензивното зъбоникнене,то нещата се промениха и сега детето се буди на всеки 2ч. и си цока.През деня яде на 2,5-3ч.Тоест има деца,които не само,че не се отказват от нощно хранене,ами си и прибавят няколко. Mr. Green

Слагам на гърди първо, тя се нервира - нямам кърма просто, и давам биберона. Има хранения , когато поема само 30, но не я насилвам.

Боби,ако искап да кърмиш ,обърни се към консултант по кърмене.Най-вероятно не липсата на кърма е причина бебето да се нервира,а неправилно организирано кърмене. Peace Освен това бебетата лесно привикват с биберона на шишето и отказват гърдата.

# 44
  • Шумен
До 2 навършени месеца храних 7 пъти, после опитах с 6 за кратко ни се получи. От около 3 месечни сами минаха на 5 хранения. Аз не съм будила, те постоянно спяха първите почти 2 месеца. Заспали им сменях памперсите и ги хранех изяждаха толкова колкото искаха не съм насилвала. Може би така ми беше удобно в онзи момент, може и грешка да е било да бутам шишетата на 3 часа. Последно ги хранех в 12.30 и се будеха гладни около 6-6.30.  Инцидентно сме имали хранене през нощта няколко пъти като се събудят и нищо не ги успокои. Но ние не сме се кърмили на АМ са от самото начало, затова и не държах да са будни щом няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт