брой хранения на едномесечно бебе

• 7 740
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
Храни си детето, когато огладнее.  Peace

Поне аз така правих Peace

# 16
На 1 месец дъщеря ми ядеше на 3 часа,като по часовник...значи е имала 8 хранения. Не съм слушала и педиатърката, която ми каза още тогава да не я храня нощем. И досега си яде през нощта.Най-добре да се водиш по бебето си, а не по таблици и съвети.

# 17
Още през първия месец премахнахме нощното хранене и бяха 7 на брой като цяло.Последното беше в 24:00 часа.
След това постепенно премахнах още едно,това в полунощ,а на 4 месеца сама се отказа и от сутрешното в 6:00.

# 18
Никога не съм брояла брой хранения(може би и за това не си спомням колко са били).Не съм хранила под определен час период........Минимума време през което давах беше 3 часа, но ако детето ми е спяло не съм го будила дори и когато са минали 5 часа.Спазвах си само едно ограничение-вечер 6 часа да не яде и не съм имала никакви проблеми.Детето беше спокойно, сито, расте добре

# 19
  • Варна
През 3 часа идват 7 хранения, ако има почивка от 6 часа през нощта от 0.00 до 6.00. Т.е. ако даваш сутрин, примерно  в 6.00 до 0.00 са 7 хранения. Ако се храните и през нощта стават 8. Аз лично нощем я хранех само ако се събуди.Тя обиконвено се събуждаше и храненията ставаха 8. С колограми не сме имали проблеми. Само първия месец качи 1.2кг, но после намаляха, което е нормално Simple Smile Води се по бебето. То само си определят броя хранения както и количеството.  Peace

# 20
  • София
Дъщеря ми се хранеше на 3 часа. Значи да е имала 7-8 хранения на денонощие, в зависимост от това дали през ноща е яла 1 или 2 пъти.
Със синът ми процедирах "на поискване". Той се роди недоносен и в родилното се хранеше през час, час и половина.
У дома запази тази тенденция, но разреди до 2 часа. След като мина на 3 часа, отказа и нощното хранене.
Не мога да сметна колко пъти се е хранил Simple Smile За мен 1воначалният му режим беше убийствен, но какво да се прави Simple Smile
(Уточнявам, че съм кърмила и двамата до 5ти месец)

# 21
На 1 месец храних през 3 часа 8 пъти. Постепенно едно от нощните отпадна, но не сме имали строго определени часове.
ХранИ на поискване - т.е. когато бебето е гладно и си поиска.

# 22
  • Mediterraneo
Бебето ми имаше колики до третия месец. По тази причина ми висеше на циците денонощно понякога, така че брой хранения не мога да определя. Аз и сега трудно успявам, тъй като още храня на поискване и режим е трудно казано, че имаме.

# 23
Аз я храня в 7ч, 10ч, 13ч, 16ч, 19ч,22ч и после трябва да я нахраня в 1ч, но аз я оставям да се събуди сама (това става около 2-3ч през нощта) и с това хранене стават 7 пъти, а както ви казах на кутията пише 6 пъти - май единствения вариант е да я храня през 4 часа...

Joy Eййй ама как ти ги ражда тиквата тия глупости се чудя! Ами като се събуди гладно бебето ти вземи го дръж гладно ... браааво, прекрасна идея. Или вземи го разтръскай, че да се събуди в колкото часа ти искаш, та да му набуташ шишето с АМ ...

Извинявам се за офф-а, ама ти някакви медицински противопоказания ли имаш за кърмене, та толкова малко бебе е само на АМ?

# 24
Аз я храня в 7ч, 10ч, 13ч, 16ч, 19ч,22ч и после трябва да я нахраня в 1ч, но аз я оставям да се събуди сама (това става около 2-3ч през нощта) и с това хранене стават 7 пъти, а както ви казах на кутията пише 6 пъти - май единствения вариант е да я храня през 4 часа...

Joy Eййй ама как ти ги ражда тиквата тия глупости се чудя! Ами като се събуди гладно бебето ти вземи го дръж гладно ... браааво, прекрасна идея. Или вземи го разтръскай, че да се събуди в колкото часа ти искаш, та да му набуташ шишето с АМ ...

Извинявам се за офф-а, ама ти някакви медицински противопоказания ли имаш за кърмене, та толкова малко бебе е само на АМ?

Е кое ти е чак пък толкова смешно Thinking? Айде въздържай се и от оценки ако обичаш. Всеки да си гледа детето както си иска. Ще кърми ли, няма ли, негова работа Naughty

# 25
  • на Русе
Моето ядеше по 9-10 пъти за денонощие, когато беше на 1 месец. Все още храня през нощта и имаме 6-7 хранения  Blush

# 26
а по колко милилитра  давате на хранене на 1-месечно бебе?

# 27
а по колко милилитра  давате на хранене на 1-месечно бебе?

Не съм хранила с АМ, но гледай какво пише на кутията все пак. Все ще се ориентираш.

# 28
Е кое ти е чак пък толкова смешно Thinking? Айде въздържай се и от оценки ако обичаш. Всеки да си гледа детето както си иска. Ще кърми ли, няма ли, негова работа Naughty

Не просто е смешно, ами е МНОГО смешно. Изобщо не съм длъжна да се въздържам от оценки, но забележи, такива просто няма в цитирания от тебе пост!

# 29
На 3ч, ако се храните, дори 8 пъти се получава за денонощие. Но повечето бебета огладняват на 2 - 2.5 часа.

С такава честота се хранят бебета на кърма, защото тя се усвоява по-бързо от АМ..обикновено хранените с АМ са на 3 часов интервал (естествено, ако бебето е гладно, което не зависи само от надписа на опаковката Laughing, бива да се нахрани Wink)

Общи условия

Активация на акаунт