брой хранения на едномесечно бебе

• 7 742
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
Е кое ти е чак пък толкова смешно Thinking? Айде въздържай се и от оценки ако обичаш. Всеки да си гледа детето както си иска. Ще кърми ли, няма ли, негова работа Naughty

Не просто е смешно, ами е МНОГО смешно. Изобщо не съм длъжна да се въздържам от оценки, но забележи, такива просто няма в цитирания от тебе пост!
ХАХАХАХА... май смешната си ти !!!Самочувствието без покритие е голяма работа!

# 46
темата е доста оспамена,

едномесечното бебе трябва да се храни през 3 часа, а през нощта ако не се събуди - трябва да се прескочи, за да си почине стомахчето

# 47
  • Стара Загора
От начало и аз се притеснявах с храненето, но вече спрях.Като си иска детето-храня го.Общо взето яде по 7 или 8 пъти за 24 часа, по около 100мл.На кутията пише, че трябвало да яде 6 пъти по 120мл., но вече не обръщам внимание на това, което пише. Peace

# 48
темата е доста оспамена,
едномесечното бебе трябва да се храни през 3 часа, а през нощта ако не се събуди - трябва да се прескочи, за да си почине стомахчето

Това не е вярно Naughty. Едномесечно бебе трябва да се храни когато поиска, или ако майката е решила да му създаде режим на хранене през определен интервал от време.

# 49
Ох, като прочета "да си почине стомахчето" ooooh!
От какво да си почине?! От пържолите и виното ли??
Няма такъв сценарий! Това са тотални и отречени много отдавна глупости!
Ами вземе да спрете и сърцето, че да си почине и то! Crazy

# 50
  • София
И според мен твърдението "трябва да се храни през 3 часа" е остаряло. Ако карах по тази схема детето ми щеше да падне доста бързо под 2кг, а за качване на кг да не говорим.
Детето се храни, хм, когато огладнее. Ако огладнява на 3 часа добре, влиза в горната схема. Ако огладнява на по-малко от 3 часа горната схема е неприложима. То ще плаче от глад, а майката ще чака да чукне третия час?

Дъщеря ми се хранеше на такъв режим, кърмаче, сама си го беше наложила. Но пък синът ми (кърмаче) ядеше на час и половина, 2. На 3 часа започна да яде чак към края на 2рия месец.
Бях загубила ориентация за време, не знаех дали е ден или нощ. Но не съм за "едното спокойствие" Simple Smile

# 51
Ох, като прочета "да си почине стомахчето" ooooh!
От какво да си почине?!

Ако детето е на АМ, има нужда да от тези 3 часа, за да обработи храната, далеч по-трудно усвояема от кърмата

# 52
Репликата ми е в контекста на казаното преди мен.

# 53
  • София
синът ми ядеше най-малко по 8 пъти на ден, докато беше на 1 м, а често пъти и повече, но беше изцяло на кърма (казвам беше, защото днес гордо гордо захранихме с картофено пюре);
за мое съжаление, обаче, все още иска да си яде два пъти през нощта; всъщност той май основно яде нощно време  newsm78

# 54
Синът ми се хранеше по 6 пъти на всеки три часа, но нощно време спеше и не ядеше. Дъщеря ми 7 пъти с нощното хранене (пак през около три часа).

# 55
Първият месец беше на 7-кратно хранене, а от вторият на 6-кратно. Но кърмих.

# 56
Дъщеря ми на 1м. ядеше на всеки 3 часа. Peace

# 57
  • Монреал
На тази възраст, недей да броиш храненията, а брой мокрите памперси. Храни бебето когато е гладно и следи памперсите, дали пишка и ака редовно - по това повече ще се ориентираш дали приема достатъчно кърма/АМ.

# 58
Аз бих допълнила,че се гледат напишканите,не наакани памперси.Трябва да са 7-8 пълни за денонощие.А на тази възраст пълни означава да сипеш 2 супени лъжици течност в памперса и да видиш как изглежда.

# 59
Не е вярно,че не трябва да има почивка за стомахчето.Адаптирано мляко наистина се усвоява по -бавно .Казвам го защото намен ми се е случвало да прехраня сина си(реших ,4е по -рано е огладнял и му дадох,оказа се ,4е предишното млако още не се е усвоило ,него го заболя корема,аз пак реших ,4е е гладен и зверски му натоварих коремчето с няколко ненавременни хранения!Впоследствие лекарката каза,4е трябва минимум 2,5 да има пауза между храненията.От нощното такова детето само ще се откаже ,когато реши.Наистина е кошмарно да се опиташ да държиш гладно бебе цяла нощ!Синът ми до към 5 м се будеше към 4,5 за мляко,а сестра му на 2 м се хранеше 5 пъти на ден.Спеше ои по 6 часа през деня без да яде #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт