Ако нямахте ограничения, колко деца бихте имали?

• 29 891
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
В Дианабад бях на гости на моя приятелка. Нейна съседка, младо момиче, българка, дойде. Със 7 деца и 8-мо напът. Едно през друго сополиви, мръсни, врякащи, искащи. Тя - пъшкаща от поредната бременност. И искаща още. Извинявам се, но за мен това е Простотия с главно П. Не може никой да ме убеди колко адекватна, мила, имаща-време и спокойна майка ще е. И как ще възпита всички добре, сам-самичка. Някаква мода вилнее напоследък като че ли - колкото повече деца, толкова по-велики сме. И пак се извинявам, не помня ник-а на потребителката, която роди трето дете, описвайки как живеят в боксониера със съпруга си и родителите му - родителите в стаята, а те двамата с трите деца - в кухничката  Rolling Eyes   Stop

Ако нямам финансови ограничения пак не бих имала повече от две или три, максимум. Ако имам пари и платя на безброй детегледачки - че аз така мога да раждам като циганките - на година по две  Crazy
УЖАС  smile3556не бих си причинила това нито на мен нито на децата си.Какво значи да имаш много деца като си физически,психически и емоционално срината,ей така само да ги имаме като бройка не не съм съгласна с това.Човек трябва да си знае възможностите все пак.
Някои хора май не са чували за предпазни средства въпреки че живеят в 21 век Mr. Green

# 646
Засега имам едно, второто е на път  Simple Smile
Иска ми се да са повече, 4-5 може би, но не знам докъде ще ми стигнат силите. Предвид напредналата ми възраст е доста вероятно да си остана с две, но силно се надявам да не стане така. Кой знае, ако се сетя ще видим на какъв акъл ще съм след време  Wink

# 647
Аз не мисля поне в Бълария, че има мода на многото деца, то е ясно от демографските ни показатели. Иначе аз бих се радвала да се раждат повече българчета, разбира се това не трябва да е мода, а осъзнат избор.

# 648
  • Бургас
Е хайде сега ,мода било Shocked
Някой хора си пишат просто така.
Блонди много грубо описание,и да можеш да гледаш толкова деца и да ги даряваш с любов и грижи.Който не може,не го прави и толкова!Не е нужно да се коментира избора на някой друг!
Вярно е че моите ги гледам в голямо жилище,но ето сега са само 2 с мен,ами все едно нямам деца!
Много ясно че ще се шашнеш,имаш само 1 дете,нормално е и да са сополиви,всички деца имат такъв период,врякащи и 2 деца на различни родителки са били,искащи като всяко дете.
Как аз не коментирам избора някой да има само 1 дете,а все чувам многодетните да ги обсъждат,та дори и перфектно да са гледани, все ще се намери нещо за да се чуе репликата-''Като не може да ги гледа,да не ги е раждала'' и това по повод нещо което всяко дете прави-иска,вика или се лигави,все да се месим където не ни е работа!

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 21:29 от Mira 1919

# 649
Да, това изказване за модата направо ме изумява!

Наистина има хора, които ги раждат, без много да се замислят, да не говорим за грижите, които НЕ полагат за децата си.
Това не прави всички с повече от две деца безотговорни родители! Когато една жена се интересува повече от това колко точно пари ще има, ако има две деца или ако има едно дете; ако болката от раждането "не би си я причинила" за втори път за нищо на света; когато пресмята точно колко часа не е спала с първото бебе... на такива им се чудя как и едно са родили, явно печалбата за подобна "жертва" си е струвала!

# 650
  • Варна

Някои хора май не са чували за предпазни средства въпреки че живеят в 21 век Mr. Green

Laughing
Често срещано мнение, непременно ли, който има много деца не знае що са предпазни средства?
Дълбоко се съмнявам някой да ражда много деца поради неинформираност. Thinking

# 651

Laughing
Често срещано мнение, непременно ли, който има много деца не знае що са предпазни средства?
Дълбоко се съмнявам някой да ражда много деца поради неинформираност. Thinking

Има един лаф за подобни изказвания: "Боже, прибери си вересиите".
Собствената ми майка на моменти си мисли, че ме успокоява, когато казва, че съм щяла да стана като циганките, ако родя още едно дете. А куп познати и непознати ми заблазяват как съм си родила накуп 2-те деца и съм се оттървала...
А аз вече 2 г. водя борба с цел да забременея. Sad

# 652
  • Бургас
Азаф,искренно ти желая скоро да се похвалиш,че услията ви са се увенчали с успех!
Хексе, това го чувам всеки ден от всяка позната,която ме види с бебето.Вече при репликата обръщам гръб и подминавам,както искат да го приемат.Радвам се че приятелите ни искрено се радват и подкрепят!

# 653
Азаф,искренно ти желая скоро да се похвалиш,че услията ви са се увенчали с успех!
Хексе, това го чувам всеки ден от всяка позната,която ме види с бебето.Вече при репликата обръщам гръб и подминавам,както искат да го приемат.Радвам се че приятелите ни искрено се радват и подкрепят!
newsm10

На мен вече няколко пъти ми казват - Кога ще живеете, бе хора?  ooooh!
Бооооже, как да им обясня, че децата са нашият живот! С часове съзерцавам и благоговея пред бебето - няма такова щастие! Не мога да се наситя и това е!
Защо хората смятат, че децата са някаква трудност? Да, техническата част - пране, готвене, гладене е повече, но вечер като мина през спалнята и ми се пълнят очите и душата!!!  Heart Eyes

# 654
  • София

...С часове съзерцавам и благоговея пред бебето - няма такова щастие! Не мога да се наситя и това е!

Много добре те разбирам  Laughing

# 655
Ее...ние дори получихме коментар и то от близък познат,че сме като циганите вече  Whistling  ooooh! Tired А нито сме бедни,нито прости,нито неинформирани  Rolling Eyes

Незнам защо все така се мисли,като се видят повече от 2 деца,а ние сме си ги правили съвсем целенасочено и с толкова любов  Heart Eyes И определено знаем как да се пазим и никога не сме имали издънки  Wink

# 656
Наистина е много жалко, че така се разсъждава за многодетните семейства, което показва , че има нещо сбъркано в съвременния българин. Вместо да се радва на децата и  родителите им, които са се решили на отговорната стъпка да отглеждат повече деца, това да е повод за одумване, лично аз не мога да го проумея!

# 657
Даммм, точно имах раzмисли по тоzи въпрос, zаради искрената ми въzхита от http://life.dir.bg/news.php?id=6524262 (не zнаех иzобщо, намерих и една още по-подробна статия zа нея, но е стара, тогава децата са само три все още) и това, че истински и се zарадвах. След това предиzвиках спор, който  Confused Коментарите под статията са доста покаzателни също  Confused
За жалост българите в много случаи.... не раzъждаваме добре и много гледаме "в паницата" на другите. С лошо око и то.
Ама както и да е, то не е нещо ново това май...

На мен лично момичето ми напълни душата...  Blush

# 658
  • Варна
Даммм, точно имах раzмисли по тоzи въпрос, zаради искрената ми въzхита от http://life.dir.bg/news.php?id=6524262 (не zнаех иzобщо, намерих и една още по-подробна статия zа нея, но е стара, тогава децата са само три все още) и това, че истински и се zарадвах. След това предиzвиках спор, който  Confused Коментарите под статията са доста покаzателни също  Confused
За жалост българите в много случаи.... не раzъждаваме добре и много гледаме "в паницата" на другите. С лошо око и то.
Ама както и да е, то не е нещо ново това май...

На мен лично момичето ми напълни душата...  Blush

Прегледах коментарите, но това ме втрещи:
Цитат
.да демонстрираш размножителни способности на фона на всеобщото безплодие е като пир по време на чума
Досега не бях срещала такъв коментар, а съм чула какво ли не.

# 659
Аз пък благородно завиждам на майките с 2 и 3 деца.
Така ми се иска да родя поне още едно дете,но имах толкова кошмарно раждане ,че тръпки ме побиват още.

Общи условия

Активация на акаунт