Юнче папка, спинка и наддава, гука и усмивчици раздава! - Тема 3

• 27 787
  • 748
  •   1
Отговори
# 165

Смилянова , мерси ще пробвам. Нашата педи каза, че няма страшно, като почнем да захранваме, всичко ще се нормализира, но дотогава си има бая време (надявам се де)

# 166
благодаряря ти, но имам спомен че тук във форума бяхте писали че Дуфалак се дава след 6 месец или греша
И ние сме на смесено хранене, първо беше НАН, сега редувам с Фризовом, но Фризото действа безотказно ! Гастроентериоложката беше казала Дуфалaка - само в краен случай, т.е. ако нищо друго не подейства. Бебо сега ака задължително по веднъж на ден. Биогая давах, но ефект за коликите или за акането не можах да установя. При нас лекарството против колики е спане по коремче. ...семейна черта.  Grinning

Относно алергиите - определено мисля, че бебчета от семейства с фамилна обремененост (алергии) трябва да захранват внимателно. Ние вкъщи хранителни алергии нямаме. Моите динозавърчета рано са захранвани, без проблеми, и двамата са се кефели на новите храни. Така че, всичко е строго индивидуално и всяка майка най-добре си знае за детето и сама да си преценява плюсовете и минусите при захранването.  Peace
При нас алергени са антибиотиците и слънцето... Така съм се смяла с малкия...  Joy понеже таткото като погледне към слънцето - киха по 100 пъти ... малкият откакто се е родил прави и той така  Joy

# 167
Днес ходихме при д-р Живков (ортопед) и съм мн доволна. Прегледа Рая обстойно, всичко й е наред  Laughing За главичката дето си я криви на една страна каза, че ще се оправи, но и ние да помагаме като всички занимания (играчки, говорене) да стават от другата страна, че да свикне да я върти и натам. Вика ни още веднъж края на 7-мия. Преди време си запазих час за д-р Райков за 30.09, така че обръщам се към варненките, ако някоя иска ще й го отстъпя, аз няма да ходя.

# 168
Вчера ви бях сложила една статия специално за акането защото много се бях притеснила,не бяхме акали 3 дена.Днес една комшийка ми каза да и сложа сапунче направено като свещичка,резултатът беше на лице за по малко от  5 минути.Иначе пробвах с термометър нищо не стана.Днес си взех едно списание  Моето бебе и аз    има книжка хранене на бебето.Интересна е.Спокойна нощ!

# 169
Здравейте момичета  Simple Smile добрах се и аз до форумчето
За захранването - аз мисля живот и здраве към 6 месец да започнем  Peace
Аз да попитам нещо - знам , че повечето мамчета дават биберон-залъгалка . Има ли и други като мен, които не дават биберони ? Аз всъщност незнам защо точно не искам да му давам , но вътрешно някак си неискам  Crazy Иначе много ми е сладко като гледам бебчета с едни големи биберони , ама на ......

# 170
nikolovi, Рая иска бибата само когато й се спи и е по-нервна, т.е. не знае как да заспи  Laughing Иначе когато вече е на фаза "дълбок сън" сама си я изплюва. През останалото време е без, но само засега, постепенно сигурно ще си я иска по-често. Една приятелка не дава биба на детето, но то си лапа ръцете изключително много.
Какво стана с жълтеничката при вас?

# 171
MaYa_ , в четвъртък сме при Георгиева . Предполагам, че тя ще ни назначи някакви изследвания , незнам и аз .

Никола не си лапа ръцете, или поне не може  Laughing Само си приближава ръчичката до устата и мляска  Joy

# 172
николови, стискам палци всичко да е наред!  Hug
Аз чак сега се сетих, че днес на консултацията забравих да питам педито за болничните. Толкова съм отвеяна!  ooooh!
Аз си взех вече един болничен от нея (втория след този от Родилното). Сега пак тя ли трябва да ми издаде новия?

# 173
# 174
  • Обетованата земя
Аз влизам да се оплача Sad Вчера следобед забелязахме на малкия подутинка над пишчето, от дясната страна. Бяхме на гости в Ямбол. Там ни прегледаха неонатолог и педиатър и после двама хирурзи тук в Стара Загора и педиатърката на Ивко и всички са на мнение, че е хернийка и се налага операция, която не търпи отлагане.  Cry Cry Cry. Мястото от където са слезли тестисите не се е затворило от едната страна. Като че ли нямало прищипване на черъвце, а засега само се е напълнило с вода, но рано или късно ще стане по-сериозно. При 1 % от случаите мястото се затваряло от самосебе си, но мнооого рядко. Ако решим да чакаме ще трябва постоянно да го следим дали има промяна в поведението, защото ако стане прищипване на черъвце и не забележим може да се превърне в перитонит и става доста опасно.  А това може да стане както каза детския хирург след 3 часа, 10 дена, месеци, не се знае... Ако изберем да изчакваме трябва да внимаваме да не се напъва при плакане или когато ака. Аз никога не го оставям да плаче продължително, мен сърцето ми се къса, но с акането сме си имали проблем 3-4 пъти и ще е трудно да го опазя от напъни. Докторът ни препоръча да го оперираме, операцията се водела козметична и хубавото е, че Ивайло няма да има спомен. Но мен ме притеснява, че ще се извърши под пълна упойка, а детето ми е толкова малко още... Sad Ще ни приемат в сряда за изследвания и операцията ще е в четвъртък, в петък ще ни изпишат. Възстановяването било леко, раната не я шият, а я лепят. Това се случвало едва ли не на всяко второ момченце, а от всеки 5 случая 1 е момиче. На момиченцата падал яйчника. Аз го забелязах вчера, но си помислих, че е просто дето е напълнял, обаче таткото му обърна сериозно внимание и много се притесни и добре че беше той да настоява за незабавен преглед, аз можеше и да не се усетя навреме. Така че майчета на момченца, оглеждайте си децата на това място! Аз въобще не знаех че толкова лесно се случва. Казаха ни че това е вродена слабост при нас и рано или късно е щяло да се прояви. Сега вероятно го е провокирал някой напън, незнам. Иначе юначето ни е кротко, спинка, папка, и не изглежда да го боли. Само днес сутринта повърна доста сериозно на 20 см всичко дето изяде(прави го за 2ри път-1ят беше в събота, ама тогава започнах да го преобличам веднага след ядене), и то докато спеше, но днес му беше 5ти ден без ако и може нещо заради това  Rolling Eyes Пробвахме с термометърче, масажче, гимнастика, Дуфалак, нищо не помагаше, днес педиатърката го изходи с термометър и си беше течно акото, явно не е запек, сигурно си усвоява кърмата изцяло или пък има лениви черва.
Оплаках се! Sad Стискайте ни палци!!!

# 175
  • Варна
Аз пък да ви де оплача. От 2 дни имам болка във венеца от горната лява страна и днес вече е подуто доста, болката се засилва... Запазих си час за сряда, че намаше за по-рано.
Тъкмо си мислех, че лохиите ми са свършили и от вчера пак червенея... Това се случва за втори път - няколко дни нищо или леко жълтеникаво и после пак започват... АГ-то каза, че е нормално до 2-я месец... не остана.  Wink

Диди, кураж, миличка! Добре,че сте реагирали навреме! Стискам палци и вярвам, че всичко ще мине възможно най-леко и бързо! Чувала съм го това за херниите при момченцата. Прегръдки от нас!  Hug
николови, Павел не иска биба и не му даваме. Батко му и татко му понякога му я бутат в устата като плаче, но той упорито я плюе. Лошо няма, но ако започне да лапа пръсти и ръце, предпочитам да е с биба. Стискам палци за прегледа в четвъртък!
Майче, радвам се, че е минал добре ортопедичния преглед!  Hug За бактерията се успокоих, че на Павел поне си е на мястото.  Wink Ще видим в сряда какво ще каже Георгиева. Аз тъкмо вчера се зарадвах на два почти изцяло жълти памперса, днес още един...и сега пак зелен...  Confused

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 23:49 от mar4ela5

# 176
didi24, откакто следя темата, много се радвам на вашето семейство - много сте сладки и тримата (ти имаш страхотно излъчване)   bouquet Не се притеснявай, всичко ще мине добре, сигурна съм.
Казвам го, защото моя приятелка роди април месец и юни оперираха сина й от тази херния - ингвинална. Даже детенцето спряло да плаче, било по-спокойно и без колики.  Rolling Eyes Моята племенница също е оперирана от нея, но като по-голяма. Явно им е слабо място, но се оправят нещата.
Така че, всичко ще е наред.  Peace

Аз искам да питам мамите, които хранят с АМ. Спазвате ли някакъв режим? През колко часа и по колко пъти на ден давате? Какво количество? Как разбирате, че трябва да увеличите дозата? Кога е последното хранене? Събуждате ли ги, ако спят? Помня, че Смилянова беше писала, че дава АМ на поискване...  newsm78 нещо не ми е ясно как става това...?
С кърмата е лесно, но с АМ е друго....

# 177
  • Обетованата земя
Благодаря ви за милите думи!  Hug
Мая, много се радвам че съм оставила такова впечатление!  Blush   bouquet

# 178
Добро утро  Hug
mayayo  Да аз давам на поискване Simple Smile Не знам защо ти се струва странно, но и давам Само когато е гладна- някой път огладнява след точно след 3 часа, някой път след 5, някой път след 2.. То си личи че детето е гладно, става леко неспокойно и започва да си бута ръчиките в устата, ако спи започва да пъшка и да шава..Не я чакам да ревне. Както казах вчера нощно време не я будя, спи от 9 вечерта до 6,30 сутринта. Ивана яде по 120мл Аптамил, от няколко дена се опитвам да го заменя със Нан заради хемоглобина и забелязвам, че Нан-а не е толкова хранителен и огладява по бързо с него. Като дам от Аптамила е спокойна поне 3 часа, а като дам Нан огладнява след 2 часа. Никога не бутам шишето само защото са минали 3 часа!!! Никога не я мъча да изпива млякото до край! Някой път пие само по 90мл, просто изхвърлям останалото  Peace
Та от цялата работа забравих да кажа че имаме или 5 или 6 хранения за денонощие  Peace

# 179
MaYa , mar4ela , мерси  Hug И аз се надявам всичко да е наред .
А за болничния - не се ли издава само още един след този за раждането   newsm78 ? Той е изравнителния . Моя беше до края на 135-те дни ...... от края на юли, до средата на септември  Rolling Eyes
Или за други болнични става въпрос ?

Общи условия

Активация на акаунт