Юнче папка, спинка и наддава, гука и усмивчици раздава! - Тема 3

• 27 783
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Да, педиатърът издава само един болничен. След това се води отпуск по майминство (примерно, не съм много сигурна за наименованието)  и се ползва като се попълнят едни декларации -счетоводителката трябва да ви ги даде и да ги подаде в НОИ след това.

# 181
Здравейте и от нас!
В тези жеги можем да излизаме само вечер и баткото издивява вкъщи и затова се включвам рядко - просто нямам време да се добера до компютъра.
Да кажа за болничния - след родилното се издава 1 изравнителен болничен лист от педиатъра на детето. След това се попълват едни декларации и приложения при счетоводителя за остатъка от 135 до 410 дена мисля че беше и се подават в НОИ пак от счетоводството.
За кафето - аз пия сутрин по половин 3 в 1 - не виждам да влияе по някакъв начин на бебка.
За изхождането - при децата, които са само на кърма не е проблем това, че не се изхождат всеки ден. При баткото имаше периоди, в които не се е изхождал по цяла седмица, веднъж даже и стана работата чак на десетия ден. И пак си беше с нормална консистенция, не съм помагала с нищо. Сега и при Мелек е подобно - рекорда засега е 4 дена, но пък като започне да пълни памперсите в жълто и не може да се спре  Laughing Миналия ден и вчера имаме по цели 4 памперса  Laughing
А и да ви питам - вашите бебоци плюнчат ли се? Мелек от няколко дена след ядене си прави страхотна пяна и се радва на мехурчетата  Grinning А и не знам дали е от жегите или от нейното си предпочитание, но от около седмица суче по-често и по-малко. Чак по едно време си помисли, че не и стига кърмата и размразих от резервите, но тя не пожела да пие.
Лек ден мамчета и сладки бебочета   bouquet

# 182
Еми, и ние се плюнчим много и само си бутаме юмручето в устата. За съжаление бибата я плюе, не иска и аз му я бутам на сила. Предпочитам да свикне с нея, а не с ръцете. Дори като пие водичка го виждам че си играе с биберона на шишето по някога сякаш се опитва да си чеше венците, пълк все си мисля че е много рано за това newsm78

Да ви почерпя, че баткото ни днес става на 5 годинки

# 183
провокирана от последно разисканите теми открих това=www.deteto.bg/articles/view/6/769

# 184
Здравейте и от мен  Laughing
Диди, на моя приятелка детето беше с такава херния, оперираха я когато беше на 3 месеца /тогава му я откриха, преди това се скъсваше от рев това дете и нищо не помагаше/ възставони се изключително бързо и после беше значително по-спокоен. Сега вече на 9 години и нищо му няма.  Hug
Мартеа, и ние ходим на палатка на Кара дере, само че тази година ще пропуснем. Иначе вече десет години ходим там. Минимум по 3-4 палатки отразяваме, от петък до неделя. Възхищавам ти се на смелостта да тръгнеш с двете деца, аз като знам за нас колко багаж мъкнем, незнам с малкия ако тръгнем какво ще е. Живот и здраве догодина ще разбера  Laughing Приятно изкарване и после да споделиш впечатления. Какво стана със зъба ти? Извадиха ли го?
Смилянова, Мария   Hug
Марчела, Мая браво за добрите резултати!
Бубе, помним те разбира се! Много ви мислех как сте. Радвам се, че сте добре и растете  Hug
Кафе не пия, още като забременях и ми миришеше гадно и сега продължава да ми е  Sick което е доста странно, защото преди това пиех по минимум две кафета за да се почуствам човек.
Захранването мисля /дано всичко е наред/ да е след навършени 5 и половина - 6 месеца. Ще почета още за да реша с какво. С педиатърката още не сме говорили по тази тема.
Имаше още нооо забравих вече какво беше  newsm78 нищо другия път  hahaha

# 185
  Черпя ви за втората ни месечинка!                                                   Диди кураж!

# 186
  • Обетованата земя
Благодаря!   Hug
Това, което ме притеснява е упойката, не спирам да я мисля Sad Как ще се отрази пълна упойка на такова малко човече... те лекарите си знаят, ама все пак, дано няма някакви лоши последствия след това... Praynig
Зузи, честита ви 2ра месечинка   bouquet

# 187
Здравейте Simple Smile

Диди, стискам ви палци всичко да мине бързо и безпроблемно   bouquet

Ние също сме на смесено хранене -  кърма + АМ. Аз давам НАН хипоалергенно, правя й по 100 -110 мл, понякога го изпива всичкото, понякога изпива 80-90 мл и се е нахранила, зависи колко е успяла да изсмуче от мен преди това.
Биба и нашата дребосъчка не употребява - предпочита си юмручето. Имаме три различни вида - на Нюк каучукова и силиконова, на Чико, на Авент - никоя не се задържа повече от 3 секунди  baby_neutral  Grinning

# 188
Диди  Hug Няма страшно мила! Само се интерсувай кой ще е анестезиолог, ако трябва платете за добър такъв! Ние септември ще праим ЯМР с пълна упойка! Чесно да ти кажа, знам че е опасно, но въпреки това не се притеснявам, защото имам доверие на лекарите! Не знам тук как слагат упойки на малки деца, но на нас упойката ще бъде под формата на свещичка  Peace Ще има 3-ма анестезиолози и всичко необходимо ако случайно нещо се обърка!
Бубе  Hug Hug за теб и и много  Hug Hug за Евгени!
zyzi2    bouquet  love001 Честита Ви месечинка!
Биберон си смучем  Mr. Green Чесно казано не го харесваме много но аз и го бутам,защото иначе палеца все е в утстата  Crazy А само ако знаете колко наръчно си го слага  Laughing Laughing Някой път уж смуче бибата ако като се загледаш тя мушнала и пръста отдолу  Laughing Laughing От биберон лесно се отказва, но от пръстче не  Whistling
Днес си отивам малко при мама на гости  Mr. Green Да си видя приятелките и колежките, че след толкова мъки и нерви имам нужда от разнообразие  Crazy
Нещо Алексова ми се губи?! Мария също.. Пепси..

# 189
Привет и от мен,

Смилянче, туксъм миличка, уикенда бяхме при мама и затова липсвам, а сега се мъча да ви рочета, но труднаработа. Мъника от неделя е кривичка, спинка по 5 мин и нищо не успявам да свърша. А за писане  въобще.

Танчето видях че се пробва да се свърже с Др Драганов, но да кажа, че и той е само платено, направлението не и трябва ако ще ходи при него.
За АМ, и аз давам когато огладнее. Но първо кърма, която вече  е доста малко май,  и допълнително давам 90 мл вече, като напоследък все остават, вероятно жегите и на нас ни влияят зле.

Диди, не се притеснявай, всичко ще мине добре, само проучи анастезиолога, както те е посъветвала Надето.

За болничните-да, само един издава педито,  след това се подава молба до работодателя за платения отпуск по майчинство, заедно с 3 декларации. Те си ги носят в НОИ и след това ни превеждат заплатката Hug Ще видим обаче кога и дали ще са редовни.

Ставам, че дребосъчка започна да мяучи.

# 190
Здравейте!
Диди, всичко ще бъде наред!  Hug Бъди спокойна! Наистина се среща често при момченцатата, аз досега не знаех как точно изглежда, благодаря, че сподели!
Зузи2, честита ви месечинка!
Биберон-залъгалка не ползваме! Т.е. използва два естествени  hahaha Но и не напира да си смуче ръце или пръсти, само като е гладен, почва да си лапа юмручетата и да мляска.  Laughing
Иначе се плюнчи откакто се е родил, даже като го видях за първи път след упойката цялата му устичка беше с балончета.  Crazy
Марчелка, дано не е нищо сериозно със зъба!  Hug Като знам как мразя да ходя на зъболекар...  ooooh!
Мария би трябвало да е в София, дано успеят да минат при доц.Маринова!  Praynig
Малко ми е разхвърлян поста, но ви чета на пресекулки.  Embarassed

# 191
Диди Hug вярвам, че всичко ще е наред!

Силви, и ние сме все там от 2002, в началото бяхме само нашата компания, която сама по себе си е голяма, поне по 40 души се събирахме, но си бяхме само ние и рибарите в края на плажа. От 2007 ходим само юни и септември, защото в сезона е ад, обрънаха го просто на безплатен къмпинг, никой не си почиства, и т.н. В интерес на истината, почти всички от компанията ни са били там с малки бебета, но все над 4-5 м., ние сега май ще сме с най-малкото, дано й понесе - ако не - винаги има план Б.
Откакто обаче сме тръгнали на къмпинг, на мен морето на хотел ми се вижда кошмар. Отвратително ми е, за мен поне това не е никаква почивка - или на плажа, на който все на някой Пепи ще му отксънат ушите и за това трябва да разбере целия плаж или пък някой Тошко ще ти стъпче краката и ще ти напълни с пясък устата, или на басейн, където е същата работа, спиш в задушна стая 3 на 3, като в най-добрия случай влюбената двойка от съседната стая настоятелно те включва в медения си месец и се чудиш какво да обясниш на детето, а като отидеш на закуска се чудиш тези хора дали пък не са стояли гладни в последните десет години, за да си наваксат тъкмо сега. Не искам да обидя никой, който почива на хотел, разбира се, може би ние не сме открили нашия любим хотел, но за мен по-неустоим морски чар от този на къмпинга няма Peace
За зъба - да, извадиха го и добре, че стана така, няма да влизам в подробности, гадна работа беше отдолу, но мина много добре самата манипулация, Рая послушно се нахрани от шише, а после дори грам на ме боля, минах само с два парацетамола.

# 192
Привет,
Диди, знам че това няма да те успокои, но операцията е много лека. Големият ми син е опериран, беше на на 10 месеца. Възстанови се страшно бързо, като стана на следващата сутрин все едно не беше опериран. До сега сме нямали проблеми след операцията. Белега също вече не личи, въпреки че не беше лепен, а шит. Е, доста си поревах от страх тогава и на теб сигурно не ти е леко...
Наистина Мария беше споделила, че след 15-ти ще са в София. Дано всичко при тях е наред.
За болничните, нашата счетоводителка ми каза, че няма следмащ такъв, а се попълвали някакви декларации и да и се обади две седмици преди да ми изтече сегашният болничен, за да ги попълня.
Биберон - не иска много, но аз му го бутам, защото иначе няма успокоение това дете.
И накрая, да споделя, че се бях вкарала в едни филми, по повод здравословното състояние на Мишо, но слава богу всичко е наред.

# 193
Здравейте мамчета на юнчета.Да се включа и аз към вашата темичка най-накрая, иначе си ви чета винаги, когато ми остане време, което не намирам никак, заради пустите му колики.Не знам дали си ме спомняте, но се бях включвала веднъж-дваж още като бяхме с коремчета.
Първо да пожелая на Смилянова, бързо оправяне на малката принцеса и много позитивизъм!И на всички останали само здрави и весели бебчета, както и мами.
Та влизам и аз да ви се пооплача.Като започнах с коликите да продължа.Нашите са зверски.Като се засилиха след 40 ден и няма отминаване.Мъчи се горкото с едни газове и не може да ги извади и само пищи, че дори и от тях не може да спи.Дремва пет-десет минути и като почервенее, като се занапъва и до там със спането.Какви ли не капки давах и със симетикон и  Колийф и няма спасение.Давам и Био Гая.От начало си мислех, че се напъва да ака, но той пък си ака всеки ден по веднъж кашаво, така че не мисля, че е  запекан.Иначе и на нас акото ни е зелено.Консултацията за това с двама-трима педиатри беше, че е от засилена пересталтика, каквото и да значи това.И наистина забелязах, че имаше едно-две изхождания в жълто, само когато предния ден беше спокоен и е нямал толкова силни колики, а единични, което за мое съжаление е много рядко.В тази връзка, нашата педиатърка ни изписа Лакто 4.Някой чувал ли го е, че мен много ме е страх да давам нещо, дето не го знам, иначе й имам пълно доврие.
И не на последно място, с което може би трябваше да започна.Ние сме на АМ още от края на първия месец- Аптамил Комфорт. Как стигнахме до там- дванадесет дни престой в болницата след раждането, като първата седмица в интензивно.Виждах го по веднъж на ден, без дори да мога да го докосна.Цедях колкото можах, ама що притеснения имах.После малко се покърмихме, но той не можеше да суче добре, заради също така тежка жълтеница.Дохранваха го в болницата с шише, още от самото начало и на десетия ден там, категорично отказа гърдата и пиеше спейки само от шишето.Като се прибрахме, се мъчихме още няколко дни,като през това време се цедях и давах и така, докато не започнах да цедя по 10-20 мл.Накрая се предадох, за което сега съжалявам, защото той пък доста по-късно си захапа гърдата от раз, но пък аз вече нямах кърма. За бибата- научих го преди месец, макар, че и аз вътрешно не го исках много, ама взе да си кара пръста към устата, а пък и някакси заспива па-бързо.Чак сега се замислям, как заспиваше без нея и не мога да си спомня.За храненето, преди ядеше различно, когато се събуди тогава, като първия месец го будих на три часа/къде ми е бил акъла/.Сега обаче с тези колики, така или иначе не спи, си го храня на три часа, щото вече не различавам колика от глад, а мисля, че и той.Иначе си хапва добре за сега.
Леле колко изписах, а има и още, но другия път, ако ми остане време.
Лек ден, момичета

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 15:53 от ketti

# 194
Здарвейте на нас днес най накрая ни биха хипатитната ваксина,малката почти не плака и след като излезнахме веднага заспа! PeaceДругата седмицата ще ни бият и Пентаксима,а малката з а 1 месец е наддала 0.800 кг. и е пораснала 2 см.та вечр сме 5730 и 57 см.Първо си помислих че е малко(в сравнение първия месец беше наддала 1300кг.)но след като питах лекарката тя каза че е съвсем нормалко и мн добре се движим и сме си само на кърма Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт