Юнче папка, спинка и наддава, гука и усмивчици раздава! - Тема 3

• 27 725
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
  • Пазарджик
Да се отчета и аз - нашата госпожица е 6 кг и 59 см. Казаха, че трябва малко диета, каквото и да значи това като сме само на кърма  Thinking Laughing. като гледам, че и вашите бебоци са около 6 кг. и съм спокойна, че растем като вас. Педиатърката каза, че оптимално наддаване оттук нататък е по 800 гр. на месец. Досега беше наддала 1400 на първото мерене и 1300 при сегашното. Аз разчитам на детето само да определи колко да наддава, напоследък яде по-рядко, а дори понякога ми отказва  Thinking
Биха й и пентаксим и една друга, против пневмонии. Сега треперя да няма температура  Praynig

Много съм се навила за слинг и сега се колебая между тези с халки и плата, който се връзва и е по-стабилно детето вътре. Харесва ми позата "Люлка", но се чудя дали Калина не е вече много голяма за нея, заради дължината, аз докато се наканя .....  ooooh! Утре купувам плат и почвам да се увивам  Laughing Ако някой има опит, нека сподели, че много искам да се науча да го ползвам слинга - изглежда ми практично и много приятно решение да се носи дете като натежава.

Smilianova, стискам палци детенцето да е добре!  Praynig

# 676
  • Варна
Привет, муцунки!  Hug
Благодаря на всички за милите пожелания! Празника мина добре, като изключим зъба, който ме мъчи през цялото време. Днес пак търчах при зъболекаря. После ходихме на погача на кръщелницата ни. Павел беше много послушен през цялото време - гукаше и се усмихваше, хапна и запа! Бебе - мечта!  Heart Eyes
Ние щяхме да ходим при нашите, но се размина сега, заради зъбите, та ще си стоим тук...
Момичета от Варна, ако желаете може да организираме една срещичка утре в Морската? Пишете/обадете се кой кога може, за да се уговорим.  Hug
Очите на Павел са бистри, но цвета е неопреден -светлеят, пъстри са - синьо-сиви. Според педито ще си останат светли.
Ноктите на ръцете ги режа често, че много бързо растат и се дере.  Crazy Режа ги, докато спи.  Peace
ketti, честита месесчинка!
zyzi2 , честит племенник!   Да ви е жив и здрав! Раждането на моя племеник е един от най-щастливите моменти в живота ми! Обожавам го това детенце!  Heart Eyes

# 677
Благодаря на всички за пожеланията.Днес ходих на пазар накупих му много подаръци и чакам да го изпишат да го нацелувам,но ще ги забавят малко понеже е на антибиотик.Иначе сестра ми е цял герой ,жем е шита а не се спира за секунда да полегне.Очите  нашите ще си останат сини ,защото са ясни.Имаме няколко косъма отгоре на косата които стърчат като гръмоотвод.Ако някоя от вас има път към Габрово почивните дни да се отбие през Етнографски Музей Етъра има празник на занаятите,на мен лично много ми харесва.

# 678
  • Оранжевата стая
като ви чета колко много наддават вашите бебоци и направо се бях притеснила.
Но вчера на консултацията, педи каза че наддаваме мноооого добре - качила е само 530 г, но е пораснала 5 см и сега е 5750 и 62 см.
Док каза че е отлично и няма изобщо нужда да дохранвам с АМ. Много съм доволна, че оставаме само на кърма. Дано до захранването си останем така, а после като остане само сутрин и вечер кърменето вече няма да се притеснявам толкова дали стига кърмата или не.  Laughing
За очите нищо не мога да кажа категорично - виждала съм дечица, на които до 1 годинка очичките са сини като небето и после стават зелено кафяви или пъстри. Много е рано още да се каже какви ще бъдат. Нашите за сега са синьо-зелени.

# 679
  • Варна
Добро утро!
Мамите, които сте давали хомеопатични лекарства на бебоците, как точно им ги давате? Предполагам, че трябва да се разтворят гранулките.  newsm78
Ние в понеделник сме на ваксина и от сега ме тресе нервата. Чудя се дали да не сложим втората ваксина следващата седмица или пък да го боднат наведнъж.  newsm78 Като го гледам сега как спи като ангелче, а как ще плаче в понеделник, сърчицето ми се къса.  Cry
На Теди ноктите му ги режа докато го кърмя, на 3-4 дни.
За очите, каквито такива. Вече започвам да се изнервям като започне някой "Аааа, ама на кого прилича...", отговорът ми "На дупето си!". На кого може да прилича, няма да е на комшията във всеки случай.  Mr. Green

# 680
Здравейте и от нас!
марчелка, аз мислих да слизам към Морската, имам уговорка с приятелка, но още се чудя, че времето не ми се струва много надеждно. Дават го уж да вали чак довечера, но знам ли.
ноктите ги режа докато спи. В началото ми беше мъка да внимавам да не ги отрежа прекалено навътре и така да си отиде, нали е мадама все пак  Wink
Очите мисля, че ще са светли. И двамата с мъжа ми сме със светли очи, а нали уж от родители със светли няма как детето да е с тъмни. Ще видим  Peace

От вчера Рая започна вече да хваща играчките. Това кубче на Таф Тойс е голяма работа. Закачих й го над кошарата и супер се забавлява. Посяга повече с лявата ръка, но се надявам и дясната скоро да пусне в употреба. Simple Smile

# 681
Прибрахме се от консултация.Малкия и наддал 900 гр./вижда ми се малко, като имам  предвид предните месеци/и е 5900кг./+4см, станал е 60см.Да питам тези, на които момченцата им вече са с отворени пишлета, как точно ги почиствате, трябва ли да се подсушават отворени след баня, че и нашата педиатърка днес му го дръпна, ама нашия хич и не усети какво става.
хич не е малко ,идеално е,педиатрите си имат таблица за минимум  и максимум при наддаването,за първите два месеца минимума е около 600 гр ако не ме  лъже паметта.Пишлето като го отвориш само се облива с чиста водичка,трябва да върнеш кожичката обратно,затова внимателно,никога не се подсушава отворената главичка.
Оле, защо така с тези колики, може наистина да е от застудяването? Ние пием от два дена био гая и акаме редовно и неусещаме толкова коликите, незнам дали е от капките, но ще продължавам да ги давам  Whistling . Аз режа ноктите два пъти в седмицата (на ръчичките де), защото инъче ставаме като одрани от коте  hahaha

това биогайя какво е,някой беше споменал че на кърмените деца не е хубаво да се дава заради микрофлората в червата или нещо такова.Иначе и моята бебка като че ли се върнаха коликите,много се напъва,и да пръцка,и да ака,че туй течно ако голям зор да излезе.И като има колики,акото и зеленее.Затова се чудя и аз за това Биогайя.Има ли бебенца които като пръцнат много силно и почват да реват.Понякога Вики като я боли коремчето,напъва се ,пръцне яко и почва много да плаче,сякаш я заболява нещо,не е стряскане.
Добро утро!
Мамите, които сте давали хомеопатични лекарства на бебоците, как точно им ги давате? Предполагам, че трябва да се разтворят гранулките.  newsm78
Ние в понеделник сме на ваксина и от сега ме тресе нервата. Чудя се дали да не сложим втората ваксина следващата седмица или пък да го боднат наведнъж.  newsm78 Като го гледам сега как спи като ангелче, а как ще плаче в понеделник, сърчицето ми се къса.  Cry
На Теди ноктите му ги режа докато го кърмя, на 3-4 дни.
За очите, каквито такива. Вече започвам да се изнервям като започне някой "Аааа, ама на кого прилича...", отговорът ми "На дупето си!". На кого може да прилича, няма да е на комшията във всеки случай.  Mr. Green
Хомеоп.лек.се разтваря във вода,бърка се с нещо пластмасово(сламка,пластм.лъжичка),не с метално (1гранулка на 50 мл вода) и давате дозата която ви е определена.Но аз пак повтарям с риск да ме намразите,че ХЛ без консултация с хомеопат  да не се дава,защото това че може да не помогне но няма да навреди-не е вярно.Даже вчера даваха едно предаване по Нова  с водещата Маги  иимаше лекар хомеопат,той го каза същото.
За ваксините-на нас ни биха двете едновремено,много беше травмиращо и за двете ни,даже рязко ми намаля кърмата от стрес,чак се притесних.

# 682
Но аз пак повтарям с риск да ме намразите,че ХЛ без консултация с хомеопат  да не се дава,защото това че може да не помогне но няма да навреди-не е вярно.Даже вчера даваха едно предаване по Нова  с водещата Маги  иимаше лекар хомеопат,той го каза същото.
Същото твърдя и аз. Peace
Сутринта ядох луканка и домати и сега Никола се превива от колики. Връщам се на овес и солети.
Ваксините през седмица ще му ги слагат, такава е практиката тук.
Мамка му и време.
Мислех си, че кой знае колко дрехи съм напазарувала, а се оказа, че има две-три подходящи за сезона комплектчета. Айде нови харчове.
Мерси на всички, които ми отговорихте за детските. Май ще се класирам, 35 лева - 35, кой ти ги дава.

# 683
  • София

За очите, каквито такива. Вече започвам да се изнервям като започне някой "Аааа, ама на кого прилича...", отговорът ми "На дупето си!"  smile3501. На кого може да прилича, няма да е на комшията във всеки случай.  Mr. Green
  newsm62 newsm62 newsm62
Смилянова, дано всичко е наред с мъничето  newsm20
Това време и на мен не ми харесва, но каквото-такова. Ако спре да вали може и да изляза на разходка, че само вкъщи не става 1stroller
Хайде спокоен и усмихнат ден на всички  fingerscrossed

# 684
Здравейте,

аз напук на дъжда и времето направих една обиколка по магазините в квартала. Облякох Мадлен, отгоре дъждобрана и така.
Утре ще кръщаваме едно приятелско дете та се налагаше малко пазар.
За очите да кажа- и двамата с мъжа ми сме с зеленикаво пъстри очи, но каката ни е с тъмно кафяви, почти черни очи.
Малката още сиво- синее, ще видим какви ще останят, но на нейните месеци като гледам снимките вече е с тъмни очи.
За БиоГайа- капките спомагат за нормализиране на чревната флора, помагат и при колики. При нас имаше ефект след седмица даване, Мади започнада си ака всеки ден по един път и засега е така, с изключение на деня преди няколко дни, три пъти, та реших да не е пипнала  разстройство.

Майче
, може девойката да е левичарка, нашата така я разкрихме. Като и подавахме играчките тя посягаше с лявата ръчичка и така и стана. Сега всичко прави с лявата!

За пръцкане и рева- не, пръцкаме си редовно, но не реве. Naughty

Наде, прочетох за детенцето, стискам палци всичкж да е еднократно и да няма поражения върху дребосъчето. Praynig

# 685
Denito,Био Гая съдържат точно тези бактерии, които ги има и в майчината кърма.
Благодаря ти за съвета за измиването.При нас пък днес  е едно слънце, само за разходки.
Аз пък да ви кажа от няколко дена давам Лакто 4, дано да не бъркам, че му ги давам, но като че ли детето се успокоява малко от тях. Нашия юнак пръцка по-рядко, а пък на мен ми се иска да е по-често, ама то това не е концерт по желание.И при нас се е случвало да заплаче при пръцкането, явно има и по-болезнени газове.

# 686
alexova, и на мен ми мина това през главата, а сега и ти като казваш ще почна да я следя из късо  Laughing
Био Гая давам, много добре й действа и аз и преди съм писала, че именно и на нас тя ни помогна да се нормализира акането(сега си ака по 1-2 пъти дневно). Много съм доволна, а че не се дава на кърмени бебета го чувам за първи път  Shocked
Иначе днес си направихме страхотна разходка в Морската, видяхме се и с марчела  и с Павчо сладура   smile3504 Дано има повече такива дни, че да сме повечко време навън.
Нашият татко днес ми съобщи, че са му удължили контракта до средата на ноември  ooooh! Когато се върне живот и здраве Рая ще е вече на 6 месеца, а я остави на 25 дни  Cry - оттогава само снимки и скайп, ама то нищо общо няма с това да си я гушнеш  baby_neutral

# 687
Нашият младеж като пръцне след дълго пъшкане и става нов човек Party , явно му олеква много!

# 688
Здравейте милички ,
нета е много скапан и не съм ви чела отдавна .........
на 31 бяхме на консултация и да се похваля  - Антон е вече 7кг и е 64см  Simple Smile голям мъж .Коликите отшумяха (да чукна на дърво),но  все още се будим през нощта по 2 пъти  към 1.30/2.00 и към 4.30 /5.00  все е гладен и иска да яде на около 2.30ч ,засега е само на кърма като навърши 3 месеца педи каза сокчета да даваме  ............
друго не се сещам

поздравления на празнувалите и празнуващите
болните да оздравяват бързо
а на новите мами добре дошли

# 689
E.aти гадния ден. Не спира да вали. Дано утре спре, че големия син изперка от висенето вкъщи, а на мен ми писна да го овиквам. Сега се мята по дивана. Има енергия за електроцентрала направо.

Общи условия

Активация на акаунт