Маршрутки Бургас-Варна

• 44 617
  • 13
  •   1
Отговори
Да започна с това, че темата хич не е за тук, но нямам право да я пускам в тази за пътувания...  Crossing Arms

Въпросът ми е дали някой знае колко често са маршрутките/автобусите в посока Бургас-Варна / Варна-Бургас и на каква цена е билетът.

Много благодаря предварително   bouquet

# 1
http://mbusexpres.hit.bg/index3.htm

БУРГАС-ВАРНА
Маршрут:
Бургас АГ „Юг” – Поморие – Сл.бряг – Баня – Обзор – Бяла – Варна АГ

Часове на тръгване:
от Бургас: 6.30*; 7.00; 8.30; 9.00; 10.00; 11.00; 12.00
от Варна: 13.00; 14.00; 15.00; 16.00; 17.00; 18.00; 19.00 – лято

* - изпълнява се през летния сезон ежедневно

Има и телефони, на които можеш да попиташ за цената на билета. Google даде информация.

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 11:02 от НЯМА ЗНАЧЕНИЕ

# 2
  • Бургас
Цената е 12лв.
Горната информация не е съвсем точна Rolling Eyes Маршрутки си има на всеки кръгъл час, няма такова нещо от Бургас да са само до 12ч., а от Варна да са от 13ч.

# 3
http://mbusexpres.hit.bg/index3.htm

БУРГАС-ВАРНА
Маршрут:
Бургас АГ „Юг” – Поморие – Сл.бряг – Баня – Обзор – Бяла – Варна АГ

Часове на тръгване:
от Бургас: 6.30*; 7.00; 8.30; 9.00; 10.00; 11.00; 12.00
от Варна: 13.00; 14.00; 15.00; 16.00; 17.00; 18.00; 19.00 – лято

* - изпълнява се през летния сезон ежедневно

Има и телефони, на които можеш да попиташ за цената на билета. Google много помага.

Това и аз го открих, но и аз знам, че са на всеки час... уж... ама черно на бяло никъде в нета не го видях. Затова исках инфо от някоя мама от Варна или Бургас  Peace

# 4
Цената е 12лв.
Горната информация не е съвсем точна Rolling Eyes Маршрутки си има на всеки кръгъл час, няма такова нещо от Бургас да са само до 12ч., а от Варна да са от 13ч.

Много много благодаря Simple Smile

# 5
Най-сигурно провери на телефоните. А може би на тази фирма маршрута и часовете са такива, а на друга- други.

Според мен, обаче най-сигурна и актуална информация би получила на телефоните на фирмите.

# 6
Аз засега правя само проучване за различните варианти  Peace Че влаковете са доста неудобни за пътуване  ooooh!

# 7
Аз засега правя само проучване за различните варианти  Peace Че влаковете са доста неудобни за пътуване  ooooh!

Успех! Сега видях, че  "държавните автобуси" на автогарата,  наистина са на всеки час.
http://avtogari.info/search.php?start=%D0%91%D0%A3%D0%A0%D0%93%D … D0%A0%D0%9D%D0%90

# 8
Здравейте  Hug чак сега видях темата, понеже се ровя из google за същата информация, че утре трябва да изпращах хора на маршрутките и да видя дали има някакви промени, може да е малко късно, но може да е от полза за някои.

Маршрутната линия Варна-Бургас  (съответно Бургас-Варна) се изпълняват от 2 компании, една бургаска (М-бус експрес, предното име беше минибус експрес) и една варненска (не и помня името). И се редуват през деня например варненските отиват до Бургас правят известно време престой в града и се връщат на обратен курс и обратното за бургаските (поне преди няколко години беше така скоро не съм ги ползвала). Затова в първия пост с линка на м-бус са дадени часовете само на техните автобуси, не и на варненските.
Общо взето на всеки кръгъл час има маршрутки и към Варна и към Бургас, ако има много желаещи и се напълни преди дадения час, потегляше когато се напълни - затова е добре да се отиде малко по рано, поне преди 2-3 години беше така.
Друго което е добре да се знае понеже на мен ми се случи един път, че бях на лекции и други глупости имах да върша и нямаше как да се помъча да хвана по ранна, последната се беше напълнила и тръгнала към 25-30 мин по-рано от предвиденото, пък бяхме отишли 4-5 човека 15-20 мин преди да трябва да тръгне ooooh! И уж мислиха да пуснат една извънредна, но не се събраха повече хора и прецениха, че няма да имат печалба, ако я пуснат само за нас. Така че не оставяйте за последната, ако ви е във възможностите поне на предпоследната се пробвайте да имате 1 резервен вариант.
Цената незнам каква е в момента, ама нещо ми се върти, че беше повече от 12 лв.  Thinking Утре като съм на автогарата ще попитам и като се прибера ще коригирам поста с "актуалната" цена.

Другия вариант е с "големите" автобуси, които тръгват от държавната автогара във Варна и от автогара "Запад" в Бургас - но те са главно във сутришните часове от Варна са 10.30, 11.00 и към 13.00 имаше от Бургас мисля, че бяха към 12.00. Но те са вътрешни линии за страната например автобусите на Ардатур и другите фирми, по линиите "Варна-Хасково" спират на автогарата в Бургас, но не на автогара "Юг", а на "Запад" зад голямата Билла.

ПС: информацията може да не е съвсем точна, понеже както казах от 2-3 години не съм ползвала автобусите.
Успех на пътуващите  Peace

# 9
По мое време, преди около 3 години, си имаше на всеки кръгъл час маршрутни таксита (маршрутки), както са писали по-нагоре - и от Бс-Вн и от Вн-Бс.
А и доколкото знам, все още нещата стоят така, т.е. разписанието им си е на кръгъл час, от двете посоки.
За последната маршрутка за деня, винаги е имало "проблеми". Т.е. или тръгва по-рано, или изчаква, понякога си спазват графика, понякога не пътуват и т.н.
Затова трябва или да се ходи по-рано, или да се обади човек на автогарата (частните, разбира се, защото маршрутките не са към централните автогари) или директно да познаваш шофьорите и да си звъниш на тях.
През лятото просто пътуват и в/до по-късни часове, за разлика от зимните месеци.
Но каквото и да си говорим, маршрутки по този път има изключително начесто.
Виж, с автобусите нещата не стоят така. Спомням си, че преди имаше някакъв от Бс, в 8.30 сутринта и после следобеден, но не бяха и всеки ден или нещо такова...

# 10
Така са си на всеки кръгъл час, че понякога има и на 30 мин. Цената им е 12 лв.

# 11
Варна, частна автогара : тел.052/500 039

разписание

http://www.bgglobe.net/index.php?l=0&s=-843

# 12
А да попитам в колко часа е последната маршрутка ?

# 13

Общи условия

Активация на акаунт