Най-добре се плете на брега на Черно море

• 59 317
  • 721
  •   1
Отговори
# 210
pilito, какъв е случая с нов лен и твоята чанта?
Моята саморъчна вилка е направена от парче пластмасова релса за пердета пробита на няколко места за да могат да се местят шишовете.
За срещата довечера - ще ми се да дойда, но не знам дали ще успея.

# 211
Пилито, чакаме те с Додо и Булечка довечера.  Hug Памирке, идай и ти ... НосАм игли на Ади за превитата бримка.  chef

Аз помъкнах цвеКетата ми на 1 кук, герданОт на дИтето, прежди и още един започнат гердан от цвекета ... куки също. ААА, мама намери едни куки от баба ми. Тамън ми е НУЛА номер, обаче ми е къс и ще ми направи рана на фиданковата длан. Както вчера писах, ще си направя дръжка по-дълга от фимо, за да пасне размерът, защото .... винаги той е от значение.  Joy

Относно японските ажури, имам книжле, но нинам дали има англ. абревиатури. Алекс, щом ровиш в Осинка, там няма ли речников запас?

Котке, идай, като гледам все котки сме ... knit

# 212
Да в Осинката има много неща,които горе-долу ме просветиха.Но добре би било ако някоя от вас е плела подобно чудо, да сподели опита си.Хубав ден!

# 213
  • Варна

Puf, a дали ще мога те помоля да ми преведеш двата реда с легендата, че макар и на руски не мога да схвана тези 20 бримки накъде се премятат.

# 214
Манжелка, за теб, винаги, мила.

= 20 бр. прехвърлени надясно (10х10): Прехвърлете 10 бр. на спомагателна игла преди плетивото, изплетете останалите 10 бр. лицево, след това върнете прехвърлените от сп. игла и изплетете и тях лицево;

= 20 бр. прехвърлени наляво (10x10): Прехвърлете 10 бр. на спомагателна игла зад плетивото, изплетете останалите 10 бр. лицево, след това върнете прехвърлените от сп. игла и изплетете и тях лицево.

Празното квадратче е лицева бримка в лицев ред, опакова бр. в опаков ред.

Успех!  Hug

Да в Осинката има много неща,които горе-долу ме просветиха.Но добре би било ако някоя от вас е плела подобно чудо, да сподели опита си.Хубав ден!

http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1581831

Разрови се тук.

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 11:54 от big pufana

# 215
  • Варна
Манжелка, за теб, винаги, мила.

Puf, много ти благодаря!  smile3525 Ако ти трябва превод от/на английски, веднага връщам услугата!

# 216
Здравейте!  Hug
Към момичетата плетящи играчки, моля за малко помощ!  Praynig
Започнах слънчевата кравичка, по описанието на Снежи. И имам една чуденка. Началото започва със: "Необходими материали: 2 основни цвята (при мен бяло и жълто), малко кафяво за рогцата и черно за бродиране на очи и ноздри.
Глава:
Вземаме конец от първия цвят (бяло)”

При мен двата цвята са бяло и кафяво, първия цвят с които започнах е кафяво (белия по описанието) а втория си е бял, та сега не мога да разбера кое всъщност ми е муцунката отпред – белия или кафявия ми цвят? Като гледам по картинката на Снежи идва при мен белия цвят (т.е. втория) да е муцунката, но като свивам на края  ми се получават едни грозни дупчици...та затова се чудя дали правилно съм разбрала описанието. Ето още снимки на главата, от тук напред. На мен ми харесва повече с кафява муцуна отпред, но не знам дали това е прваилно.  Rolling Eyes
Не съм плела играчки отдавна и съм забравила всичко!  Crazy Сега ми е като за първи път. А и в тая жега мозъка ми се е изпарил, и не мога да мисля.  Flutter

П.П. Опитах се да намеря цялото описание, но като дам на линка от библиотеката ми се отваря първата страница на темата, а не направо описанието.... отивам да ровя....Между другото това ми се е случвало и с други линкове, а иначе преди са ми се отваряли директно...дали се изразих правилно нз Blush ама ако някои има решение на проблема да сподели
Описанието: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=442331.msg13023854#msg13023854

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 13:21 от pepito21

# 217
http://www.10pix.ru/view/2301/2109345/ - Марчелита, има ли схема за това

моят колет от Статекс пристигна....и сега се чудя какво ли да си плета, така и така трудно си намирам дрешки, цяло лято изкарах с две блузи...а сега - есенно-зимния период - ще ми се да  е нещо, което да се носи върху нещо.... Laughing   Харесва ми това http://www.facebook.com/photo.php?pid=324996&fbid=1410301659 … d=100000272561373, обаче таз мадама е слабичка, а аз съм три пъти колкото нея

мисля,че играчката ти ще се получи, пепи, въпреки че ти се съмняваш в това...също така мисля,че може да си инпровизираш  ида си избереш кой от двата цвята да ти е муцунка...под основен конец аз разбирам този цвят, в какъвто ще ти е главата и тялото на кравичката...

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 13:33 от tuly

# 218
http://www.10pix.ru/view/2301/2109345/ - Марчелита, има ли схема за това
мисля,че играчкат ати ще се получи, пепи, въпреки че ти се съмняваш в това...също така мисля,че може да си инпровизираш  ида си избереш кой от двата цвята да ти е муцунка...под основен конец аз разбирам този цвят, в какъвто ще ти е главата и тялото на кравичката...
И аз се нареждам за схема на жилетката.  Embarassed

Започнах с мисълта основния цвят да ми е кафявото, т.е. задната част на главата и самото тяло да ми е в кафяво. Ама като гледам снимката на жълтата кравичка, ми се струва че там изпъкналата част е всъщност отпред муцунката, което при мен се пада да е бялото, с дупките.  ooooh! Дали ще се получи ако ги обърна... Като увелича снимката и преброя редовете на муцунката ми се струва че са 10, т.е. кафявата част........ ох съвсем блокирах...  Embarassed Дали случайно няма, някъде в нета, и схема на кравичката в гръб!?  Whistling

Додо, забравих да те похваля за оделацето! Много ми хареса, би ли споделила схемата, моля!

# 219
  • София
Мациии, има, пост 715, мой. Но са писали отгоре и затова.

Най-после се разписа и ти. Плеткаш ли?

Плеткам Пуфи, та пушек се вдига  Embarassed Една роза брошка си изплетох и си правя прекрасни потниците и жилетките. Цяла София се е напълнила с такива цветя-брошки от различни материи. Бях се засилила да дам 12лв за една сатенена роза, но си купих кълбо Комфорт за 3.50лв и постигнах същия ефект. Ще я снимам тези дни.

Есенно-зимният ми проект върви много бавно, защото нямам достатъчно време. Но след седмица ще изляза в отпуск и мисля да наваксам.

За сметка на това се отдадох на шопинг и си купих много приятна лятна блуза с широки ръкави на дупки. И още ред други неща, и вече обявявам фалит.

Поздравления на всички за празниците, творенията и постиженията - визирам Пуфи с 1-та кука!

# 220
  • Варна

моделът  е каталожен,но ако не намериш същия мотив може да го замениш с подобен-няколко реда в кръг,после 4 ъгъла и после още няколко реда в квадрат.
нещо подобно:

Последна редакция: чт, 19 авг 2010, 13:52 от mar4elita

# 221
Миси, Мациии. Показ розката ...

Тули, аз си заплюх това за меня, ама по-дъългичко.

# 222
  • Варна
мацата,покажи брошката,че и аз трябва да си направя една за едно болеро,което пък чака да отслабва още,че сега не седи мн добре..... Embarassed

2 блузончета или ролки......... newsm78:

# 223
Момичета, извинявайте, че пак ставате свидетели на моите глупави въпроси  Embarassed
Значи днес си купих ето тази прежда: http://anje.com.ua/yarn/model/Yarnart/Soleil/all/

Иска ми се да изплета един триъгълен шал от нея... Та... когато започвате триъгълен шал първо от малкото бримки с наддаване ли действате или първо от многото със свивки?? Кое ще ми препоръчате?

По принцип мислех проба-грешка... но тази прежда ми се вижда почти невъзможна за разплитане... затова първо се допитвам до вас. Hug

# 224
Та... когато започвате триъгълен шал първо от малкото бримки с наддаване ли действате или първо от многото със свивки?? Кое ще ми препоръчате?

Аги, то няма правило, миличка. Ако е на две игли, по-добре от малкото го почни, че иначе тежи бая. Примерно с три бримки, после наддаваш с по две в края на всеки 8 ред примерно и си готова.

Тук има прекраснише шалише на 1 кукише - http://picasaweb.google.com/anacuadriello/Chal#

Мечалкам си! Sick

Общи условия

Активация на акаунт