простир за двор

• 7 340
  • 9
  •   1
Отговори
Много ми е необходим простир за двора, който представлява нещо като плажен (или рекламен) чадър, обаче без плат, само пръчките, но обърнати нагоре и между тях има опънати въженца за простиране. Проверила съм всички големи магазини, които има в Бургас, да не ги изреждам поименно, но там дори не могат да си представят за какво ги питам, значи не са го имали такова нещо в магазина. Пращат ме да гледам всякакви други устройства за простиране, които обаче се закрепват по стените и таваните на жилища и тераси, но не стават за двор. На мен ми трябва ТОЧНО ТАКЪВ ПРОСТИР. Живея в Бургас, в триетажна кооперация на пърия етаж и нямам тераси, на които да простирам. Имаме голям двор, който доскоро представляваше бунище от строителни отпадъци, останали от съборената ни стара къща. Сега го изчистихме и изравнихме с багери и ще го цивилизоваме. В стария грозен двор имахме забити два железни кола с напречни винкели на върха, на които бяха нанизани телове и там се простираше. Сега при почистването на двора коловете ги изкорених и засега си изкарвам на двора домашния сушилник (хоризонтален, с кръстосани крака и две крила, които се разперват настрани), обаче като духна вятър - стана като платноходка и се понесе из двора, щото нали е алуминиев и е много лек. Та вече на новия двор му е направен проктът - паркиране, зелени площи, барбекю и т.н. и вече не върви да се слагат грозни съоръжения за простиране. Описвам подробно ситуацията, защото се надявам и на други красиви и практични идеи. Отсега ви блокирам предложението да си купя сушилня - нямам място в къщи, едвам съм намерила място за пералнята. Та ако някой някъде е виждал такъв простир - алармирайте !!!

# 1
  • Банкя
Ето един, който открих в нета (на 2 сайта), но и той е мобилен и изглежда лек, но сигурно може да се стабилизира някак на двора. Peace

http://www.tashev.bg/bul/new_page_98.htm
http://www.onlinetrading.bg/product/prostor-vango.html

Иначе тук една мама е писала за подобен на Брабантия - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431784.msg12929021#msg12929021

# 2
До всички, които ми съдействаха в намирането на дворен простор - намери се! Марка Брабантия, в Дъ МОЛ София, на Цариградко шосе до Окръжна болница. Там поне са изложени и ги виждаш, а в бургаския МОЛ в магазина на същата фирма са изложени само домакинските съдове. Предложиха ми да си го поръчам от тукашния магазин и ще ми го доставят. Благодаря на помощниците!

# 3
  • Под гъбата
Такова чудо търся от години. Сега остава и да направя обиколка по най близките на моя град от селски произход и да го намеря. Laughing Очаквам да споделиш впечатления от уреда!

# 4
  • Русе
И аз очаквам мнения и ако може линк със снимка и цена, че в момента строим къща и тези дни се чудех как ще простирам.

# 5
Препоръчвам на всички, на които дори не им трябва, да посетят страницата на Brabantia (напишете го така на латиница в търсачката) - отивате на главната страница на фирмата, избирате език (няма български) и навлизате в един друг свят! За конкретните сушилници пращам точната страница. Още не съм го купила, но исках да се ориентирам основно за размера и начина на закрепване, защото другата седмица ще започват да ни правят двора и исках да знам къде да му предвидя мястото - върху бетона, или върху зелените площи. Все пак размерът, както знаете, ИМА значение  Embarassed. Като влезете на страницата, ще видите, че размерите варират между 2.20 и 1.60 (страната на квадрата), както и височината. Има пет размера, най-подробно упътване (Manual, натисни под картинката на сушилника) е дадено на първия, на останалите четири е показан само начинът на закрепване на въженцата. Личното проучване в ДЪ МОЛ София (на минус втория етаж, казва се В2, софиянци да не се смеят, ама пратих сина ми да проучи въпроса в този МОЛ и той дълго се лута докато намери магазина, той живее в чужбина, не си е идвал от две години и не ги знае новите молове) показа, че начинът на закрепване е бетонирана стъпка. В магазина е монтиран на стойка с крачета, но то е само за изложбата. Към сушилника има една остра обувка или стъпка, която се забива в земята, на упътването е показано забиване направо в пръстта. Обаче мацето в магазина му казало, че е добре тази стъпка да се бетонира в земята и в нея се вкарва сушилникът когато ти трябва. Особено когато дворът е по-обществен ще е добре да си го прибираме след употреба. При мен понеже тепърва ще се бетонира дворът, ще си циментирам стъпката на избраното място и смятам да и сложа някаква капачка да не се пълни с боклуци. Много бил лек, а прибран представлявал само една пръчка,  затваря се като плажен чадър. Гледах на резервните части - продават се и само стъпки, ако нещо се изгуби или изхаби от забиване. Мамата, която ме насочи към ДЪ МОЛ София и с която си кореспондирахме на Лични, каза, че тя го има на верандата си, и логично няма как да е забит, ами мъжът и направил стойка за закрепване и след първия неуспешен по-лек вариант на стойката чадърът се обърнал от вятъра и счупил две ребра, милото ги ремонтирал, направил по-яка стойка и сега няма проблеми. Много е доволна от уреда, върти се и изобщо - интелигентна работа, не като всичко останало, което забиваме по дворовете си. Цената е около 200 - 300 лева в зависимост от размера. А има един стенен, ама за дворна стена щото е голям - направо разкош, разгледайте му демонстрейшъна. Ако имах подходяща стена на къщата, щях да си взема него, но при мен около стените на блока е ходовата част, като входът е в най-крайната точка на пътеката и няма как да го препречиш с прани гащи. Говорих с един батко на телефона на Брабантия 02 9635179, много беше любезен и подробен, предложи ми да поръчам в техния магазин в бургаския МОЛ (в Карфура - за бургазлии) да им изпратят един, какъвто размер си избера от каталога, без ангажименти за купуване, само за да го видя и почувствам, а после да се спра на конкретен размер и да го заявя. Даде ми и телефона на дистрибуторите им "Гама Елит", понеже те имат пълна информация за наличностите си по всички магазини в страната - 02 9582301. А само за майтапа да ви кажа защо се обадих на телефона на Брабантия - за да ми кажат КЪДЕ ТОЧНО в МОЛ-а се намира магазинът им, след като синът ми дълго се лута, прочете целия указател за етажите и не можа да го открие. Та проведохме почти конферентна връзка тримата, като аз бях централата, с телефони на двете уши и баткото от Брабантия го направляваше по етажите (беше спешно, защото детенцето трябваше да хваща автобуса за Бургас и нямаше време за лутане). Както е написано в логото на Брабантия - SOLID COMPANY! Наслука на страниците на Браантия:
http://www.brabantia.com/Flash/#/page/6/26700/en/

# 6
Ама че оплесках финала за хубавата фирма, изкарах я почти брантия и съм длъжна да напиша извинение за иначе невинната печатна грешка, ама се получи на кофти място и стана лоша дума. Извинете ме от Брабантия!

# 7
Телец - кулинар, а не беше ли вариант просто да си измислиш някакъв вариант за закрепване на домашния сушилник, който си имаш, за да не ти се носи по двора  newsm78
Или да си вземеш таванен простир, който обаче да закрепиш на въпросните стълбове с винкели, дето сте ги махнали. Ако се махне ръждата и се боядисат въпросните винкели, си изглеждат съвсем нормално.
Доста скъпо излиза тоя простир, 200-300 лв. за един чадър, пък бил той и алуминиев  Confused
Да не казвам, че и плажен чадър би ти свършил същата работа, но махаш плата.

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 14:01 от rosy_bosy

# 8
  • софия
Това е най-сполучливата ми покупка за 7 години.Още преди да имаме   двор,вече имах чадър. Wink

# 9
Телец - кулинар, а не беше ли вариант просто да си измислиш някакъв вариант за закрепване на домашния сушилник, който си имаш, за да не ти се носи по двора  newsm78
Или да си вземеш таванен простир, който обаче да закрепиш на въпросните стълбове с винкели, дето сте ги махнали. Ако се махне ръждата и се боядисат въпросните винкели, си изглеждат съвсем нормално.
Доста скъпо излиза тоя простир, 200-300 лв. за един чадър, пък бил той и алуминиев  Confused
Да не казвам, че и плажен чадър би ти свършил същата работа, но махаш плата.

Мислиш точно като мен! Точно така си представях таванните простири върху нашите винкели, но сега при новата организация на двора на това място се оформя т.нар. барбекю или кът за сядане и простирите ще го препречват. И също мислех да ползвам плажен чадър, или по-скоро рекламен, защото са квадратни и по-големи. Всъщност този вариант още не е отпаднал. И наистина сега, докато ползвам домашния сушилник на двора, вече му затискам краката с две тухли да не бяга.

Общи условия

Активация на акаунт