за детето от другата жена

• 37 881
  • 1 302
  •   1
Отговори
# 330
  • по пътя на светлината
Твърде много обичам детето си и уважавам себе си ,за да попадна на неподходящия човек или да ме връхлети изпепеляваща умопобъркваща  любов.

# 331
  • София
Аз предричам проблеми с "таткото", не с неговата съпруга.
На мястото на авторката не бих му дала права над детето си. Има случаи, в които е по-добре бащата да бъде "неизвестен" по документи.

# 332
Въпрос към настоящите съпруги-как бихте реагирали, ако някога разберете, че съпруга ви има дете от любовницата си?Вариантите са много-може да е кръшнал и детето да е станало по погрешка.Може да е бивша връзка.Може да е настояща...Може да е съзнателно правено бебе, за което съпруга се грижи...Може да почти алтернативно, второ семейство..Аз съм в положението на другата жена.Била съм и семейна и съм се питала как щях да се отнасям аз към другото дете на съпруга ми, ако ми се беше случило да попадна в такава ситуация.За мен отговорите са 2-ако чувствата ми към този мъж не са достатъчно силни, бих се развела.Ако обаче много го обичам, колкото и да ме боли от предателството, бих приела и бих се грижила при нужда за това дете, защото то би било част от човека, когото обичам.Какво мислите вие по въпроса?
Защо сега се вълнуваш за това, дали реакцията на съпругата ще окаже неблаготворно влияние върху съдбата на детето ти? Личното ми мнение е, че е трябвало да си зададеш този въпрос доста по-рано. Казваш, че дъщеря ти те прави щастлива...а даваш ли си сметка дали тя ще е щастлива, когато порасне и се наложи да и разясниш ситуацията?

# 333
  • Бургас
Tintina, на този въпрос може да ти отговори само жена, която е готова да остане със съпруга си, след подобна новина.
Май повечето тук, поне за момента и чисто хипотетично, са по-склонни да да приключат отношенията си с такъв мъж.
Ако има от другите, нека си кажат.

Винаги ми е било интересно как така по форумите всички са силни и вилни и веднага си приключват отношенията с такъв мъж, а в живота всички съпруги в подобна ситуация си натискат парцалите. Включително и в безбройните теми на любовниците с деца от женени мъже, чиито съпруги са напълно наясно, че децата и любовниците съществуват.
Е туй ако може някой да ми го обясни как става ooooh!

# 334
Ами, аз моите ги приключих. Останах сама, далеч от всички мои близки, и без лев "келепир" от бившия. Но не приех такива отношения.
За останалите - самоцитирам се:
Цитат
поне за момента и чисто хипотетично

Пояснявам - той ми предлагаше да си стоя с него, да правя каквото си искам и да си живея живота. Никой нищо нямало да ми каже.

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 19:41 от Хърмаяни

# 335
Tintina, на този въпрос може да ти отговори само жена, която е готова да остане със съпруга си, след подобна новина.
Май повечето тук, поне за момента и чисто хипотетично, са по-склонни да да приключат отношенията си с такъв мъж.
Ако има от другите, нека си кажат.

Винаги ми е било интересно как така по форумите всички са силни и вилни и веднага си приключват отношенията с такъв мъж, а в живота всички съпруги в подобна ситуация си натискат парцалите. Включително и в безбройните теми на любовниците с деца от женени мъже, чиито съпруги са напълно наясно, че децата и любовниците съществуват.

Обясни го ти щом искаш и върховния мазохизъм да вземат и детето да гледат и да го обичат ooooh! ooooh!

# 336
  • E-CLM & CH-VD

Това е защото тези съпруги не пишат във форума  Laughing

# 337
Свят широк, хора разни, какво толкова се чудите?
Освен това ... да си тръгнеш не винаги е проява на сила. Случва се да е и инат, и слабост дори.

Последна редакция: пн, 16 авг 2010, 20:40 от luna

# 338
...
Винаги ми е било интересно как така по форумите всички са силни и вилни и веднага си приключват отношенията с такъв мъж, а в живота всички съпруги в подобна ситуация си натискат парцалите. ...

Чак пък всички... Познавам жена, която докато беше бременна хвана любимия в крачка и моментално му наби шута към родното му градче. Други не виждат причина да си нарушават живота заради мъжовите забежки и да разчистват пътя на другата. Шарен свят.

# 339
  • в провинцията
Въпрос към настоящите съпруги-как бихте реагирали, ако някога разберете, че съпруга ви има дете от любовницата си?Вариантите са много-може да е кръшнал и детето да е станало по погрешка.Може да е бивша връзка.Може да е настояща...Може да е съзнателно правено бебе, за което съпруга се грижи...Може да почти алтернативно, второ семейство..Аз съм в положението на другата жена.Била съм и семейна и съм се питала как щях да се отнасям аз към другото дете на съпруга ми, ако ми се беше случило да попадна в такава ситуация.За мен отговорите са 2-ако чувствата ми към този мъж не са достатъчно силни, бих се развела.Ако обаче много го обичам, колкото и да ме боли от предателството, бих приела и бих се грижила при нужда за това дете, защото то би било част от човека, когото обичам.Какво мислите вие по въпроса?
Защо сега се вълнуваш за това, дали реакцията на съпругата ще окаже неблаготворно влияние върху съдбата на детето ти? Личното ми мнение е, че е трябвало да си зададеш този въпрос доста по-рано. Казваш, че дъщеря ти те прави щастлива...а даваш ли си сметка дали тя ще е щастлива, когато порасне и се наложи да и разясниш ситуацията?
И защо да не е щастлива? Наличието на комплект от майка и баща в семейството не предполага щастливи деца, както и обратното. Познавам не една и две жени, които сами отглеждат децата си и, смея да твърдя, въпросните деца съвсем не са нещастни от факта, че на биологичните им бащи не им пука за тях.

# 340
  • тук-там
Да, но когато биологичния ти баща се грижи за другите си биологични деца, а теб подминава идва малко нанагорно, мисля аз...

# 341
  • Бургас

Това е защото тези съпруги не пишат във форума  Laughing

Туй ще да е истината!

Обясни го ти щом искаш и върховния мазохизъм да вземат и детето да гледат и да го обичат ooooh! ooooh!

Защо да е мазохизъм? Според мен е любов. Ако обичам мъжа си и желая да остана с него, а той обича детето си, защо да не го отгледаме заедно това дете?

# 342
  • София
Защото еддно е да обсъждаме хипотетична за повечето от нас ситуация, съвсем друго е тя да се случи! При сегашното развиване наизуст пишем как бихме постъпили според това в какво вярваме и как се възприемаме. Съвсем различни могат да изглеждат нещата, когато дойде реалността, тогава вече не само ввярванията ни имат значение, а и самото съществуване и пряко участие в ситуацията.
В допълнение, не е толкова лесно да се разтури един брак, който е траял години, вероятно десетилетия. Все пак, изградено е много, вложено е много, съответно и размислите са много. Подозирам, че точно заради това повечето изневеряващи мъже така и не си напускат семействата.

# 343
Ето че отговорите могат да бъдат най-различни, мотивите също, продълженията най-невероятни понякога.

# 344
И защо да не е щастлива? Наличието на комплект от майка и баща в семейството не предполага щастливи деца, както и обратното. Познавам не една и две жени, които сами отглеждат децата си и, смея да твърдя, въпросните деца съвсем не са нещастни от факта, че на биологичните им бащи не им пука за тях.

Всичко е хипотетично и нищо не е задължително. Но някакси е мъчително да си детето на любовницата - почти винаги си на втори план. Говоря като близък свидетел на подобна ситуация. Но иначе си права, че не всички деца в "запазените" бракове са щастливи.

Да, но когато биологичния ти баща се грижи за другите си биологични деца, а теб подминава идва малко нанагорно, мисля аз...
Peace

Общи условия

Активация на акаунт