за детето от другата жена

• 37 788
  • 1 302
  •   1
Отговори
# 345
  • София
е, те това за децата в браковете е другата мантра, най-често използвана от хората, които са се развели или не искат да се женят! Самоубеждаване, че има нещо гнило в чужвите бракове.

Във всеки случай, има ли любовен триъгълник или четириъгълник, децата на всички участници страдат, защото родителите им буквално им крадат от вниманието и времето,което биха могли да прекарат заедно. А разправиите за пари и имоти допълнително вгорчава живота на всички.

# 346
Напълно съм съгласна.

# 347
  • Бургас
Andariel, а не смяташ ли че много често хората се развеждат именно защото децата им не са щастливи в този брак? Защо да се самоубеждавам, че детето ми е щастливо и да си заравям главата в пясъка, когато виждам, че е нещастно и би било много по-щастливо, ако брака го няма?

# 348
е, те това за децата в браковете е другата мантра, най-често използвана от хората, които са се развели или не искат да се женят! Самоубеждаване, че има нещо гнило в чужвите бракове.

Във всеки случай, има ли любовен триъгълник или четириъгълник, децата на всички участници страдат, защото родителите им буквално им крадат от вниманието и времето,което биха могли да прекарат заедно. А разправиите за пари и имоти допълнително вгорчава живота на всички.

Сякаш пък ще седне някой и за туй да мисли.Колко ли акъл трябва, за да се вкараш в сапунка?

# 349
  • София
Според мен в повечето  случаи родителите се замислят за нещстието на децата си, когато те самите започнат да се ччувстват нещастни. Обаче е някак гадно да си кажат направо "нещастна съм в този брак, това е най-важното за мен и затова се развеждам и  ще довърша семейството на детето си". Затова започват да се вглеждат в децата си и търсят признаци на нещастие у тях, че да могат да си кажат4 ами, ето, то детето е нещастно, за какво му е такова семейство". И дори тук не става въпрос за семейства с домашно насилие, а за съвсем обикновено такова, в което просто на единия от родителите нещо му е прищракало и не е доволен от живота си, обаче е най-лесно да обвини другия за това. Та, децата много честоо се явяват много удобен повод за някакво действие или бездействие.

# 350
Имам много близка приятелка - тя беше съпругата. Само че в нейния случай бащата избра да живее с другата жена и с другото дете. Сина им беше на три. Финансово въпросният господин /вече бивш/ помага на приятелката ми за детето. Дори го взима при новото си семейство от време на време. И момчето страда ужасно - не от това, че татко му не се грижи за него, а от това, че е избрал другото дете. Той е на 10г. и в момента така приема нещата. Беше споделял със сина ми /съученици и най-добри приятели са/ че му е много трудно да "изтърпява" тези посещения и после, прибирайки се в къщи да вижда майка си отново сама. И я е помолил да не ходи повече там. Децата страдат най-много от тези филми в които ги вкарваме ние, възрастните.

# 351
  • София
Andariel, а не смяташ ли че много често хората се развеждат именно защото децата им не са щастливи в този брак? Защо да се самоубеждавам, че детето ми е щастливо и да си заравям главата в пясъка, когато виждам, че е нещастно и би било много по-щастливо, ако брака го няма?

Освен ако над детето не се упражнява системно физическо и психическо насилие от двамата родители, не виждам как то би било нещастно в семейството си.
Дори скандалите в едно семейство са по-здравословни за едно дете от това то да расте само с един родител.
Това е лично мое мнение.

# 352
  • Бургас
КЛОНКА, сериозно ли смяташ, че ако едно дете през ден (или айде, веднъж в седмицата) е свидетел на скандали, побоища, нагрубявания, унижения от страна на бащата към майката (или обратно), то е щастливо? И това за него е по-здравословна среда, отколкото да живее с един родител?

Andariel, малко по-назад в темата се каза, че един развод е плод на дълго обмисляни решения, тъй като никой не си разваля семейството току-тъй. Как така хем ти скимнало нещо и търсиш да видиш "нещастието" в очите на детето си, за да имаш оправдание и да се разведеш, хем не си разваляш семейството дори след изневери и предателства. Нещо не ми се връзва тука. От една страна твърдите, че хората се развеждат с лека ръка, от друга - че не се развеждат. Вече и аз се обърках.

# 353
  • София
Защото хората са различни и желанията им за развод са различно силни! като цяло всеки си търси извинение данаправи или не нещо. Мъжете по-лесно си разтурват семействата в сравнение с жените. рядко един мъж ще каже, че дететоо му е нещастно и затова иска да се разведе с майка му. по-скоро той е нещастен и мисли за себе сси, а някъде навън може да го чака нова жена, пък и без това при развод дават децата на майките. А жените сме по-чувствителни на тема деца и затова много жени търсят начин да оправдаят желанието си да се разведат И с едно хипотетично нещастие на детето. Някак да излезе, че тя всъъщност не мисли за себе си, а за детето. а истината е, че тя не иска да живее с мъжа си и тя е нещастна.

И много лесно се хващаш за скандали, побоища и обиди! Не всички хора се развеждат заради побоища и обиди. И не е задължително да е набързо. Могат съвсем успешно с години да карат тихом мълком, уж всичко да е наред, пък мъжът, например, излезе за хляб и не се върне.

# 354
  • София
КЛОНКА, сериозно ли смяташ, че ако едно дете през ден (или айде, веднъж в седмицата) е свидетел на скандали, побоища, нагрубявания, унижения от страна на бащата към майката (или обратно), то е щастливо? И това за него е по-здравословна среда, отколкото да живее с един родител?
Определено смятам, че родителят, обект на тормоз, ще е по-щастлив извън семейството, но детето, ако самото то не е обект на някакъв вид насилие, винаги предпочита да има двама родители.

От друга страна, родител, който си позволява да разиграва брутални сцени пред детето си, упражнява върху него психически тормоз. При подобни обстоятелства, детето ще е по-добре извън тази среда. Но това няма да го направи щастливо. Ще го направи по-малко нещастно.
Най-доброто за едно детете е да расте в семейството си. И грижа на възрастните е да го обичат и да му спестяват своите проблеми. Нерядко това е мисия невъзможна. За жалост.

# 355
  • София - Рим и обратно
...И така,въпросният дон Жуан от два стола остана на земята Laughing
Ами то май в 99 % от подобни случаи става така. Всеки си мисли, че любовницата Умре да задигне мъжа, включително и тя самата си го въобразява. А всъщност май единствено спортната злоба крепи такива връзки токлова дълго, същото важи и за брака. Натирят ли блудният съпруг, изведнъж става....безинтересен Crazy

# 356
  • Бургас
Могат съвсем успешно с години да карат тихом мълком, уж всичко да е наред, пък мъжът, например, излезе за хляб и не се върне.

Де такъв късмет! Laughing

# 357

Освен ако над детето не се упражнява системно физическо и психическо насилие от двамата родители, не виждам как то би било нещастно в семейството си.
Дори скандалите в едно семейство са по-здравословни за едно дете от това то да расте само с един родител.
Това е лично мое мнение.

ShockedДълбоко се съмнявам наистина да мислиш така!Що за родител би държал детето си в такава атмосфера?По-скоро това е оправданието на много хора да търпят т.н.брак.Не заради децата, заради себе си!

# 358
...И така,въпросният дон Жуан от два стола остана на земята Laughing
Ами то май в 99 % от подобни случаи става така. Всеки си мисли, че любовницата Умре да задигне мъжа, включително и тя самата си го въобразява. А всъщност май единствено спортната злоба крепи такива връзки токлова дълго, същото важи и за брака. Натирят ли блудният съпруг, изведнъж става....безинтересен Crazy
Е това ако може някой да ми го обясни...Защо?

Тинтина, аз съм от жените, които са си "надвили" на масрафа, тоест, финансово независима съм. Мъжът ми идеално знае, че ако колата тръгне по надолнището, последното нещо, което ще ме спре, са парите. Вярно, с детето сама ще ми е трудничко, но аз по принцип съм лакома за изкарване на пари и ако трябва, от съня си ще крада и уикендите.

# 359
  • София - Рим и обратно

Това е лично мое мнение.

Със сигурност не си живяла като дете в семейство със скандали. Уважавам личното ти мнение, но е напълно погрешно и безсмислено. По-НЕздравословна среда от напрегнатата вкъщи, за едно дете няма. Физически или психически, тормозът си е тормоз. 1000 пъти съм предпочитала с майка ми да си живеем самички, отколкото да слушам караниците им и да треперя (не са имали нищо общо с мен скандалите, но детската душа се свива при всеки крясък, ужасно е).

Общи условия

Активация на акаунт