за детето от другата жена

• 37 991
  • 1 302
  •   1
Отговори
# 645
PAV1 , да забелязваш, че писаните от мен неща в предишната тема са от преди няколко месеца?Не ти ли хрумва, че оттогава досега вече съм си организирала финансите, направила съм си сметките и сме влезли в релси?Което на практика означава, че ако тогава съм била стресната и притеснена, сега вече не съм?Отделно, че промените в службата ми вече станаха и аз знам какво ще е бъдещето ми.

От там ли идва и представата ти за грешни години и месеци?Успокой се малко вече Laughing.
Нали всичко е лъжа, защо толкова държиш да ми го докажеш?
  Peace
Браво-ти си следващия финансов министър !
Обаче предвиди ли "природни и стихийни бедствия","стачки","магнитни бури","глобалното затопляне"..?   Mr. Green

# 646
  • София
О.....хайде не мислете,какви въпроси ще задава детето и как ще се чувства,познавам достатъчно деца родени от самотни майки и наистина децата се чувстват прекрасно под крилото на майка си.
Предпочитам да съм самотна майка ,отколкото омъжена или разведена и детето ми да е свидетел да страхотии,лъжи и не знам какво си още.....,за да се вписва детето в някакви норми от обществото,че все пак е родено в семейство.
Такива деца са стотици пъти по нещастни и комплексирани,от колкото децата на самотните майки.
Извинявай, ама едно е самотна майка, друго е разведена, а трето - дете с баща, който идва от време на време да го види и да прави нещо с майка му  Peace

# 647
Седях и си мислех за дъщеря ти... още е малка, но ще порасне и ще започне да задава въпросите - така като гледам моята, имаш още 2 г., 2 г. и половина да решиш, какво ще правиш...

Не е лесно да обясниш на детето, че баща му има друго семейство и е предпочел да остане там, с другото си дете, въпреки че много обича и това. Някак по-лесно ми се струва обяснението, че не се е получило между възрастните и затова са се разделили - така детето няма да чувства вина за положението...
Мислила съм си точно това.Всички варианти съм мислила и премислила.Варианта, който споменаваш, означава скъсване на връзката ни, за да не лъжа детето.Притеснението ми е, че ако/ когато скъсам, за да мога да го преболедувам, трябва да не го виждам изобщо.Тоест, трябва да му забраня контакт с нея.А имам ли това право?Много е сложно....

# 648

Разбирам, че много от вас са изживели огромна болка точно във връзка с друга жена и дете, но все пак -грам човечност ли не е останала във вас????Какво е това озлобление?Поне като майки ли не можете да разберете една майка?

Твърдиш,че разбираш,но не съм сигурна в това.Такава огромна болка не съм изживявяла/което не ме застрахова за в бъдеще,но не се и страхувам-особено четейки развихрилите се напоследък истории/,но замисляла ли си се чия болка  и озлобление е по-голямо-на "законната",която със сигурност знае за вас и не и пука точно заради това,че е законна или на теб,чакащата нещата да се подредят от самосебе си/за това последното вярването не е задължително/Ще си позволя да споделя житейските си наблюдения/между другото практикувам същата професия и съм на твоята възраст/-изневеряващите мъже са 2 типа-първите с лекота напускат съпругите си ,но в самото начало на паралелната си връзка преди тя да се е усложнила допълнително с поява на детенце,а вторите си стоят при жените и просто са безсилни да изберат при коя да отидат.И в двата случая теб няма да те устрои/ако ти си открила трети тип сподели ще се радвам/.
Дотук добре и сега за  най-силното ти терзание-как така омъжените жени не могат да приемат и искрено обичат другото дете-от цялата си душа ти пожелавам животът да ти даде точно такава възможност,за да изпиташ собствената си човечност  bouquet

# 649
  • по пътя на светлината
Оле....в какви филми вкарвате тази жена,децата на самотните майки са на ясно кой е биологичния им баща,нали не мислите,че понятието самотна майка се равнява автоматично на жена която е родила и не знае кой е бащата,тоест някоя парясница?
Аз родих на 31 години,но преди да се събера с моята половинка,бях заявила на всички роднини(които непрекъснато ми натякваха,че ми е време вече...),че държа един ден да имам дете,но без да се омъжвам или да се събирам да живея с бащата на детето-не исках такава обвързаност това е...
Имах всичко от което се нуждаех аз и детето,и предпочитах да живеем сами,отколкото зле придружени.
Труден (особен )характер съм и не бих допуснала някой до себе си ежедневно ....,нямам цветущо мнение за мъжката половина на света,но за щастие който си е бил мой той си ме е чакал.

# 650
Седях и си мислех за дъщеря ти... още е малка, но ще порасне и ще започне да задава въпросите - така като гледам моята, имаш още 2 г., 2 г. и половина да решиш, какво ще правиш...

Не е лесно да обясниш на детето, че баща му има друго семейство и е предпочел да остане там, с другото си дете, въпреки че много обича и това. Някак по-лесно ми се струва обяснението, че не се е получило между възрастните и затова са се разделили - така детето няма да чувства вина за положението...
Мислила съм си точно това.Всички варианти съм мислила и премислила.Варианта, който споменаваш, означава скъсване на връзката ни, за да не лъжа детето.Притеснението ми е, че ако/ когато скъсам, за да мога да го преболедувам, трябва да не го виждам изобщо.Тоест, трябва да му забраня контакт с нея.А имам ли това право?Много е сложно....

Точно такъв случай имаше в.....Детето е било 3 клас и е питало защо "баща му" има друго дете от друга мама . newsm78  В училището два пъти се е опитвало да се самоубива,скачайки от прозорец!!!
/това е случай преди 2 години/

# 651
И аз да кажа нещо  Mr. Green :

1. Не виждам разминавания в изчисленията и т. н. Недоумявам как ги откривате.
2. Не знам защо ожалвате детето. Поне лично аз бих предпочела да съм родена сред кофти обстоятелства, отколкото изобщо да не съществувам!!!  Crossing Arms

П. С. Тези ми "точки" са към някои от потребителките, а не към всички списващи по темата.  Peace

# 652
PAV1- що не престанеш вече?

# 653

Точно такъв случай имаше в.....Детето е било 3 клас и е питало защо "баща му" има друго дете от друга мама . newsm78  В училището два пъти се е опитвало да се самоубива,скачайки от прозорец!!!
/това е случай преди 2 години/
Децата са много по-адаптивни отколкото си мислим.Е, има вариации според възрастта им, но при всички случаи, ако им се обясни както трябва, приемат факта много добре.Откъде знаем дали споменатото от теб дете не е системно надъхвано от майката?
Моят син прие новината доста тежко, изстрадал я е по своему и му трябваха няколко месеца, за да я възприеме.Какво стана после?Сядахме на заведение двамата докато бях мноооого бременна.Не се срамуваше да видят много старата му майка бременна.При изписването не я пусна от ръце, така  й се радваше.После пуснал нейни снимки в профила си в един сайт с текст-моята сестричка.Показа ми коментарите-всички момиченца и момченца й се радваха и никой не го подигра за това което казахте вие-ЧЕ МОЖЕ ДА Й Е БАЩА!Приятелите му идваха да я видят и когато го попитах знаят ли каква е истината, каза-да.Няма да си направите изводите, защото мислите, че всичко е лъжа.Така предпочитате да мислите.

# 654
Eliema,хайде отговори ми  Mr. Green
Чакам отговор за гафа  Joy
Относно децата-как ще приемат новината......
Тжоето момче е било пълнолетно,разбира се,способно да взима самостоятелни решения,както и да възприема нещата почти като зрял човек
А 15 годишен тийн?Знаете ли това какво е?
Аз имах ученик,който в 9 клас разбра,че баща му е имал още едно дете на 7г,това момче се провали в училище.........бягаше от часове,идр такива работи.
Ти,като майка,как мислиш,детето на съпругата ще понесе ли истинат аза баща си като твоето момче?за него тази изненада градивна ли би била?И ти си майка,бъди снисходителна и имай чувства към това дете  Naughty

# 655
Направо ме отчайвате с част от разсъжденията си....детето се опитало да се самоубие... ooooh!и то защото баща му имал друго дете.Ми то по тази логика броят на самоубийствата би трябвало да скочи драстично.Едно дете може да бъде 100 пъти по-обичано и щастливо от родители,живеещи поотделно,отколкото в разбито семейство.Защото за мен семейство с една странична 15 годишна връзка,лъжи и постановки не е семейство,а просрто съжителство!

# 656
Деска, пак си гледаш от своята си камбанарийка  Mr. Green

# 657
Грациела-ще ти отговоря аз.За момчето и за неговата реакция трябва да се грижи бащата.Той има чувства и отговорности към сина си,а не Елиема.Както вие казахте,че не бихте приели детето от любовницата,така и любовницата не е длъжна да мисли за емоциите на семейството.Това е въпрос на човещина,но не е задължително да си абсолютен алтруист.Преди всико гледаме себе си ,нали?
Бубанке,ми нали съм си в нея,как да погледна от друга? Wink

# 658
Тя сподели за гафа - каза, че ако я излъже за имената, ще прекрати отношенията си с него. Каза го няколко пъти, ако не се лъжа. Някой дори й пожела точно това да се случи.  Peace

# 659
Грациела-ще ти отговоря аз.За момчето и за неговата реакция трябва да се грижи бащата.Той има чувства и отговорности към сина си,а не Елиема.Както вие казахте,че не бихте приели детето от любовницата,така и любовницата не е длъжна да мисли за емоциите на семейството.Това е въпрос на човещина,но не е задължително да си абсолютен алтруист.Преди всико гледаме себе си ,нали?
Бубанке,ми нали съм си в нея,как да погледна от друга? Wink

Слънце Десинка,въпроса ми е за ГАФ!!!!!!
Кой гаф би накарал авторката да изрита Любимчето................

Тя сподели за гафа - каза, че ако я излъже за имената, ще прекрати отношенията си с него. Каза го няколко пъти, ако не се лъжа. Някой дори й пожела точно това да се случи.  Peace

Извинявам се,май съм го пропуснала това  newsm78
Ама това требе да й е най-малкия проблем на авторката,аз очаквах по-състоятелна причина........ Joy

нали помежду им е бил обсъждан варианта майката да даде името на баща си за бебето,т.е на дядото,сега пък ще го разкара заради име  hahaha,той се крие,отлага,обмисля,а тя ще го изритала.... JoyГЛУПОСТИ

Искам по-смислени твърдения  Peace

Общи условия

Активация на акаунт