за детето от другата жена

• 38 002
  • 1 302
  •   1
Отговори
# 630
Защо се дразниш от въпросите, които ти задават? Когато пусна темата нали това очакваше - мнения. Свят широк - хора всякакви. Всеки има право да взема решения за собствения си живот.
Лично аз съм съгласна на 100% с това, което Клонка написа. Раждайки това дете си постъпила егоистично.
Но това, което наистина не разбирам /и то точно като майка/ е как си допуснала този човек отново в леглото си, по времето в което той не е искал да вижда детето ви поради "заетост и липса на време"??????

# 631
  • Варна
Елиема, стига се тревожи за съпругата. Я вземете помислете малко с любимият - той има 15-годишен син, ти - 18, градът ви е малък! Ти наистина ли вярваш, че никой не знае за вас, че син ти не е споделил макар и с един приятел? Утре пред сина си ще трябва да се обеснява любовника ти, жена му ще е по-малкият му проблем. Не ви ли е ясно наистина?
Наистина, била съм в сходна ситуация, макар и от другата страна, знам колко тъпи могат да станат мъжете, перейки се как две жени се нуждаят от тях, но това, вашето, на нищо не прилича. Никаква мисъл няма! Или те манипулира по най-смешен начин, или всичко е болна фантазия.

# 632
И за какво изобщо ти беше да пускаш тема? Предварително  знаеше, че въпросът ти е тъп, нали?
Щастие и здраве на теб и детето  Peace

П.С. Получи добри съвети и мнения, но едва ли си им обърнала внимание!

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 10:33 от бухал

# 633
  • София
Ако историята е вярна, не се изненадвам много на постъпката на авторката. То, не е лесно човек да излезе без лоши последтвия от един брак с насилие, едновременно с това да търси утеха в любовна връзка, траяла колкото цял брак, с твърде голям син, който вече си гледа неговия си живот, и накрая разведена, с женен любовник и сама! Това дете като нищо може да е било спасителният пояс от самотата и да има поне едно същество, което е изцяло нейно. А поне в близките години детето ще е до нея безусловно. Просто сега се е уплашила, че нещата не са такива, каквито си ги е мислела преди раждането на детето, обаче и не смее да прави нещо съзнателно. А иначе, съм почти сигурна, че все пак ще направи така, че жената на любовника да разбере, за да се види и докъде е готов да стигне таткото.

# 634
  • Варна
А това:
Майчинството на 40 е в пъти по-сладко от това на 20.Затова има една приказка, че бабите обичат внучетата повече от децата си.
бих си го турнала в подписа!
Бабите се радват на внуците си много, да, ама нали се сещаш защо? Защото, в 90% от случаите, в 90% от времето децата не са тяхна отговорност, а само радост, радост, радост. Няма нищо общо с възрастта.
И двете си деца родих на 30+, и над двете плаках като ги поех. От хормоните е.
Радвай се на детето си, разбира се, по-хубаво от това почти няма, но поеми отговорностите си за него и бъдещето му, със или без бащата.

# 635
Ами кажи на жена му и ще разбереш Simple Smile Хем, ще се почувстваш като победителка, след толкова години в сянка.
И какво ти даде този мъж - сама казваш - страдание - значи си мазохистка. Научно доказано е колко време трае едно влюбване и ако човек е достатъчно силен може да спре до там.
Но, най-сигурно е да кажеш на жена му и ще разбереш.

Нямам ни най-малкото желание за това.В противен случай отдааааавна да бях го направила. Naughty

Lady_of_the_roses , отговора е кратък-хлътнах до ушите, и до ден днешен го обичам адски много.Много години НЕ бяхме любовници.Избягвахме се, опитвахме да сме само приятели,и едва през втората половина на 15-те години станахме близки.Както казах-случват се такива неща и понякога чувствата се оказват по-силни от разума.

10 c's ,съвсем мъничка е-на 9 месеца.

Ами да ти е живо и здраво детенцето...не знам какво друго да ти кажа...не мисля, че някой ден ще бъдете истинско семейство, но дано греша...
Не съм изпитвала такива чувства, и аз имах връзка с женен, но само за 4м. и като разбрах за жена му го отсвирих, не, че не го обичам...но не ме устройва номер 2.

# 636
Eliema,
Въображание ти е брутално и изпълнено с лъжи!
Някъде в началото пишеше,че жененият мъж ти е бил колега,
което значи че е лекар  newsm78.
Защо тогава той ти е носил да разчиташ изследвания и т.н.
Пак в началото пишеш 15г връзка,като сме я консумирали последните 6 месеца.
Последно пишеш "работили" 4 години?

Синът ти според последните данни Е БИЛ на 15години(19-4)Браво,двамата заедно сте изкарвали пубертет!
Писа,че се е изнесъл в гарсониера на баща си.Сигурно е искал и на луната да отиде...
Най-много да си лаборант в микроб.лаборатория - персонал "опрашван" от докторите.
И тез измислени аборти.....,е имай страх от Бога!
Ти си един самотен човек,но не измисляй такива жестокости.
И наистина ако имаш дъщеря,когато тя стане на 15г ТИ още един път роди.
Според мен ти си градиш собственото "щастие" на гърба на чуждото нещастие !  Sad

Надявам се успя да прочетеш подробното ми обяснение за годините, защото сега ще поизтрия тези данни в постовете ни, които биха помогнали на жената да разпознае себе си и съпруга си.Който прочел-прочел.

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 10:50 от Анонимен

# 637
  • по пътя на светлината
Момичета,каквото и да си говорим 15 години са твърде голям период от време за една издрадала любов,аз лично не бих живяла с такъв мъж,нямам нито търпението ,нито артистичността да се преструвам,че всичко е наред в семейството ми.....
Що за овци има не ми е ясно?
Как ще се развият събитията само един господ знае,но би трябвало съпругата да разбере,ако не е разбрала ,че нейната половинка има извънбрачно дете,защото колкото повече се отлага във времето,толкова повече се заплитат конците и толкова повече се обърква живота на 4-5 човека.
Трябва да има яснота в отношенията ,това е моето мнение.

# 638
Мила Елиема,моля не подминавай въпросите,занм,че са неудобни,но и темата ти е такава  Mr. Green
Не се страхувай,че всички ще го научат,ние всички тук сме чужди съпруги  Mr. Green,не твоята конкуренция,убедена съм  Peace

На някои въпроси не отговарям, защото по-назад съм отговорила.
Кое защо правя?Никак не е лесно да теглиш чертата, когато обичаш някой.Искаш, и ти е трудно , или невъзможно да го направиш...Затова казах, че се надявам той да сгафи до такава степен, че да не мога да му простя, или жена му да помогне да приключим всичко това.
Друг мъж така или иначе няма как да си намеря сега, не и докато не изляза сред хора, тоест -да тръгна на работа.И защо с цената на всичко да се впише бащата?Ако мислех така, щях да го съдя, а аз, както неведнъж вече ви казах, оставям той да си реши ще я припознае ли, или не.

Хм,да сгафи,казваш?И кой гаф би те отблъснал?
Какъв по-голям гаф от това,вече няколко месеца ТОЙ да не е настоявал за по-бързо припознаване на детето? newsm78
Това не те ли притеснява  #Crazy
Или не се ли замисли,че може би ти вече не си 'другата' newsm78.Може би има нова 'друга',а теб да те нема у схемата  #Crazy

Или той продължава честичко да си ви навестява,да си гукате до посред нощ,да се гушкате до сутринта,и сърце да му се къса кат тръгва на работа от твоето легло?

# 639
Кой какво ти говори........,все за пари става въпрос !  Mr. Green

Eliema,тук още не си ги изтрила писанията ! ooooh!
Как предприемаш такива действия /създаване на дете/,единствено заради:
"Майчинството на 40 е в пъти по-сладко от това на 20."  newsm78

# 640
Аз не се учудвам на решението на Елиема. Има хора които точно на тази възраст си преосмислят живота /когато децата им порастнат/ и решават да почнат всичко отначало.
Само, че съм убедена, че другия човек въобще не мисли да започва нов живот. Прехвърляне на имотите е просто страх да не би след осиновяване на детето и евентоално при случай на нещо лошо, твоето дете да не вземе дял. От съпругата му не можеш да очакваш, да пришпори мъжа, да вземе някакво решение. За мен главния виновник за ситуацията е той. Евентуално, ако се случи нещо с теб, не очаквай, че ще приеме и детето или ако го направи то ще бъде като при мащеха. Другите съпруги съществуват само по филмите. Наистина трябва да си обезпечиш детето, ако можеш. Ако се страхуваш, че той ще престане да вижда детето, просто не ти е и трябвал, та дори да е най-голямата любов на живота ти.
Човек, който се отказва от собственото си дете, не ти трябва и трябва да знаеш ясно какво му е отношението.

# 641
PAV1 , да забелязваш, че писаните от мен неща в предишната тема са от преди няколко месеца?Не ти ли хрумва, че оттогава досега вече съм си организирала финансите, направила съм си сметките и сме влезли в релси?Което на практика означава, че ако тогава съм била стресната и притеснена, сега вече не съм?Отделно, че промените в службата ми вече станаха и аз знам какво ще е бъдещето ми.

От там ли идва и представата ти за грешни години и месеци?Успокой се малко вече Laughing.
Нали всичко е лъжа, защо толкова държиш да ми го докажеш?

# 642
  • София
Седях и си мислех за дъщеря ти... още е малка, но ще порасне и ще започне да задава въпросите - така като гледам моята, имаш още 2 г., 2 г. и половина да решиш, какво ще правиш...

Не е лесно да обясниш на детето, че баща му има друго семейство и е предпочел да остане там, с другото си дете, въпреки че много обича и това. Някак по-лесно ми се струва обяснението, че не се е получило между възрастните и затова са се разделили - така детето няма да чувства вина за положението...

# 643
Снежа, изключително мъдри мисли.

# 644
  • по пътя на светлината
О.....хайде не мислете,какви въпроси ще задава детето и как ще се чувства,познавам достатъчно деца родени от самотни майки и наистина децата се чувстват прекрасно под крилото на майка си.
Предпочитам да съм самотна майка ,отколкото омъжена или разведена и детето ми да е свидетел да страхотии,лъжи и не знам какво си още.....,за да се вписва детето в някакви норми от обществото,че все пак е родено в семейство.
Такива деца са стотици пъти по нещастни и комплексирани,от колкото децата на самотните майки.

Общи условия

Активация на акаунт