за детето от другата жена

• 38 019
  • 1 302
  •   1
Отговори
# 480
  • София
,
саможертва, равна на несебеуважение....

Може ли напълно да се абстрахираме от моята история и да си представим едно хипотетично семейство.По света има какво ли не, защо да не съществуват и подобни семейства?,Преди да изреве някой , ще повторя- измислих си този кофти образ, за да покажа, че не бива съпругите, и съответно любовниците, да бъдат слагани под един знаменател.

Ау, а той, горкият, е толкова добър, хубав, благороден, грижовен, как да не го съжалиш, че му се е паднала такава вещица! Че на всичко отгоре му се налага и да прави секс с нея, и пари да й дава, и ипотека да плаща... Laughing А тя, любовницата е един истински ангел!

Ок, не само хипотетично, но и съвсем реално има такива жени. Но също така не само хипотетично, а съвсем реално, тези жени си имат мъже, които са им лика-прилика - недоволни от живота, искат като се приберат само да се пльоснат пред телевизора или да седнат на ракия и раздумка пред блока, да бистрят политиката и да плюят по "тоя скапат живот", не се сеща едно добро утро да каже на жена си, да не говорим да изведе детето на разходка или да свърши доброволно някаква работа вкъщи. А, да, също и той си пада по алкохола. Смята жена си за слугиня, обаче много се пъне пред колежките.

Много мъже си хващат любовници и се развеждат като ги хване кризата на средната възраст, а не че жените им са толкова кофти. Ама, някак не върви да се оакат на метеното и после да искат да се връщат! А и бившите доста добре ги познават, понякога прекалено добре.

# 481
А съпругата е тази,която се тормози дали няма да я изпратят в забвение...
Съмнявам се, след 15 години нежелание и изтъкнати /според авторката/ основателни причини, едно бебе да промени решението му.
Този любовник изглежда доста малодушен. Даже някъде се спомена, че е зарязвал авторката за няколко месеца. След раждането доколкото схванах. И въпреки, че се водят дела, той и в момента крие от жена си съществуването на дъщеря си. Страхува се, че тя ще научи, след като я припознае. До тогава ще е тайна.
Никое дете не заслужава такъв баща, независимо от личното ми мнение за майка му.

# 482
Без заяждане-Повечето от вас са омъжени и твърдят,че веднага биха зарязали такъв мъж.На практика обаче се получава точно обратното-15 години тя си спинка спокойно...Къде е истината?-обикновено някъде по средата.Няма любовница,която да не е помечтала поне веднъж за мястото на титулярка,както и няма съпруга,която поне веднъж да не е изпитала страха да не бъде изоставена.Печеливш-Съпругът,желан и обгрижван от всички страни!

# 483
  • България
Деси,аз твои публикации не съм си позволила да окачествявам-не го прави и ти,моля...
Хайде сега като на определени персони не им изнася поредната грешка,се чудят как да се прикрият зад завоалирани оправдания...и все ми се струва че от много хитруване,все те остават измамените и с напразно хранени илюзии...
Просто реших да си кажа мнението-ОК? Както десетките дотук потребители го сториха.Впрочем ми е все тая как ще се развие историята,ако е въобще реална-стремя се да се разграничавам от такива хора,обърквайки,не само техния си живот,а и този на другите.
Значи зад последния пост на авторката,считам до голяма степен че историята и е съчинена.
За пореден път се убеждавам че това е ДРИС, а не ДС

# 484
  • София
А е напълно възможно тя да не знае за любовницата. Всичко може да се прикрие много добре от съпруга. Обикновено издънките идват от любовницата, защото тя започва да мрънка, че й е омръзнало да се срещат по някакви изолирани места. В случая с авторката, тя самата е била омъжена и е имала сериозни основания да се крие, че щом наистина мъжът й е бил насилник, като нищо е щяла да си отнесе боя.

# 485
Приемаме,че съпругата не знае нищо.Как тогава си обяснявате готовността му да припознае детето?Давайки един такъв документ като акта за раждане с дете,припознато от него не става ли той жертва на самия себе си?Ако изпитва чак такъв страх за целостта на семейството си би ли го направил?

# 486
Между "не се развежда" и "страх за целостта на семейството" има огромна разлика. За 15 години връзка и то доколкото разбрах в неголям град, няма начин да са останали скрити. Но както стана ясно авторката не иска да се обвързва с него, явно и той не вижда причина да променя положението, така че всички са ок.

# 487
Май не си чела добре, Деси. Тази готовност, уж я има, уж я няма. Първо детето щяло да бъде записано на бащата на Елиема, пък после любовникът обещал да го припознае.
Да, ама то обещаването не е като даването ...
Докато приключи делото за оспорване на произхода, има още доста вода да изтече.

# 488
Ако бащата наистина иска да припознае детето не виждам какво би го спряло.В името на това невинно създание се надявам всичко да приключи по най-добрия за него начин!
Хърмаяни-доколкото разбрах Елиема е готова след оспорването на бащинството,ако таткото откаже,да запише малката на името на баща си.

# 489
Деси,аз твои публикации не съм си позволила да окачествявам-не го прави и ти,моля...
Хайде сега като на определени персони не им изнася поредната грешка,се чудят как да се прикрият зад завоалирани оправдания...и все ми се струва че от много хитруване,все те остават измамените и с напразно хранени илюзии...
Просто реших да си кажа мнението-ОК? Както десетките дотук потребители го сториха.Впрочем ми е все тая как ще се развие историята,ако е въобще реална-стремя се да се разграничавам от такива хора,обърквайки,не само техния си живот,а и този на другите.
Значи зад последния пост на авторката,считам до голяма степен че историята и е съчинена.
За пореден път се убеждавам че това е ДРИС, а не ДС

Shocked Shocked Shocked

# 490
Ако бащата наистина иска да припознае детето не виждам какво би го спряло.В името на това невинно създание се надявам всичко да приключи по най-добрия за него начин!
Хърмаяни-доколкото разбрах Елиема е готова след оспорването на бащинството,ако таткото откаже,да запише малката на името на баща си.
Всъщност каза, че това е била първоначалната им уговорка. Не ми се търси цитат, беше доста назад в темата.
После каза, че ако я излъже за припознаването, е готова да прекрати тази връзка.
Не съм убедена, че припознаването е най-доброто за това дете. Не заради съпругата, заради усложненията, които може да създаде бащата, ако жена му се разгневи. Порови из моите постове по темата, ако искаш да знаеш аргументите ми, за да не ги повтарям.

# 491
Eliema,доста въпроси се зададоха към теб,на някои ти категорично отказваш отговор.
кажи защо го правиш всичко това?Не е ли по-лесно да теглиш една черта и да намериш по-подходящ баща за дъщеря си(разбира се неангажиран)?
За да не ти се налага да изтърпяваш всички унижения,които най-вероятно те очакват от семейството на любовника,а и от самия него!Не ти ли се струва по-разумно това?Защо му е на детето толкова безхарактерен родител?
Или с цената на всичко биолог.баща трябва да се впише в акта за раждане?защото ако е така-имаш доста 'задни'мисли  #Crazy

# 492
  • тук-там
Не е ли по-лесно да теглиш една черта и да намериш по-подходящ баща за дъщеря си(разбира се неангажиран)?

Да, бе - те подходящите неангажирани бащи ще се избият...

# 493
Според мен ако се страхува от гнева на съпругата никога няма да го припознае
А и честно казано-едва ли ще се бори за попечителство над детето.Той ако наистина живее в такъв страх,то какво по-показателно от това...Съпругата му никак няма да е толерантна към другото му дете.

# 494
Eliema,доста въпроси се зададоха към теб,на някои ти категорично отказваш отговор.
кажи защо го правиш всичко това?Не е ли по-лесно да теглиш една черта и да намериш по-подходящ баща за дъщеря си(разбира се неангажиран)?
За да не ти се налага да изтърпяваш всички унижения,които най-вероятно те очакват от семейството на любовника,а и от самия него!Не ти ли се струва по-разумно това?Защо му е на детето толкова безхарактерен родител?
Или с цената на всичко биолог.баща трябва да се впише в акта за раждане?защото ако е така-имаш доста 'задни'мисли  #Crazy

На някои въпроси не отговарям, защото по-назад съм отговорила.
Кое защо правя?Никак не е лесно да теглиш чертата, когато обичаш някой.Искаш, и ти е трудно , или невъзможно да го направиш...Затова казах, че се надявам той да сгафи до такава степен, че да не мога да му простя, или жена му да помогне да приключим всичко това.
Друг мъж така или иначе няма как да си намеря сега, не и докато не изляза сред хора, тоест -да тръгна на работа.И защо с цената на всичко да се впише бащата?Ако мислех така, щях да го съдя, а аз, както неведнъж вече ви казах, оставям той да си реши ще я припознае ли, или не.

Общи условия

Активация на акаунт