за детето от другата жена

• 37 918
  • 1 302
  •   1
Отговори
# 795
Има много просто решение Wink. След като получите желаният брой деца от съотвентият мъж, накарвате го да си направи вазектомия и така няма да се притеснявате, че един ден на вратата ви ще почукат 2-3 хлапета с претенции за наследство Grinning
За съжаление и при този вариант няма гаранции, че няма да почука на вратата някое хлапе от преди брака Wink

А и след вазектомията има опция за осиновяване, така че... Бившият баща на моя роднина така осинови трите деца на втората си жена, но той ще остави в наследство само цървулите си, така че не е точно по темата.

# 796
Елиема, много те е яд на съпругата му, че не  се развежда с него, нали?!  Mr. Green Разбирам те, човешко е, явно много го искаш.

# 797
Има много просто решение Wink. След като получите желаният брой деца от съотвентият мъж, накарвате го да си направи вазектомия и така няма да се притеснявате, че един ден на вратата ви ще почукат 2-3 хлапета с претенции за наследство Grinning
За съжаление и при този вариант няма гаранции, че няма да почука на вратата някое хлапе от преди брака Wink
Дали, да не вземем да им направим вазектомия /след като се развият /и замразим сперма за размножаване.
А, с мозъка им, какво да направим?

# 798

А и след вазектомията има опция за осиновяване, така че... Бившият баща на моя роднина така осинови трите деца на втората си жена, но той ще остави в наследство само цървулите си, така че не е точно по темата.
Ееее, няма оправия с тея мъже Whistling. Освен.... newsm78 като ни направят деца и за най-сигурно да ги убиваме Thinking.

# 799
Аз да попитам тези, които "искат да лишат" детето на Елиема от наследтство от татко му:
Ако (представете си) имате дете от друг мъж (не от съпруга си), а сте омъжена и имате дете/деца от мъжа ви (не казвайте, че няма да имате такова дете - представете си, че все едно имате), ще го лишите ли и от собствения дял на наследството си, защото е "извънбрачно" и не заслужава да получи това, което ще дадете и на другите си деца?  Mr. Green

# 800
  • София

Ееее, няма оправия с тея мъже Whistling. Освен.... newsm78 като ни направят деца и за най-сигурно да ги убиваме Thinking.
А след това може и да ги изяждаме като богомолките - умни насекоми  Mr. Green

# 801
  • тук-там
Аз да попитам тези, които "искат да лишат" детето на Елиема от наследтство от татко му:
Ако (представете си) имате дете от друг мъж (не от съпруга си), а сте омъжена и имате дете/деца от мъжа ви (не казвайте, че няма да имате - представете си, че все едно имате), ще го лишите ли и от собствения дял на наследството си, защото е "извънбрачно" и не заслужава да получи това, което ще дадете и на другите си деца?  Mr. Green

Като гледам, то това дете татко му ще го лиши от наследство, както си стиска скъпоценното име, дано греша...

# 802
Именно - това дете няма да получи дела да мъжа, но ще получи на майка си. Както детето на любовницата получава само от дела на баща си, но не и на жена му.  Peace

П. С. Сега те разбрах, не съм прочела правилно.  Peace  Но горенаписаното от мен остава. Не говоря за случая на авторката (не знам кой какво ще получи), а по принцип за справедливостта.

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 16:58 от pudding

# 803
.А ако иска, да ме прощавате, ама коя е съпругата, за да преценява кое дете какво наследство да получи?
Когато имуществото е придобито в режим на СИО се предполага равностоен принос и на двамата съпрузи /приносът е нещо различно от внасянето на определени суми/. В случай на смърт на единия съпруг, в наследствената му маса се включва половината от придобитото от семейството /визирам съпрузите/ имущество, което се дели между наследниците в точно определени квоти. Припознатото дете на любовницата наследява дял, равен на половината от дела на детето, родено в брак. Съмнявам се, че на съпругата ще й  достави неимоверно удоволствие фактът, че нещо, придобито и с неин принос, ще облагодетелства "чуждо" /имам предвид не нейно/ дете.
Това е едно от много неща, които ще спомогнат съпругата да не се зарадва на новината, че благоверният и има и друго дете. Част от другите: лъжа, продължила 15 години, измяна, предателство, може и дори "какво ще кажат хората" /живеете в малък град/ и т. н. Получили отговор на първоначално зададения си въпрос?
Ако те интересува чуждо мнение: забрави за демонстрираното от теб благородство и високи идеали /имам предвид всичко написано от теб/ и се погрижи поне за материалното обезпечение на детето си/.
Успех!

# 804
Надали някой от пишещите в темата искат да лиши детето на Елиема от каквото и да е било. Просто мнението на повечето е, че съпругата на въпросния господин ще поиска да направи това, което е напълно естествена реакция.

# 805
Именно - това дете няма да получи дела да мъжа, но ще получи дела на мъжа, но ще получи на майка си. Както детето на лщбовницата получава само от дела на баща си, но не и на жена му.  Peace

Нещо не те разбрах.

# 806
Аз заради това поставих кавички.  Peace  Изиграх ситуация.  Peace

Нещо друго закачливо - съпругата има дял в постигнатото, несъмнено е! Но една толкова дългогодишна любовница също е била "велика жена зад великия мъж", на мислите ли? Тя също е изиграла огромна роля в живота му! Wink

И пак повтарям - "незаконното" дете бута дела на баща си, не и на съпругата му. Не тя се разпорежда с дела на съпруга си, а той самия!  Peace

# 807
Именно - това дете няма да получи дела да мъжа, но ще получи дела на мъжа, но ще получи на майка си. Както детето на лщбовницата получава само от дела на баща си, но не и на жена му.  Peace

Нещо не те разбрах.

Грашка от бързане. Редактирах.  Peace

# 808
Ясно.

Значи, за сега убихме бащата, и в момента разделяме имуществото, нали?  Mr. Green Да знам как се движим де. Темата става все по интересна.

# 809
Голяма роля да, да го чака по хотелските стаи или в дома си да си гукат до сутринта, докаот съпругата отглежда децата му.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт