Ето ни вече в Родени с нашите ЮЛСКИ чавета засмени.

• 24 052
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
Меганчо, каква му е цената да тичам към аптеката  newsm68
Гроздето го ям без семките и люспичките и досега не съм имала пробелем.

# 331
Цитат на: [b
nlight [/b]link=topic=517306.msg16067468#msg16067468 date=1282394247]
относно наддаването на тегло..
Бебетата родени с по-ниско тегло наддават повече. ........
 Така е,nlight !Както и обратното. Peace

nataly76,честито ви пречистване!  Grinning

# 332
  • При моите мъже...
Danito, документите принципно ги носи счетоводството, ако имате нормално счетоводство (те ли са ти носили предишните болнични?). Те знаят какво е опис и придружително писмо и ги попълват при всеки болничен който предават.
От тебе ще искат само да дадеш копие от акта за раждане и да си подпишеш декларацията.
Ако нямате уговорка да го правят те, ми прсти на лични е-маил да ти изпратя документите, ако не си си ги намерила вече. Wink

И моя белег от секциото е удебелен в единия край и доки каза да го мажа с контратубекс за да не остане ръб. newsm78

На мен педиатърката ми е забранила да кърмя, когато имам разтройство и/ или температура. Според мен 38 градуса си е сериозна температура. Оправяй се бързо! Hug

# 333
Меганчо, каква му е цената да тичам към аптеката
Аз го взех за 12.00 лв  Peace

# 334
  • София
Аз от предната бременност се сдобих с стрии по корема и въобще не ми помогна Контратубекса иначе опитах  Rolling Eyes Избледняват след време си стават бели и се свиват но до там .......

megan4o,мерси!  bouquet Hug

# 335
Здравейте и от мен!

Няма с какво да се похвалим цял ден се носим, кърмим и ревем общо взето нямаме никакъв режим, според вас кога бебето ще си създаде някакъв режим на хранене и спане Simple Smile
На мен днес ми дойде цикъла за втори път след раждането Shocked, оказа се че кървенето на 29 ден след раждането наистина е било цикъл/ то беше много обилно кървене/. Във връзка с цикъла забелязах че днес кърмата ми е много по-малко и искам да попитам ФЛО какво мога да направя, за да не се ядосва бебка? Пия чай за кърмачки ама има ли и други методи?
Спокойна нощ от мен че ме вика бебка Crazy

# 336
Привет и от мен    bouquet чета ви постоянно и сте ми в голяма помощ, за което ви благодаря  Hug ама никакво време нямам да пиша..

За белега аз съм нали с 2 операции и щото първата била на висока доктора решил втората да е на ниско  Laughing не стига че съм с 2 белега, че и тоя ми корем като се смъкна след операцията и двата разреза се зачервиха и ми казаха задължително колан да не стане по зле...Аз с нищо не мажа, минаха 2 месеца вече дали не е късно да си го купя???

Имам мноооого спешен въпрос с какво ги морите пустите колики??? При нас са зверски, педката каза че от това дето яде лакомо (120 мл. го изяжда за 10 мин., а трябвало било поне 20 мин.) и поглъща много въздух и всичко това в корема става ужас, и после едни газове и докато пръцне и ги изкараме такъв рев до посиняване направо  Sad Вечер когато са най-силни я слагаме в кофата tommy tub и после повиваме ръцете и пускаме сешоара така заспива и откарва 5-6 часа. проблема е че мъжа е в София и аз сама не мога да я сложа в кофата тя е като шило особено като я боли и ме е страх да не я изпусна, сега съм я повила и сешоара ми бръмчи на главата ама нещо не поддава надава писък от време на време  ooooh! Та ползвала съм Еспумизан, Саб симплекс, бейби нос, Колийфа не сме го спирали и не смеем, че 3 яденета пропуснахме беше свършил направо се съдра от рев. На консултацията ми казаха още 2 месеца за коликите Shocked ако някой знае някакъв друг лек насреща съм  Crazy

nataly76 аз съм за среща само кажете кога и къде, таман и малко повечко опит да разменим  Hug

За цикъла и моя ме навести, но аз не кърмя  Cry и е нормално, но беше мноого обилен и продължителен.. При други има ли промяна в дните на продължителност? Дано само този път е било така, искам си 4 те дена, 7 са ми множко  Crossing Arms

Лека вечер момичета  bowuu

# 337
Mii, декларацията я имам, благодаря ти много  Hug
За този опис не бях чувала и затова ми стана интересно.
По принцип счетоводителката ни е коректна, така че надявам се да нямам проблеми и този път  Peace

Меганчо, благодаря за информацията  Hug

Темичката мноооого опустя - май всички мами и бебчовци пътуват  smile3558

# 338
Добре де до кой месец са коликите,аз си мислех ,че до втория отминават.Моето мишле пък го къпем в 9,после го обличам и храня и като се започне по време на хранене един рев и така до 11,11.30,така сме вече от 10 дена,направо ме разсипва,нося го,люшкам го,пея,чай му давам,капки колиф и какво ли не ooooh!

# 339
Mii, може ли на мен декларацията?  newsm78 ...в този случай да разбирам, че аз до нашето счетоводство тр да занеса само копие от акта + декларацията и последния болничен?   Thinking

Относно белезите ...Контратубекс е чиста химия и аз лично получавам сърбеж от него, явно съм алергична. Не го смятам за много ефективен. Има далеч по-добър вариант, на билкова основа, който се произвежда от Байер - Мадекасол. В същия ценови сегмент е, размазва се много нежно и мисля, че дава по-добри резултати!

Кремът обаче, който на мен най-много ми помогна при удебеляването на белег (и то сериозен) и прибирането му е Дерматикс. За съжаление е доста скъп. Ако все пак решите да минете на по-скъпа версия, неговата по-евтина алтернатива е Зерадерм.  Peace

tiramisy, в една статия в нета пише, че до 12 седмица около 90% от бебовците спират с коликите... newsm78

# 340
  • София по рождение
Аз отдавна съм изпратила на счетоводството си декларацията и болничния, без акта за раждане. И всичко беше наред....Странно... Засега не са се обаждали, че има проблем... newsm78

# 341
Здравейте мамчета!
Ние другата седмица сме на ДК и ще ни слагат втория прием за хепатит Б.Та по този повод говорих с една приятелка,работеща в РИОКОЗ и и споделих, че много се чудя дали изобщо да се ваксинираме.Тя ми каза,че не само няма да ни вземат в детска градина без имунизации но и по закон сме длъжни да ги имунизираме и дори има глоби ако откажем.
За коликите-ние се борим с Инфакол и Биогайа,ама май както казва педи всички капки са по-скоро за успокоение на родителите.
Това е за сега от нас,с нетърпение чакам консултацията и ще се отчета и аз за мерките и теглилките.
А пловдивските мами няма ли да спретнем и ние една среща?

# 342
За коликите аз давам Ентерокинд+Биогайа при нас има ефект преди това давах Инфакол но от тях се запече.

# 343
Тя ми каза,че не само няма да ни вземат в детска градина без имунизации но и по закон сме длъжни да ги имунизираме и дори има глоби ако откажем.[
   Абсурд,абсурд,абсурд!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 344
  • София
Аз знам че изворната вода не се преварява, защото при изпаряването на водата минералите стават по-концентрирани в единица течност. Дава се преварена чешмяна вода. Аз никаква не давам. Два пъти пробвах, все едно оцет му давах... 

Тани, обиколката на главата беше 39 см. при прегледа на първия месец, ако не се лъжа.

Днес малкият имаше ужасен ден. Ревеше нон стоп. Може би е от гроздето, или от люспите на чушката, или от варената царевица. Не знам вече какво мога да ям. Иначе геройски понасям липсата на кафе и шоколад вече пети ден!

Освен това има лека млечница. Мазах с Дактарин, но само веднъж. Не мога да намеря време преди хранене, той постояно е на цица. Някой беше писал за някаква по-лека алтернатива на Дактарина. Каква беше?

Общи условия

Активация на акаунт