Ето ни вече в Родени с нашите ЮЛСКИ чавета засмени.

• 24 052
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
марита пуснах ти на лични, надявам се да помогне- те си имат цял сайт за рефлукс при бременни, новородени и възраснтни.

супер,супер! мерси и тук!

# 541
Здравейте и от мен!

Не пиша често, но ви чета редовно. Сега намерих време да се обърна за съвет към вас моята бебка от два дена като заспи, поспива 5-6 мин и почва да се върти и да търси с глава гърдата да захапе и да смуче. В чудо съм се видяла спи само ако съм до нея и и подам цицата когато я търси Shocked, а това прави невъзможно спането в количката Sad. Не иска биберона купих два модела не ги иска има ли начин да я накарам да я иска.Не виждам как да се справя с тази ситуация.Имам един въпрос към ФЛО когато бебката не спи няколко часа става нервна и непрекъснато иска да суче, така се стига до един момент когато гърдите ми са меки и пускат малка струя мляко.Бебето става нервно и почва да плаче, Фло мислиш ли че и стига млякото в смисъл за тези дълги сукания дали тя е нахранена или трябва да я дохранвам.Пробвах и и дадох Нан в такъв момент тя го изпива на един дъх но незнам дали е от глад или защото е лакома.
Лек вечер на всички мами и бебоци!  bouquet

# 542
дейзи и аз имам подобен проблем,но не е от недохранване,защото детето ми си наддава.и моите гърди бяха тотално меки,но е надал дори повече,отколкото искам:) хубаво го "изследвай" преди да решиш да минеш на дохранване с АМ (ако държиш да кърмиш де).мойто дете също е много лакомо....още не съм открила проблема си. мисля направо д го водя на лекар да видим рефлукс ли е,прекалена лакомия,колики ли или пък кой знае какво.

аз съм каталясала обаче.просто снощи ми идваше да се развикам да събудя къщата.всички се натрътили и спят,а аз без ръце и гръб,и нерви останах:( мислех да го накърмя (както и го бях направила) и да ходя да го оставя до свекърва ми,да се върна и да заспя като пън,а тя да го прави,каквото си иска:)
бат му на мъжа ми (той има дете на една година) и жена му ме съветват,ако искам да си пожаля здравето и да поспя да му дам АМ за вечеря,ама аз все отказвам с надежда да не прави така "тази" нощ,но....всеки път съжалявам защо не опитам поне за проба.да поспя.ама и изобщо не съм сигурна,че ще го иска обаче,а и изобщо не е сигурно,че ще спи и след АМ. незнам....може би днеска вече ще му дам да видим. немога повече! то,ако е рефлукс няма да помогне,ама айде да видим.

# 543
  • София по рождение
Извинет, пиша с една ръка...извинете ме.
Марита, аз съм пробвала с АМ за през нощта, не че не ми стига кърмата, а в началото мислех, че нямам достатъчно.Това беше точно след родилния дом. Та правим ние АМ малко количество за всеки случай...ми не го ще. Изобщо нищо не ще туй дете. Как да го приуча да взима залъгалка, щото нощем спи до мен с цица в уста? И течности не ще много. Така, че пробвай, но не разчитай много на АМ. Детето ще си покаже.

Вече две майки срещам, които въпреки кърменето захранва бебетата си от края на втория и началото на третия месец със сокове /разбира се първо ябълка/, та мисля да обсъдя с педиатъра ни този казус. Първия ми син е захранен така и е супер здрав. Не мисля да слушам "новите моди" на американците. Все пак живеем в Европа, а и не виждам защо изпитаните традиции трябва да се отричат. Още повече, че и педиатър-хомеопат го препоръчва това захранване. Да благодаря на Малечка, за линка, супер полезен ми е.
Като се замислим, ако трябва да захранваме от 5-6 месец, това значи, че на детска кухня /която започва от 10 месеца/ ще им се струпа бая прибързано захранване.
Днес му дадох да близне бира...ммммм, кеф! hahaha Детето няма да се метне на гората, я!
Явно аз съм по-лоша майка от Диването...
Всички деца обичат бира, не знам защо, след като е горчива. newsm78

# 544
  • IT
Аз вечер от половин месец дохранвам  с АМ, кърмата ми още отначало хич я няма, но съм решила и 5 грама да имам да си го 'кърмя, нощем и сутрин до обед няма проблем яде си от цица и имам,но след това е много зор, дърпа и няма никой SadНо той е много лаком де, онзи ден от лакомия и бързане така се задави, а аз изплаших.
Много трудно заспива вечер-зор голям -рев -хем му се спи хем не може.

# 545
хели,аз съм пробвала вече,но след кърмене.нали все търси,търси и си мислех,е нямам кърма,та след кърмене съм опитвала с АМ да видя дали ще го излочи.не го искаше,но той не е бил гладен тогава.сега ще му дам като е гладен да видим.ако не е спокоен въпреки това или пък пак го откаже няма никога повече д аму го набутвам.

да сте виждали бебе на кърма да изака ако,което д аму пусне кръв от дупето?????
щото мойто бебе изака ако преди малко с кървави частички нещо,като сополи (малки)....абе кръв си е това за мен! обадих се на спешното и оная Овца ми вика,че има твърдо ако и затова.абе два пъти и казах,че е нормално акото му,както винаги и е КЪРМЕНО бебе,ама тя не!а кажете ми вие сега! да еба и швейцарска оправия.

предупреждавам,че е ако! да не гледате ако ядете хахаха
ето и акото,който иска да види аз ли съм нещо луда или докторята: http://mariasolitario.snimka.bg/baby/akoto-na-alessandro-hahaha.529241

вече съм в ужаси тия дни. то хлътнала фонтанела,реване,гърчене,кърваво ако,конюктивит:(

Последна редакция: сб, 28 авг 2010, 22:07 от Гаца Баца (марита)

# 546
Марита струва ли ми се или акото е зеленикаво  newsm78 За съжаление и аз виждам кръв в акото Sad
За зеленото ако знам, че може да е от недостатъчен престой на млякото в стомахчето, ама нямам опит, та не казвам със сигурност. За кръвта съм чела, ама пусто не помня от какво може да е   Crazy

# 547
Момичета, искам да ви помоля за инфо!
Предстои ми второ раждане, но док. ми каза, че може да изроди бебето в "Св.София" (на Мазнейкова) или във "Вита".
И двете не са ми никак познати и търся вашия съвет - коя от двете да избера, според вас:
 - видях обявените ценоразписи (разликата не е малка), но не знам дали това е цялата цена или е само за израждането
 - интересувам се от условията в неонатологията и на двете болници - с кофти условия за себе си бих се примирила, но детето е най-важно, за него трябва да се грижат добре
 - други важни неща  newsm78

Раждала съм при същия лекар, но беше отдавна и в държавна болница. За това моля момичетата, които са раждали в някоя от тези болници да споделят колко всъщност излиза цялата процедура в пари и най-вече какви са условията за бебетата в микропедиатрите! Praynig
Знам, че още не ми е спешно, но... трябва да решавам. А половинката се чуди дали изобщо си струва... Sick

# 548
Danito_d
Като заговорихте за замразяване на плодове............ споделете какви плодове замразявате моля  Hug
..........
Тези пликчета за замразяване на кърма някакви специални ли са?

За пликовете, ето ги, сигурно има и на други производители, ето

Аз вече имам замразени череши и кайсии, другата седмица трябва да се организирам и за прасковите, следват крушите.

Teya родния град е на 40мин. с кола, все едно ми е махала, утре смятам да го посетя  Laughing

Ади честита месечинка на големия мъж  Heart Eyes  Grinning

Последна редакция: сб, 28 авг 2010, 23:50 от ТиНе

# 549
  • София по рождение
Предстои ми второ раждане, но док. ми каза, че може да изроди бебето в "Св.София" (на Мазнейкова) или във "Вита".
И двете не са ми никак познати и търся вашия съвет - коя от двете да избера, според вас:
 - видях обявените ценоразписи (разликата не е малка), но не знам дали това е цялата цена или е само за израждането
 - интересувам се от условията в неонатологията и на двете болници - с кофти условия за себе си бих се примирила, но детето е най-важно, за него трябва да се грижат добре

Раждала съм при същия лекар, но беше отдавна и в държавна болница. За това моля момичетата, които са раждали в някоя от тези болници да споделят колко всъщност излиза цялата процедура в пари и най-вече какви са условията за бебетата в микропедиатрите! Praynig
Знам, че още не ми е спешно, но... трябва да решавам. А половинката се чуди дали изобщо си струва... Sick

Аз бих избрала Вита, без да се замисля. И двете нямат денонощно неонатолози. И в двете условията са добри, все пак са частни. Не виждам с какво Св. София е по-добра. А защо трябва да са една от тези две болници? Има къде, къде по-добри варианти.

# 550
Маритка, ето един сайт за бебешките акита със снимков мат'риал. Кръв в изпражненията ми звучи обезспокоително. Sad
http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

Зеленото ако пък аз съм чувала, че става, ако бебето пие повечко вода...

# 551

Аз бих избрала Вита, без да се замисля. И двете нямат денонощно неонатолози. И в двете условията са добри, все пак са частни. Не виждам с какво Св. София е по-добра. А защо трябва да са една от тези две болници? Има къде, къде по-добри варианти.

Подкрепям  Peace
Липсата на неонантологично отделение е най-големия проблем и на двете. От Вита ако възникне проблем когато няма неонантолог (т.е. късно вечер или нощем) пращат бебенцата спешно в Токуда, което в случай на нормално раждане е неприятно, тъй като обикновено тръгват нощем. За Св. София на Мазнейкова не знам какво правят в такива случаи, но принципно съм чувала доста лоши отзиви за там, така че не бих рискувала.

# 552
тани,диване,не е зелено акото.само така изглежда.може да е добило отенък,зщото май не го преобухме на момента детето.свекърва ми го беше взела и аз се отнасям така:) за жалост до сега не е акал още и незнам другото ако дали ще е нормално.ще видим. днеска пак голем рев му тръсна.сега го люлея в шезлонга и с ее прикротил.да го задържа един час и да го кърмя...дано заспи тогава.нещо не налетя на АМ много,ама пак го бях кърмила. леле на всеки час иска да го кърмя!!! точно горе-долу на един час пауза прави.егаси и чудото.ама като невидяло-настървено. ебах маа му! озеряла съм вече. първото ми дете беше от кротко по-кротко.на един месец спря да яде нощем и като му дам вечер чак сутрин го търся,нито колики е имал,нито зъби са му пречили,нито ваксини.абе неразбрах,че съм имала дете.всеки ми казваше,че ако с еизлъжа да родя второ ще ми се разкаже играта и верно стана така.мен не ме притеснява толкова незгодата ми,защото все ще мине някога,ами ме е страх д ане се случва нещо лошо с детето:(

сега да прочета нещо,докато мога.че подозирам няма да е дълго "спокойствието" ми.

# 553
Маритке положението ви е наистина лошо като гледам в колко часа си седнала да пишеш на компа  Shocked , дано скоро да ви минат всичките проблеми и бебо да се поуспоккои.
И ние снощи имехме едно леко зеленикаво аки, не е от водата защото още вода не съм и дала, по-скоро съм склона да приема че е от недостатъчен престой на млякото в коремчето.
Аз се притеснявам с това хъркане на нослето което имаме със секрета, от вчера слагам физиологичен разтвор и се надявам да отшуми дано не съм го разболяла. По принцип днес правим 40-дни и трябва да отидем до църквата и още се чудя дали да ходим,защото при нас доки каза че всеки втори е с гноина ангина и всяко трето дете с повръщане и разстройство

АМАН #2gunfire #Cussing out #Crazy И НА РАЗХОДКА НЕ Можем да ходим

# 554
   Марита,съвсем скоро в някой сайт четох точно за кръвта в бебешкото ако....Спомням си,че коментара за това беше,като за горе-долу нормално явление.Имаше и обяснение,защо се получава така,но не го помня (сега ще потърся,разбира се).

Това с храненето на 1 час.....И Юлия често го прави.Че даже и на половин час и се случва.Мисля,че е нормално.Гърдата за бебето не е само източник на храна.Тя е и приспивателно,и успокоително,и играчка,и източник на течност,и какво ли не още....  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт