Ето ни вече в Родени с нашите ЮЛСКИ чавета засмени.

• 24 052
  • 760
  •   1
Отговори
# 285

Отчет - ръст +7см, обиколка на главичката +4см, кг - едва +500 от рожденото й тегло  Sad

Направихме пробно кърмене там, но беба сучеше много вяло и повече спа. За 10мин изсука само 30мл. И щем не щем на връщане си взехме кантарче да я теглим. От утре почвам да записвам по колко изсуква на денонощие, че вече доста се притеснявам.
Направиха й ваксината за хепатит Б, втория прием (някой беше казал, че нямали ваксини, явно са ги заредили).

scarly, за наддаването отчети и първоначалния спад през първите дни, тоест важно е колко се е родило бебето и колко е било на изписването, тези 500гр. ги смятай от най ниското тегло, а не от рожденното. не знам дали го написах ясно.
А ръстта и обиколките са изключително важни, а те при вас са супер  Peace

# 286
Фло понеже спомена и мерките и теглилките та да попитам - обиколката на главичката навсякъде пише че трябва да максимум по 1,3 см на месец. Ние сме в отбора с големите глави. В момента обиколката на главата  на нашият малчо е около 42 см и това малко ме тревожи, но докитата казват за сега само да се следим  Thinking Мами как са при вас обиколките на главичките?

Да се отчета за килограмчетата на бебо. За един месец успя да качи едва 700 - 750 гр., но после за десетина дена качи около 550 гр., което ме радва. В момента сме към 5 200 гр., но нас от болницата ни изписаха 3750 Wink Кърмим се и откакто е у дома не е приемал вода със захар или глюкоза. Чиста водичка предлагам когато сме на разходка, ама малчо много не я пие.

# 287

Отчет - ръст +7см, обиколка на главичката +4см, кг - едва +500 от рожденото й тегло  Sad

Направихме пробно кърмене там, но беба сучеше много вяло и повече спа. За 10мин изсука само 30мл. И щем не щем на връщане си взехме кантарче да я теглим. От утре почвам да записвам по колко изсуква на денонощие, че вече доста се притеснявам.
Направиха й ваксината за хепатит Б, втория прием (някой беше казал, че нямали ваксини, явно са ги заредили).

scarly, за наддаването отчети и първоначалния спад през първите дни, тоест важно е колко се е родило бебето и колко е било на изписването, тези 500гр. ги смятай от най ниското тегло, а не от рожденното. не знам дали го написах ясно.
А ръстта и обиколките са изключително важни, а те при вас са супер  Peace

620гр от най-ниското тегло, което пак си е малко.
Ще видим сега за денонощие какви ги върши госпожицата. Ще записвам всяко кърмене + колко е изсукала за да имам по-ясна представа. Притеснява ме само да не я отбия като суче и от шише, последните дни й давах допълнително кърма от шише следобяд, че ми намалява кърмата тогава.
Почнала е да суче по-вяло или дори само да си стои  Confused

От кърмаческия форум ми изпратиха ето тази много полезна статия за храненето от шише: http://xedra.wordpress.com/2009/10/29/bottlefeeding-2/
Мисля да приложа съветите ако е станала мързелива и се наложи да я дохранвам от шишенце.

# 288
  • в Кошера
Привет момичета,искам да попитам майчетата които дават преварена водичка на бебчетата,дали я дават чиста или я подслаждат с захар,че ни предстои вече да минем вече на преварена вода и незмнам как да постъпя,до сега беше на глюкоза.

Аз й давам само чиста преварена вода когато я извеждам навън, не се мръщи, пийва по малко  Wink

Фло понеже спомена и мерките и теглилките та да попитам - обиколката на главичката навсякъде пише че трябва да максимум по 1,3 см на месец.

Ами Деа за месец беше + 3 см в обиколката на главичката  Rolling Eyes Нищо обезпокоително не ми казаха на прегледа, така, че мисля, че си е в нормите  Peace

# 289
  • Stavanger, Norway
И ние вчера бяхме на консултация. Качили сме 1700гр за 1 месец и 3 дни, +2см за ръст. Питах я за пъпчето, че бабата и дядото казват, че май имаме хернийка, ама нещо не получих нормален отговор. Тя го гледа как се дере и ме пита дали като плачел му се издувало пъпчето  Crazy Беше нещо много разсеяна педито вчера. После я питах за повръщането и напъването, а тя ме пита дали съм имала достатъчно кърма  ooooh! Ами нали ако нямам, няма да има много за повръщане и ще реве гладно детето  Rolling Eyes Като капак докато се усетя и вече беше забелила леко пишката на бебо да ми покаже как да го правим, на което аз реагирах веднага, че не желаем да забелваме така и тя слава богу спря  #2gunfire Много се бях притеснила да не се зачерви после, но явно е спряла навреме. Почиствам го леко с риванолче за всеки случай  Naughty Като й казах, че няма да забелваме и че то само ще се забели до третата годинка ме изглежда с много съмнителен поглед. Накрая питах сестрата дали можем да ни слага ваксините по една на месец, а тя: "Е, какво - до годинка ли ще ги влачите? Я стига мислете глупости и да предизвиквате злото. После като почнат гриповете и настинките зимата ще стане още по-зле. По-добре така да ги слагаме!" Сега ще обсъдим с таткото дали да настоявам за ваксините или ще се доверим на системата.  Thinking newsm78 Изписаха ни и вит. Д, но не мисля да го давам на този етап  Peace

# 290
айде да драсна по бързата процедура,че детенце мрънкори май нещо. прочетох мисля всичко,но лееекинко по диагонал.дано не съм пропуснала нещо важно.

ади честит рожден ден на момиченцето ти!

килата в края на бременността как ги броите със или без водата? защото аз имах две кила вода май накрая.един ден бях +10,на другия +12,после на третия пак +10...та незнам колко адъба бях в края реално.от тези да кажем +12 кила съм оставила веднага след раждането8-9 кила.....абе сега съм 3 кила над тези,когато забременях,но аз се тъпча,като за световното заради кърмата и дори очаквах да качвам вече,та много приятно с еизненадах точно днес,като посмях да се премеря!:)

стрий
имам само малко на циците и то сега станаха след като имах проблеми с кърмата,а после си я върнах.явно е дошла повече от преди.

мойто бебе хълца много и също му минава от две,три глътки кърмица след това. вода не давам,защото няма нужда (нали сме изключително на кърма),а и едв али ще я пие. само чай от фенхел (финокио,резене,копър) давам понякога,но само 30 мл дневно (наведнъж) и неподсладено грам с нищо,но това само,защото съм забелязала,че ака лесно от него.само с "медицинска" цел.не го искаше до скоро и с голям зор го "лъжех" да го изпива,ама от няколко дена го пие.защото е топъл:) той се оказа,че го предпочита топъл.ма то логично.млякото ми е топло.

моите цици си върнаха кърмата мисля! дано е за постоянно:) не с еналожи да дам АМ:) това прилича точно на скок в растежа,ама то така ще ни станат няколко скока в растежа...кой е истиснки иди разбери:) иначе едната ми цица два пъти детето се случи да я изпусне по време на хранене и от нея излизаше кърма на струя все едно я стискам и цедя.ееегаси и работата! като се разхвърча и щях д аоплискам на мъжа ми чак очите.уплаших се,ама се и зарадвах веднага след това:)

и моето дете има будуване нощем...все още.....но е по-добре. няма как да с енаучи май.сами си оправят режима с времето.

не се сещам какво друго бяхте коментирали,затова поствам и после,ако се присетя и главно,ако имам време (със свекъри на гости съм.незнам споделих ли тук) пак ще пиша.

# 291
Марита,аз малко неподготвена се изказах за калция.  Embarassed После попрочетох и реших ,че нямаме нужда и все пак ако имахме педиатърката щеше да каже.То аз за витамин D-то се колебая дали да го давам така както ни е изписано,а пък сама да си назнача нещо може да стане само на мен си,на бебчо не.Още повече май нашата треперене на брадичката си е нормалното.Само ме притеснява това,че се стряска докато спи и се събужда ревящ и след 1 мин заспива.Може да сънува кошмари.Но се случва често -2 или 3 пъти за 3 часов сън понякога.
А аз от притеснение да не се запече пак юнакът не спирам да ям круши и сега май почнаха обратно да действат.От 4 през нощта не е спрял да ака.Вече 5 или 6 пъти.Сега последния път вече беше ужасно рядко. Cry Спирам с крушите.  Cry

# 292
Кажете, моля ви, какво се носи за НОИ след последния болничен от педи  newsm78 Знам, че го говорихме, но забравих и не знам къде да си направя справка, а не ми се звъни на нашата счетоводителка  ooooh!

# 293
  • При моите мъже...
И моя бебо си хълца на поразия, даже спи и хълца Heart Eyes Въобще не му пречи.

А иначе се поти много и сам си иска вода - и чайче пие, и вода пие, като това не му пречи на храненето - изяжда си между 800 и 900 гр. дневно, а някога и повече. В началото пиеше само чайче и се притеснявах дали ще приеме чиста вода. Намалих му лека полека концентрацията на чайчето и напрая дадох вода - не я отказа.
Сега му давам само доза чай за запек (не че действа), а ако иска още друга течност, освен кърма - давам чиста вода.

Нашето последно хранене е в 10.30, а следващото в 6 (ако дава зор може и по-рано, но не преди 5). В началото се будеше през ноща към 3 и му давах чайче за колики и си заспиваше до сутринта. Вече пропуска нощното будене от време на време, а когоато се буди е към 4.30. Даже един път имахме промоция - пи чайче в 4 и после спа до 7.30.

Обикновено след ядене плачи и се гъне по половин час, за съжаление и при нощното пиене на водичка, пак се гъне по 20-30 мин. от колики. Но пък татко му се е научил да не го чува това мрънкотене... Rolling Eyes

Аз за съжаление се будя от всеки звук, който издаде беборана, което означава 10-ки пъти на нощ Tired

И Теди се страска постоянно, но това май е нормално - като бяхме при ортопеда в ВА ни "успокои", че момчетат биле такива страхливи и колкото повече се страскал сега, толкова по-късно щял да се изправи и по-късно да се пусне и да проходи. Не знам колко е вярно - ще наблюдаваме;)

# 294
  • При моите мъже...
За болничния: изтегли си от сайта на НОИ заявление - декларация за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане.
+ болничния
+ придружителното писмо, където се описват болничните;
+ описа
+ копие на акта за раждане на детето (+ оригинала за справка)
мисля, че това беше:)

# 295
Mii,
тези документи лично ли трябва да ги занеса в НОИ или да ги предам на нашето сч-во?
Какъв е този опис?
Придружителното писмо някаква бланка ли е или своб. текст?

# 296
Здравейте - не съм чела, но да питам по бързата процедура, дали някой случайно знае: за да пътува бебе от София до Варна със самолет трябват ли му документи, че накупихме билетите, а сега сме в чуденка.

# 297
Здравейте мами и незаспали бебчета,
как ви завиждам благородно на тези които ще видят моренцето тази година. При нас казаха че сега тази събота и неделя и край с лятото. Иначе ние мислим към края на септември или октомври да отидем за няколко дни до италия, понеже ни е най-близо (350км), та се надявам там да направим една малка почивчица с малчо.
Стоун за летенето, питай наи добре авиокомпанията с която ще летите. Ние се прибираме за коледа и понеже или трябва да направим временен паспорт на Борис или ни казаха така да питаме авиокомпанията и съответно те казаха (Луфтханза), че на тях не им трябва паспорт, може и само с акта за раждане да лети. Единствено не се знае в БГ какво ще кажат наште хора като няма паспорт, ама с българите все ще се оправим. Пък и все пак вие няма да излизате от страната, така че не би трябвало да има проблем.
Забравих какво друго щях да пиша, така че лека и спокойна нощ на всички дребосъци и родителите им  Simple Smile

# 298
до консултантки те по кърмене може ли да кърмя с температура 38

# 299
Stone, честно казано незная дали са необходими някакви документи, за да качите бебето на самолет, но ми се струва доста опасно за здравето на детето. Помисли че дори на бременни след 28 седмица / ако не се лъжа / е забранено пътуването със самолет. Аз не бих рискувала, но все пак вие по-добре си преценявате ситуацията  Peace

Общи условия

Активация на акаунт