Ето ни вече в Родени с нашите ЮЛСКИ чавета засмени.

• 24 052
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Момичета,

Дайте съвет как да оправим режима, че да спим през нощта?  Shocked
Божидар се буди в 3ч кърмя го и после до 6 няма заспиване. Мъжа ми вече е много изнервен, защото в 7 трябва да тръгва за работа и реално му се събират 3часа сън и на него. Познатите с деца казват, че трябва да го науча да спи от 12 до 6 НО КАК??? НЕ МИ Е ЯСНО

# 271
Хаааай!!!

Вит.Д аз давам,заради Калция който също пием.На Сандански вероятно няма да го давам така често,тига и разходките ни да са по-редовни,защото за ега с тези колики излизаме едва за по 1 час следобед Crazy

Тира,Австрийският е в ремонт до  краят на м.Септември,та няма да е вече соц PeaceИ на мен най-ми харесват Пирин и Медите,макар че само на кафе съм била там Laughing

За кг-те-имам още 9 кг да свалям TiredЯм като прасе,след свяко кърмене умирам от глад.В болницата оставих 10 кг,но тези 9 кг не мърдат.Не,че ми е зор,по-ми е важно,детето да е здраво и нахранено и да имам кърма.Пък и съм само на 25 дни след ражднето,ще се преборим някак PeaceСтрий нямам и след 2-те бременности,само гърдите се нацепиха от кърменето ConfusedЦелулит обаче ooooh!

Димяни,хайде пак в една отчетна Hug

# 272

...понякога обаче ми яде по 60 грама на хранене и след час иска пак...това дали е нормално?  Tired

Защо да не е нормално? Все пак я храниш с кърма, тя се усвоява много по-бързо от АМ и затова беба огладнява по-рано. А относно грамажа - и ти не ядеш всеки път еднакво количество, нали?!
 Hug

така си е  Mr. Green Hug

P.s. педи ни е предписала капки адреналин...някой знае ли как точно действат и каква е активната съставка, че забравих да я питам?  newsm78
p.p.s. Мире, Селме, Тайра  Hug Praynig fingerscrossed

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 13:58 от Анонимен

# 273
  • Sofia
Ади, макар и със закъснение, пожелавам на порасналата ти с цяла година дъщеричка, да е жива и здрава, много щастие да и е отредено, много късмет и постига успехи за в бъдеще с лекота.  :bouquet

Лили спинка, като до преди малко бяхме на разходка с нея и една дружка. Аз установих, че дребосъчка плаче най-вече, когато и се спи. В началото на разходката беше спокойна, ама като и се приспа, започна да мрънка, после да плаче, аз я взех, унесе се и я сложих спяща в количката. После се кърмихме два пъти навън и се прибрахме. Явно засега така ще ни минават разходките. Но и в къщи плача основно е като и се спи, така и до момента не съм установила да има колики,пу-пу.

За килограмите, бях +15, като се прибрахме от болницата бях +8, сега съм +4,месец след раждането. След първото раждане бях в предишната си форма 6 месеца след това, затова сега съм се въоръжила с повече търпение, а и смятам скоро да започна с тичане и със скачане на въженце в къщи+ коремни и лицеви. Дано ми остава време, че така не се понасям. Винаги съм била слаба, а и с моят ръст 156см, всяко кило набива  на очи.

Ние след 5 дни сме на консултация, дано е пораснала девойката, за да съм спокойна, че кърмата и стига.

А вашите бебешоци хълцат ли? Лили много често го прави и много се ядосва, обикновено го прави след като съм я нахранила, та като се разхълца пак и давам да суче, за да спре.
Давате ли вода, въпроса ми е отправен най-вече към кърмещите мами и ,ако давате, пият ли я? Моят мъж не издържа и преди няколко дни купи едно шише, че нали аз не бях купила нито едно преди раждането. Превари и вода, вчера и дал докато бях навън, ама Лили го изплюла, много се изкефих, аз това му обяснявах, но не ме чу. Сега поне сам се увери. Mr. Green

Хубав ви ден мами...

# 274
Привет момичета,искам да попитам майчетата които дават преварена водичка на бебчетата,дали я дават чиста или я подслаждат с захар,че ни предстои вече да минем вече на преварена вода и незмнам как да постъпя,до сега беше на глюкоза.

# 275
svetlana79, моят Мартин също хълца много.Забелязала съм,че го прави главно когато има колики или когато се напъва и не може да ака.Когато почне да хълца се облекчава някак си.Имало е случай да заспи хълцайки.А за водата от 1 седмица някъде давам вода.След като един ден бебока беше много неспокоен аз давах цицка той я плуе и реших да видя дали не е жаден,че в тия жеги мисля да е нормално.Той изпи някъде към 50 милиграма.Направо ме учуди.А не беше опитвал вода от родилното. Simple Smile И от тогава понякога му давам между храненията.Когато иска ще давам,а като не иска не давам.
Момичета искам да помоля някоя от майките,които са водели бебенцата при д-р Атанасов в Горна баня,ако може да ми каже някакво телефонче ,за запазване на час.Благодаря предварително.
Кирова,водата я давам чиста.

# 276
  • София по рождение
Кирова, водата винаги съм я давала чиста. Но моя не пие много. Наложи се да давам чай от шипки и джодженова вода. Тях леко ги подслаждах, но пак не ги пие от шише. Пие ги с лъжичка.

Ако все пак много държиш на водата и не я иска чиста, пробвай да я даваш подсладена, като постепенно намаляваш захарта.
Дано съм ти била от полза.

# 277
Цаката на отслабването е секс и нерви  Wink
Аз сега карам само на нерви ( то затуй и не отслабвам) no

И аз съм от мамите които почти са си върнали кг. остана само корема да приберем още малко Wink И при мен като при Меганчо рецептата е нерви  Crazy

# 278
Здравейте и от мен. Аз предлагах вода на малкия чиста, със захар, с копър, но той никак не я приема. Плюе я и се дразни още като я усети. Сега от 3-4 дни не съм му давала, но пак ще пробвам. Ако иска, иска, ако не когато поиска.
Относно кг-те аз почти си ги възвърнах, че и още съм отслабнала. Доволна съм от себе си. Иначе си ям като разпрана.
Крис хълца когато се наяде понякога. Според мен го прави когато е преял. Много се дразни от хълцането. Ако не спре му давам да си цокне малко мляко и му минава.

Ади, честита рожденичка макар и със закъснение. Да ви е жива и здрава, да расте усмихната и щастлива и много да ви радва!

# 279
  • Stavanger, Norway
Здравейте момичета! Ние тези дни сме малко по-отпочинали, поради простата причина, че сме на гости при баба и дядо и те много помагат с бебо. ОБАЧЕ... нашият малчо тотално свикна постоянно  някой да го дундурка  ooooh! #2gunfire ooooh! Утре сигурно се връщаме вкъщи и не ми се мисли как ще се справям. Да не говорим, че пищи като безумял напоследък. Както си хапва и започва да пищи. Преоблечен, нахранен, всичко му е наред, а такива писъци просто не е за вярване. Вие как се справяте с истеричния рев? И когато сте задоволили нуждите на бебчо (включително внимание и гушкане) какво правите, когато все пак реве и не спира? Има моменти, в които нищо не помага,а дори няма колики в този момент (или поне не подсказва да има  Thinking).
Другият ми въпрос е за почистването на нослето - как и с какво го правите, че малчо много повръща и нослето му все е пълно с извара  Rolling Eyes
Относно повръщането и ние много повръщаме. Сега се замислих, че може да е рефлукс и се чудя дали да не му купя специална възглавничка, че много се дави и то доста често на сън.

# 280
Ади,на моя Мартин също много му трепери брадичката и се стряска често.На нашето педи му казах,че му трепери брадичката,но тя нищо не каза.Виж за стряскането не се сетих да питам.Той за 20 дни качи 1050гр.Дали и при нас не е заради растежа?  Thinking Но пък не ми се ще да почна да му давам калции по мое усмотрение.
Какво ще ме посъветвате?  Thinking

аз успях да прочета до тук и веднага бързам д аотговоря,докато не се е събудило детенце,а то вече се буди.

и мойто дете се стряска.брадичката не му трепери,но адски много се плаши от ръцете си. питала съм дали е от липса на вит. Д или нещо друго,дали не е начален рахит,но лекарката ме увери,че не е. аз давам витамин Д чече от почти месец по една капка дневно 9силен вариант е-олио),та недей да даваш нищо на собствено усмотрение,защото предозирането при такива малки същства не е шега. детето м исе стряска от раждането си.тоно от първия час от живота си.едва ли съм го родила с липса на нещо ил ирахит. не бой се.слушай докторята.по-добре настоятелно ги питай по три пъти едно и също,за да не те претупват и си покажи колко се притесняваш дори с риска да заприличаш на идиотка,но сама не му назначаай лекарства.

сега отивам да чета пак,докъдето мога......нямате изчитане ей!

# 281
  • София
Ади  Hug

# 282
Светланка,Мила Ив Heart Eyes

Вода и залъгалка,не признаваме Confused

Маритка,много точно си го казала Peace

Мами,ако се чудите коя е Димяни-моята дружка,за чийто госпожици стискахме палци,когато и изтекоха водите.Скоро ще се гушкат у дома Hug

# 283
Връщаме се от втори преглед в Токуда - много се изнервих. Изобщо не си спазват графика с часовете, преди нас имаше едно бебенце, което го преглеждаха точно час. А като излезе то бяхме ние на ред, но точно тогава се появи техен колега с бебенце. И още 20 мин чакане. Всеки с нервно бебенце, което само реве може да разбере колко много е този час и половина почти, който чакахме  Crazy
Добре че поне в началото спа, после се събуди точно при лекарката и настана врявата.

За мое съжаление Масларска не беше там и ни преглежда една доста разсеяна лекарка, на която трябваше по няколко пъти да отговарям на едни и същи въпроси, докато бебка надуваше яко алармата.

Отчет - ръст +7см, обиколка на главичката +4см, кг - едва +500 от рожденото й тегло  Sad

Направихме пробно кърмене там, но беба сучеше много вяло и повече спа. За 10мин изсука само 30мл. И щем не щем на връщане си взехме кантарче да я теглим. От утре почвам да записвам по колко изсуква на денонощие, че вече доста се притеснявам.
Направиха й ваксината за хепатит Б, втория прием (някой беше казал, че нямали ваксини, явно са ги заредили).

# 284
включваме се в отбора на хълцащите бебета Simple Smile хълца по всяко време , преди, след ядене, по време на ядене Simple Smile но  тя си е хълцурка още от корема  Wink

Вода не съм предлагала, просто си иска да поцоква по-често , а както и бебето на Светланка  е отказало така и повечето кърмени бебета отказват да пият каквото и да било друго освен кърма, умници са си те  Sunglasses

за килограмите, влязох да раждам +15 , след като се прибрахме бях +5, а сега +2 , но аз започнах от висок старт  Blush

Кърменето гори около 500 калории дневно, така, че в общия случай ако майката има едно балансирано, здравословно хранене би трябвало да сваля плавно килцата.  Peace

а и да се отчетем от вчерашната консултация, малката трътка е качила 1кг. за 18 дни и е пораснала с 1 см.

Общи условия

Активация на акаунт