Ето ни вече в Родени с нашите ЮЛСКИ чавета засмени.

• 24 052
  • 760
  •   1
Отговори
# 300
Помисли че дори на бременни след 28 седмица / ако не се лъжа / е забранено пътуването със самолет.

Лъжеш се  Peace , аз летях презокеански полет в 29-та седмица, единственото изискване е бележка, че бременността не е рискова. По-строги са изискванията ако искаш да летиш в 9-ия месец, но и тогава не е невъзможно За новородени изискването е да са поне на 1 седмица мисля, но може би варира леко според авиокомпанията. Бебчето на Стоун е далеч по голямо, да не говорим, че полета до варна е смешно кратък и във всички случаи е за предпочитане пред алтернативата да се друскат часове с колата по прекрасните бг пътища  Stop .

За съжалени и аз нищо не знам за документите, но то бебето предполагам лети без място/билет, така че едва ли ще е необходимо...пък и какви документи да има едно бебе  Wink .

# 301
Puma®, Katche и 0 Гости преглежда(т) тази тема.

Добро утро  Laughing

# 302
Стрии нямам (от бременността нямам, иначе си влача си цял куп още от пубертета).
-
Дребосъчка хълца много, но не изглежда да я притеснява. Даже може да суче докато хълца  Crazy.
-
Вода не давам, чай не давам, нищо не давам освен кърма - даже шишета нямаме.
-
pumbi, аз не бих тръгнала да пресичам граници без паспорт или пасаван  Peace, но вие си знаете. За вътрешен полет предполагам не искат никакви документи.
-
Помисли че дори на бременни след 28 седмица / ако не се лъжа / е забранено пътуването със самолет.

Аз летях 33-34 седмица - носех бележка от доктор, че няма медицински проблем, но никой не ми я и поиска. Доколкото си спомням, едната авиолиния имаше специални изисквания за жени след 36 седмица, а другата - след 39та. А, Клер го е казала  Laughing

# 303
  • Бургас
до консултантки те по кърмене може ли да кърмя с температура 38
Не съм консултант,но можеш да.От какво е температурата?
Пума,много свежо начало на деня.Благодаря  bouquet
 stone2009,акта за раждане бих взела,там пише,че точно вие сте му родители,ако изобщо се наложи да доказвате.

# 304
до консултантки те по кърмене може ли да кърмя с температура 38
Не съм консултант,но можеш да.От какво е температурата?
   Не знам,дали може или не....Но кърмих с такава температура.С бебето не е имало проблем.  Peace

# 305
Здравейте, момичета! Най-накрая и аз да открадна няколко минути от времето на моята принцеса и да се запиша  Simple Smile. Днес правим месец и вчера бяхме на консултация за втора противохепатитна ваксина- Силвена е наддала 800 гр. за месец, което май е доста малко в сравнение с повечето от вас. Педиатърката каза, че е добре и явно ще е финна госпожица, но аз все пак бих предпочела да беше качила повечко, че да съм спокойна. И ние хълцаме много- почти след всяко хранене. Според докторката това се дължи на препълнено коремче. Вода пием понякога, чиста, понякога се мръщи все едно е отрова  Thinking. Същото е и с бибероната. Чайчета засега не давам, а ги пия аз и се надявам да се отразят чрез кърмата.

Нещо полезно за майчетата с по-неспокойни бебчета: д-р Михайлов препоръчва чай от маточина. Ние имахме два-три дни, в които малката кукла доста поплака, и не знам каква беше причината- колики ли, ваксината вчера ли (единият ден беше вчера).

Един въпрос към ФЛО: Силвена прави големи паузи през нощта- спи по 6-7 часа, а един път дори 9. След това си хапва, и заспива пак за около 3-4 часа. Иначе през деня се кърмим на  поискване, т.е. на около 2-2.5 часа. Събират ни се средно по 8 хранения на денонощие. Опасно ли е това за моята кърма? Притеснявам се да не ми намалее кърмата, а не искам да я будя (в началото го правех, но спрях). Благодарна съм и за съвети и от всеки, който има идея   bouquet  bouquet!

# 306
от гърлото ми е температурата вчера пих много студена вода и то в огромни количества и ме сви и по късно качих и температура

# 307
  • в Кошера
Стоун, мисля, че акта за раждане на Калоян ви е напълно достатъчен, ако някой поиска да се увери, че точно вие сте родителите  Peace Все пак става въпрос за вътрешни линии  newsm78 Но най-добре си питай в авиокомпанията  Peace Peace

Stone, честно казано незная дали са необходими някакви документи, за да качите бебето на самолет, но ми се струва доста опасно за здравето на детето.

В пъти по-опасно ми се струва подрусването с МПС по родните пътища, при все, че и Варна си е далече...И с бебо...ще откарат поне 6-7 часа път с всичките му там спирания, почивки и подобни "екстри"  Mr. Green

angelv, и при нас има такива дълги нощни паузи, през които дори не си и помислям да я будя, да я ръчкам да яде и т.н. Щом детенце спи спокойно, значи не е гладно и му е добре  Wink Peace
Представям си когато аз съм заспала като пън, някой да ме събуди и да ми натика храна в устата.....е, такъв ще му забия, че..... #2gunfire Twisted Evil
Кърмата ти ще се урегулира по хранителния режим на детенце, споко (мое мнение, нека по-компетентните ме поправят ако греша  Blush) Peace  

dqvol1, не мисля, че е проблем  Peace

# 308
За хълцането, още като бременна я усещах, хълца и сега от време на време и се дразни, успокоявам я с цица. Иначе коремчето я свива през ноща и пъшкаше доста, та сега съм недоспала. Трайно спи при мен, ама мир да има харесва си спалнята и при мама и това е.
Не съм се мерила от изписването, но по дрехите и мнението на приятели, май си върнах почти килограмите.
Вчера имах гости, моя приятелка и бебка се държа прилично, дори ходихме на заведение.
Вода пие рядко, давам я чиста неподсладена.

# 309
Много благодаря за отговорите.  bouquet  Ще звънна все пак да питам. И аз смятам, че акта трябва да е достатъчен.
Иначе ние вече веднъж ходихме с кола до там, когато Калоян беше на около 20дни. Кошмарно е - за мен де. Калоян не мигна - спа като пън. Мен мнооого, ама много ме е страх от самолети и все пак се навих така да ходим, защото и с кола ми се струва опасно лятото.

За килограмите като си помисля и ми призлява, но... опитвам да ям по-малко и не ми се получава. Дебеля имам чуството с дни. Сега и кантар мисля да си вземам. А линията на корема значи не съм само аз с такава. Много е дразнеща. Маха ли се изобщо?

По въпросите с кърменето съм пас. Вече все по малко като че ли се кърмим. Той пак до сега като издържа. Доста ме е яд като се сетя, но поне разбрах къде сбърках с кърменето. Послушах педиатърката и всички сестри в ОБ, според които 30 минути кърмене са достатъчни. И ако след 20тата минута още иска да суче, то ме ползвал като залъгалка, а не ядял. Другия път ще знам Simple Smile

Каква вода давате - чешмяна ли? Аз давам преварена изворна девин, но много ме е страх, защото всеки път като му дам вода и се задавя. После ако драйфа вода и пак се задавя.

# 310
angelv и ние на и месец едва успяхме да качим 700 - 750гр., но после си навакса, така че се успокой, ако ака и пишка детенцето достатъчно, всичко ще е наред. За нощните паузи и ние правим по-дълги такива, не съм го събуждала да яде, когато си поиска тогава. И ние като Вас през деня хапваме вече на 2 - 2,5 часа и по мое мнение си му е добре на бебчо. Мисял че няма за какво да се трвожиш  Peace

stone аз доколкото знам и девин с розов етикет не се преварява, нищо че е трапезна. Аз такава ползвам (ако въобще може да се каже че пием вода) и не я преварявам.

# 311
  • София
Здравейте Юлски мами 2010! Аз съм от предишните-2009  Laughing
Малко късничко,но Честито на всички ви!! Нека бебетата ви растат здравички,окриляни от Господ и имат най-хубавото детство!
Надникнах при вас,за да си припомня първите трепети около новородените мишки  Heart Eyes
Стоун и аз скоро исках да летя от Варна до София със самолет,та се чудех може ли с едногодишно дете  Laughing .Може разбира се,само,че нямам представа в какво ще пътува,в кошница,или в столчето за кола?
 Е,това е от мен,да не ви се натрапвам   Hug

# 312
Четох и аз, че може да не се преварява - май ще спра вече, че като я опитах преварена скоро - е ужасен вкус имаше.

А в самолета мисля из ръцете да ми е. Кошче за кола не рарешават.

# 313
  • София по рождение
Стоун, аз преварявам всяка вода...де да знам дали въобще е минерална или изворна или пак някой бизнесмен само я бутилира. Дори и на Хипп водата преварявам, защото на бутилката пише, че става за бебета само когато се отвори, после пак трябва да мине през огън.

Кукумявке, ще се радваме да ни даваш съвети за малките, все пак си минала по-скоро от нас и то баш с летно чаве.
Я кажи сега, до кога се преварява водата на бебето и докога се гладят всичките му неща?

Благодаря!

# 314
  • София
Хели сън аз вода много не му давах,защото го кърмих.Иначе розов Девин-непреварена  Peace
Дрешките ги гладих само първия път,след като ги изпрах  Laughing  Като ги вкарах за първи път в пералнята и гледах как се перат  Crazy  Laughing  Гладя общо взето като ми дойде музата и когата наистина има нужда  Peace
angelv и ние първия месец бяхме качили толкова,въобще не се притеснявай,аз сега като се замисля,нямаме качен цял кикограм за месец,но затова пък вървим малко по-дълги  Peace
Стоун незнам как ще го държиш бебчето,при положение,че трябва колани да слагаш..Ако детето е по-големичко,коланите ще са и през него,но малко бебе незнам..ти пита ли в компанията?

Общи условия

Активация на акаунт