Машина за хляб-34 част

  • 83 772
  • 729
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 419
И аз тук

# 16
  • Мнения: 210
И аз да се разпиша, да следя

# 17
  • Мнения: 516
outlandish’s fan,дай рецептата за тестото за пица.Моето/от книжката/стана малко лепкаво/от рода на това,дето не се меси,а се бърка/и не можах да я докарам нещо пицата.Залепна ми за тавата...

# 18
  • София
  • Мнения: 1 231
Без никой да се обижда,аз предлагам 3 ма души да отидат в това предаване.Дядо Хаджия,Баба Станислава и Ердинч.Не знам кой от тях ще има времето и възможността,но това са тримата доста добри хлебопекари-според мен.Аз бих отишла,но не съм на тяхното ниво,а те винаги правят опити и дават съвети на всички   bouquet
Все пак който и да отиде,моля да каже да гледаме и ние.

# 19
  • Варна
  • Мнения: 2 576
outlandish’s fan,дай рецептата за тестото за пица.Моето/от книжката/стана малко лепкаво/от рода на това,дето не се меси,а се бърка/и не можах да я докарам нещо пицата.Залепна ми за тавата...
Стана ли на топка както е на клипчетата от първа страница? Аз ползвам рецептата от книжката и до сега фал не съм имала, но добавям брашно при нужда за да се получи топка.

# 20
  • Мнения: 516
Стана  на топка ,но малко лепкаво и съвсем малко залепваше по стените на купата.Може би искаше още малко брашно.но нали има такива теста и аз реших да го оставя по рецепта.Не може да се пипа с пръсти,защото лепне.Може би трябваше с лъжица да го оформя в тавата.Много обичаме пица у дома и ми се иска да си намеря хубава рецепта за тесто,което да става за машина за хляб

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 11:28 от mmtomova

# 21
  • Мнения: 2 126
Тесто заа пица Верди много сполучливо и нищо не пречи да се замеси в машината Peace

# 22
  • Мнения: 786
Ето тази рецепта от темата САМО ЗА РЕЦЕПТИ  у нас се върти да не кажа нон стоп :

Тесто за пица
500гр.брашно
315мл прясно мляко
1 яйце
3с.л. зехтин
6гр мая
1ч.л сол
1с.л захар
Тестото се разделя на топчета и се замразява. Блата става мек и пухкав
При мен брашното идва към 650 г.Напоследък експериментирам като добавям по 50 г - нахутено,типово брашно и към 100-150 пълнозърнесто.Но общото количество да се запази.Зависи и колко е голямо яйцето.Аз ползва само XL.Когато имам прясна мая слагам 1/2 кубче.Другото което импорвизирам е: предварително в олиото смачквам 2-3 скалидки чесън,босилек,риган да поеме миризмата и става много ароматно тесто.
Никога не ми е залепнало за тавата.Лепенето по казанчето може да е от партидата брашно.И при мен се е случвало,но като го извадя и го овалям с малко брашънце и дотам.
Успех Stop

# 23
  • Мнения: 741
И аз правя тестото за пица като рецептата на пица Верди, по- хубаво не съм яла!

# 24
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
  • Мнения: 728
Вместо дежурния "запис" да се обадя само. Хляб не правя в тази жега (превтасва ми), но всяка събота и неделя въртя тутманика на Кашарел и го изяждаме за отрицателно време.
Благодаря за идеята за пица, ето това ще бъде следващото ми меню.   bouquet

пп. Подкрепям предложението на Дидолинаа за участниците в предаването. Нека баш майсторите да представят достойно нашия форум - и без това бг.мама е най-достоверната медия в България - всички са съгласни с това, дори и официозите.  Laughing

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 12:36 от Didranad

# 25
  • Мнения: 278
На нас най-много ни допада тестото за пица от рецептите на Мулинексите. Ама на някой от малките модели Мулинекс. Хрупкавко става, няма мляко, няма яйца и явно рецептата си е съвсем точна, защото до сега не ми се е налагало нищо да променям.

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 13:01 от РОНГО

# 26
  • Мнения: 984
Още един глас за тестото за пица на "Мулинекс", моята е 5000. Някой, ако има нужда ще го напиша.

# 27
  • Мнения: 782
Още един глас за тестото за пица на "Мулинекс", моята е 5000. Някой, ако има нужда ще го напиша.

Я дайте да го видя това тесто  Praynig
Аз от книжката нищо не съм правила, че при мен всичко е на око ... мразя точните пропорции  Peace

# 28
  • Мнения: 3 803
Цитат
. ТЕСТО ЗА ПИЦА 1,5 ч. лъж. олио;240 мл. вода;2 ч лъж. сол;450 гр.брашно;1,5 ч.лъж.суха мая.Продуктите се слагат в посочения ред.Омесва се тестото и се разточва за пица.Отгоре се слагат продукти пожелание. Тези рецепти са лично изпитани от мен и са сполучливи.Мая ползвам винаги на д-р Йоткер.И един съвет.след като се стартира програмата и се оформи тестото на топка,капака може да се отвори и леко да се пипне тестото.Ако лепне се добавя още малко брашно без да се спира машината и така докато спре да лепне.Хубаво е и да се ползва кухненско кантарче,защото всичко трябва да е точно премерено.Хайде,пробвай и пиши дали се е получило.

Tова тесто правих,но понеже копирах за собсвена упореба не запазих името на авторката.

# 29
  • Мнения: 278

Я дайте да го видя това тесто  Praynig
Аз от книжката нищо не съм правила, че при мен всичко е на око ... мразя точните пропорции  Peace
Ами ето я рецептата:

1 с.л. зехтин
240 мл. вода
1,5 ч.л. сол  (ние слагаме 1ч.л.)
480 гр. брашно
1 ч.л. мая

Количеството е перфектно за тавата на фурната Wink

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 15:00 от РОНГО

Общи условия

Активация на акаунт