Машина за хляб-34 част

  • 83 770
  • 729
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 984
Shada, ето го:
400мл вода, 2,5 /голямата мерителна/ лъжици зехтин; 2,5 /малка мерителна/ лъжици сол; 800 гр брашно; 2,5 /малка мерителна/ лъжици мая.
Когато го измесвам добавям малко брашно, защото е мекичко. Обикновено го деля на половина, едната част я замразявам. Става хрупкаво, точно по нашия вкус. Laughing

# 31
  • София
  • Мнения: 102
сърдечни благодарности на дядо хаджия, че отглежда грижовно тази хубава тема    bouquet  Както самият той сподели през лятото му машината стои затворена НО ТОВА НЕ Е ДОСТАТЪЧНО! Предлагам да го затворят и него, че да престане да подкокоросва хората с разни вкусотии - а тутманици, сега пък царевично хлебче, абе няма спиране този човек, ей

# 32
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Без никой да се обижда,аз предлагам 3 ма души да отидат в това предаване.Дядо Хаджия,Баба Станислава и Ердинч.Не знам кой от тях ще има времето и възможността,но това са тримата доста добри хлебопекари-според мен.Аз бих отишла,но не съм на тяхното ниво,а те винаги правят опити и дават съвети на всички   bouquet
Все пак който и да отиде,моля да каже да гледаме и ние.

На Ердинч ще му е малко трудничко,да участва в това предаване.Той не се намира в България за тези които не знаят.Посещенията му във нашият така хубав и красив форум прави от Турция.

# 33
  • София
  • Мнения: 1 231
dunia53 аз знам че ни е съсед,но може Ердинч да идва до БГ,може и хората да отидат до там.Просто предлагам тримата най добри,а кой от тях ще има възможност да отиде е друг въпрос   bouquetЗа мен това са тримата на които се възхищавам най много,макар че има още доста добри хлебари тук.А и всички ще сме горди,че е човек от БГМама.

# 34
  • Мнения: 516
Момичета,сега забърках тестото на Верди и после ще докладвам.

# 35
  • София
  • Мнения: 8 503
сърдечни благодарности на дядо хаджия, че отглежда грижовно тази хубава тема    bouquet  Както самият той сподели през лятото му машината стои затворена НО ТОВА НЕ Е ДОСТАТЪЧНО! Предлагам да го затворят и него, че да престане да подкокоросва хората с разни вкусотии - а тутманици, сега пък царевично хлебче, абе няма спиране този човек, ей

Набореееее я да са не заяждаш с дядовците ама ха. Щяла да ме заваря тя.  Laughing

Апропо айде оставете там БТВ на мира те ще се оправят и без нас. Лично аз нямам намерение да ходя никъде, нито па да ми идват у нас. И така съм си добре.

# 36
  • Мнения: 782
Благодаря ви, момичета   bouquet

Това тесто е като за обикновен хляб или поне аз така правя хляба. В тестото за пица слагам яйце, кисело и прясно мляко  Rolling Eyes

# 37
  • Мнения: 62
Зааапис Simple Smile

# 38
  • Мнения: 516
Докладвам за тестото на Верди. НЕВЕРОЯТНО Е! Благодаря за рецептата на ДЕС  Hug

# 39
  • Мнения: 2 126
Eee,радвам се че помогнах Grinning

# 40
  • Мнения: 249
здравейте Simple Smile
от вчера имам хлебопекарна Kenwood BM210 и сутринта реших да я пробвам , но нищо не стана рецептата беше следната :
Обикновен бял хляб от 750 грама
300 мл. вода
500 гр. бяло брашно
2 с.л. захар
2 ч.л. сол
2 ч.л. суха мая
Започна да меси ,но не го омеси спря и чаках да тръгне ,но не тръгна ,какъв може да е проблема

# 41
  • София
  • Мнения: 565
Хоп и аз тук  Sunglasses

# 42
  • София
  • Мнения: 8 503
здравейте Simple Smile
от вчера имам хлебопекарна Kenwood BM210 и сутринта реших да я пробвам , но нищо не стана рецептата беше следната :
Обикновен бял хляб от 750 грама
300 мл. вода
500 гр. бяло брашно
2 с.л. захар
2 ч.л. сол
2 ч.л. суха мая
Започна да меси ,но не го омеси спря и чаках да тръгне ,но не тръгна ,какъв може да е проблема

Ами кажете нещо за програмата де. И после в квижката няма ли нейното разпределение по време например. Между другото интересна рецепта. Ще трябва обаче да следите консистенията на тестото в началото и може да се наложи да добавяте брашно.

# 43
  • Мнения: 249
грешкатата е в мен , защото от вълнение вместо да сложа 500 грама брашно съм сложила 1 кг и затова се получи така ,програмата е 1 а в книжката няма на български и сега пробвам една рецепта от книжката и измервам с мерителната чашка и лъжичка на хлебопекарната и ще видим какво съм направила
Искам само да кажа как точно процедирам първо слагам водата ,после олиото ,след това брашното , правя кладенче и слагам там маята  а около кладенчето слагам захар и сол ,така ли трябва да е

# 44
  • Мнения: 0
 Peace Така е, но аз слагам солта и захарта преди водата/млякото/, накрая брашното, което пресявам. Върху брашното натрошавам живата мая, която е със тайна температура. Не правя кладенче. Но всеки процедира спрямо инструкциите в книжката и от собствен опит. Маята да не опира до водата. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт