Машина за хляб-34 част

• 84 961
  • 729
  •   1
Отговори
# 255
Ами при моята машина /MOULINEX OW502330/ преди старта трябва да избереш теглото на хляба и степента на препичане. В завимост от теглото, което искаш да направиш /750 г,  1000 г, 1500 г/, са различни теглата на продуктите в рецептите от диска към машината. Аз към тях съм се придържала досега. За хляба с айран при тази рецепта 1 кг зададено свърши работа. Не знам дали е съществено за работата на машината.

# 256
А моята е Мулинекс до 1.5 хляб и никога не съм задавала нищо по отношение на теглото. Просто си мятам продуктите и готово  Peace
   Не мисля, че има кой знае какво значение и в каква последователност ще се сложат продуктите за хляб, нали те така или иначе се смесват- някой питаше по-горе  Simple Smile

# 257
Clivia, според мен не е от такова значение за какъв грамаж хляб ще се настрои машината, но е факт, че те /програмите/ са с различна продължителност. Имат разлика по десетина минути. А за смесването на продуктите ми е все едно. Но си имам мой установен ред и така си процедирам.

# 258
  • София
С грамажа на хляба настройвате времето за печете (разликата във времето е само от този процес) а с цвета на кората настройвате температурата за печене.

# 259
  • USA
mamaR, а същата рецепта за шоколадов кейк ли използваше?
При моята машина има специална програма за кекс- бъркане + печене, но пак не става. Днес мисля да направя ябълков и да видим какво ще се получи.

А в моята книжка пише, че е много важна последователността, в която ще се сложат продуктите.

Снощи правих ето този пълнозърнест хляб и много го харесаха.

1 1/2 чаша вода
2 чаши брашно от спелта
2 чаши пшеничено брашно
1 чаша ръжено брашно
2 суп. л. кафява захар
1 1/2 ч. л. сол
2 суп. л. масло
1/2 суп.л. ленено семе
1,2 суп.л. сусамово семе
2 ч. л. суха мая

Моята програма е за пълнозърнест хляб, 3:45 ч. като това включва, затопляне на продуктите(40 мин.), бъркане (15 мин.), 3 втасвания и печене (65 мин.).

# 260
Купих си миналата седмица от Пикадили две различни готови смески за хляяяяб - немски. Сега сложих първата ще докладвам после дали стават за нещо  Wink

# 261
Някой може ли да препоръча рецепта за хляб за бърза програма (около 2 часа) може и рецептата да е със сода.

# 262
Някой може ли да препоръча рецепта за хляб за бърза програма (около 2 часа) може и рецептата да е със сода.

ето един който съм го правила и е много успешен,не можах да намеря линка,затова ти я пускам както съм си я записала:

Бял хляб за бързата програма-Дядо Хаджия

Продукти:
640гр. брашно
285мл. топла вода
115мл. пр.мляко
2 с.л. олио
2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
4 ч.л. суха мая/12гр.около/
Маята е в по-голямо количество,защото ще разчитаме за кратко време да втаса по-вече.
Прясното мляко може да се замени с 2с.л. кис.мляко разбито с 2с.л. вода.
Небързайте да сипвате всичкото брашно,а следете консистенцията на тастото.

За бързата програма:не може да се задава количеството и вида на препичане на хляба.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2010, 20:40 от танита 3

# 263
Ето един бърз царевичен хляб: 1 яйце, 60 мл олио, 2 с.л. захар, 1/2 ч.л. сол, 240 мл прясно мляко, 140 гр брашно, 70 гр царевично брашно,125 гр картофено брашно, 4 ч.л. бакпулвер.

# 264
Щоколадовия кейк го намерих тук,мисля,че и Дядо Хаджия го прави с много натрошен шоколад в него.Заедно са с ябълковия,но не зная къде точно е рецептата,по-лесно ми е да я напиша.
1/2 чаена чаша вода
1/2 чаена чаша олио
3 леко разбити яйца
1 бакпулвер
есенция ванилия(аз слагам на прах)
2 чаени чаши брашно,пресят със 7 суп.л. какао на прах
1 чаена чаша захар.Някой беше писал,че е малко,но аз мисля,че е достатъчно.
След сигнала - половин натрошен черен шоколад.(слагам го между две салфетки и го натрошавам с чука за пържоли).

# 265
Такааа да докладвам,

тествах готова смеска наречена VITAL-BROT за хляб от 750 гр. купена от Пикадили. Принципно аз лично съм против готовите смески ама все пак реших да видя за какво става въпрос.
Хлебчето стана чудесно пълнозърнесто и с разни семки и т.н. Маята също си е в опаковката и едниственото, което се добявя в машината е вода.
Трябва да се има предвид обаче, че не може да се ползва поради тази причина с отложен старт и също така при машини с предварително подгряване брашното трябва да се изсипе преди машината да почне да смесва.
Снимки не можах да приложа, че хлебчето замина топло топло Wink

# 266
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
И аз да докладвам - най-после се престраших да пробвам козунак в пекарната. Досега се гордеех с ръчното си месене на козунак, но си признавам, че днешното ми производство е най-хубавото до тук: ефирен, пухкав и на мечтаните конци. И най-вече безкрайно лесен за правене. Използвах рецептата на Пина, за която тези дни питаше Ани27, за което благодаря. Това ще ми бъде рецептата!!! Страхотна е. А козунакът се топи в устата.

Ето резултата:

Измесих го на програма за месене и втасване, оплетох и сложих да втасва втори път и пече във фурната. Утре ще правя пак, че този уж беше за закуска, но не дочака  Laughing

# 267

днеска правих хляб на бърза, заповядай

вода ......................310мл
сол.........................1чл (в орг, рецепта е 1,5)
захар.....................2,5чл
краве масло...........20гр
сухо мляко..............1сл
бяло брашно.........350гр
пълнозърнесто......50гр
ръжено.................100гр
мая........................1,5чл + 1/4 чл (за обикновена програма без 1/4чл мая)

Hug

# 268
  • USA
mamaR, благодаря за рецептата и моята е такава, но не ми се получава. Вчера направих ябълковия кейк и стана страхотен, два пъти по-висок от шоколадовия.
От фирмата-производител ми отговориха, че трябва да съм по-подробна и да обясня какво ми е на шоколадовия кекс, обясних и даже пратих снимка, но не ми писаха повече. Нищо, следващия път ще го пробвам добавяйки сода.

# 269
Didranad барво , кузунака изглежда прекрасно  Peace

Аз наглеждам ви, но не пиша, защото нямам какво да споделя . Виждам, че обсъждате рецепти. Аз последно време правя хлебчета на око.  Каквото имам в хладилника  кисело мляко, прясно мляко , майонезка една две лъжички , цяло яйце , белтък, желтък каквото намеря  Mr. Green
Провали нямам, но е благодарения на вас .   bouquet
Това е едно от последните ми хлебчета

А тази питка е от днес, но тя е по рецепта на Макс-мама  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 05 сеп 2010, 09:22 от Alyona

Общи условия

Активация на акаунт