Машина за хляб-34 част

• 83 771
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
  • USA
mdr, какъв хляб искаш да правиш, имам доста рецепти, но количеството мая и брашно е едно и също. Ето я книжката, а вътре и рецептите http://www.zojirushi.com/servicesupport/manuals/manual_pdf/bb_cec20.pdf

Не ти препоръчвам белия хляб, на мен не ми харесва, сладникав е Sick.

Последна редакция: вт, 21 сеп 2010, 18:22 от maimun77

# 676
Момичета, някоя от вас има ли PANASONIC SD-257WXE ? Ще и бъда благодарна да сподели за машинката си, може и на лични.

# 677
ето го и първото ми козуначе

това за изгоряло ли се води или така трябва да е ,на вкус е супер направих го по рецептата на максмама   bouquet

Ердинч благодаря ти ,аз имам казанче, перка , мерителна чашка и книжката ,на първо време смятам че другите неща няма да ми трябват

# 678
 FRESA по коя рецепта го направи козунака? Питам защото не мога да се сетя по коя точно рецепта правех козунак в машината и не ми се експериментира. Иначе честито за придобивката, като й прочетох параметрите ми се струва много добра машина.

# 679
по тази   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=490691.msg14860302#msg14860302
max-mama  е дала много обяснения и не срещнах никакви трудности

# 680
здравейте,малко извън темата но ако може да ми помогнете ще Ви бъда много благодарна.Имам машина за хляб мулинекс вече почти три години и всеки ден пущам хляб става много хубав,но от три дни хлябът не става не изпълва казанчето както преди а остава наполовина и стои теклив не съм сменяла никакви продукти нито количеството въпросът ми е дали се е развалила машината или нещо бъркам ако някой е имал такъв проблем моля да сподели може и на лични.

# 681
В машината приготвих тестото за тези страхотни кифлички:

Рецепта

# 682
здравейте,малко извън темата но ако може да ми помогнете ще Ви бъда много благодарна.Имам машина за хляб мулинекс вече почти три години и всеки ден пущам хляб става много хубав,но от три дни хлябът не става не изпълва казанчето както преди а остава наполовина и стои теклив не съм сменяла никакви продукти нито количеството въпросът ми е дали се е развалила машината или нещо бъркам ако някой е имал такъв проблем моля да сподели може и на лични.
Опита ли на друга програма? Бих опитала на програма месене с втасване. В началото, като си купих първата машина, ми се развали програмата за багети и я дадох на сервиз. С други думи, възможно е само някоя програма да не работи. Щом не си променяла нищо, явно е от машината.

# 683
благодаря ще пробвам друга програма

# 684
  • USA
Ердинч, вчера беше 4 ден на закваската и тъкмо се бях отчаяла и тя взе че "тръгна" Grinning.

В момента сложих да правя кремвиршките, но тази мая , 1 с.л. ми се стори страшно много newsm78 и взех, че сложих наполовина, ако не и по-малко. Надявам се да станат Praynig Praynig Praynig, че доста ми се хапва Heart Eyesт.

Smiley*, твоите кифлички изглеждат страхотно  bouquet, но гледам че и те са по същата рецепта като на кремвиршките Simple Smile.

# 685
maimun77, благодаря ти, рецептата е от Гответе с мен  Hug

# 686
Днес се хванах и направих рецептата на max-mama ,от половината тесто направих кифлички,а от другата козунак,станаха супер.

# 687
Днес направих хляб и кекс с тиквено пюре. Кекса правих по рецепта, подобна на тази, като пропуснах шоколада и ванилията, но добавих около 60-70 г орехови ядки, разтворимо ароматизирано подсладено какао, канела и малко индийско орехче. Пекох в машината, като наблюдавах кога ще стане готов. Изпече се (без забележки) за 1:05 ч., дозата не е голяма (личи и от рецептата) и е порядъчно сладичко. Добре, че попаднах на тази тема, за да се престраша да пека кекс в хлебопекарната. Идеята ми беше точно обратната - да пека кекс във фурната и хляб в хлебопекарната, но обърках дозите на тиквата, намерих подходящи рецепти, импровизирах и се наложи да сменя уредите.  Sunglasses
Хляба го направих на питки във фурната. Машината омеси и втаса веднъж, после оформих питките, втаса още веднъж във фурната и пекох на 180 Ц. Не се разбира, че има тиква (освен, че е малко по-оранжев), но няма значение. Реших да сложа и в хляба индийско орехче и като че ли само то се усеща като нещо по-различно. Е, тиквата ми беше доста несладка и неузряла, така че няма какво да очаквам да даде особен вкус. Не знам на какво се дължи, но пък питките се получиха превъзходни с много нежна коричка и вкусът много напомня онзи ръчен хляб, който правеха във фурната (да се разбира като цех) на село.

# 688
  • USA
alys, с тази рецепта ме подсети, че мога да си направя кекс с тиква, обожавам я, но аз искам мнооого да се усеща Heart Eyes.

Моите кренвиршки днес станаха страхотни, много вкусни Heart Eyes.

# 689
alys, с тази рецепта ме подсети, че мога да си направя кекс с тиква, обожавам я, но аз искам мнооого да се усеща Heart Eyes.

Синът ми много хареса и кекса, и питките (половинката още не е дегустирал). Сигурно тиквата е дала отражение, но аз не я усещам никъде. Ако е на по-едри парченца тиквата, може би ще се усеща, но дали ще се изпече добре кексът, не знам. Странното е, че когато съм правила кекс с ябълки, се усеща, а тук, дали заради многото подправки, никаква я няма тиквата. Тази година нещо не ми провървя с тиквите и фасула (явно не уцелихме момента за засаждане), така че нямам фронт за експерименти.

Общи условия

Активация на акаунт