Машина за хляб-34 част

• 84 322
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Цитат
Или намали маята, или ставай към 3-4 часа през нощта да заредиш машината.
А ако намаля маята дали ще успее да втаса, че идеята да ставам за да заредя машината нещо не ме радва.

# 106
Цитат
Или намали маята, или ставай към 3-4 часа през нощта да заредиш машината.
А ако намаля маята дали ще успее да втаса, че идеята да ставам за да заредя машината нещо не ме радва.

Аз разбрах, че много ти се яде пресен хляб сутринта Crazy

# 107
  • Русе/София
Такаааа, всеки се хвали тука с хляб,нека да покажа и първия си превтасал хляб.
Така се улисах с детето,че забравих за хляба.След няколко часа се сетих,ама вече беше късно.Голяма тухла се получи.Да помоля за линк към хляба с айрян.

# 108
В Гугъла напиши на български хляб с айрян на Полина и ще ти излезе рецептата.

# 109
  • Бургас
Чудя се какво ми липсва напоследък, а аз не съм се записала в новата темичка ooooh! Поправям грешката си с първия хляб с елда и нахут, който ми се получи чудесен, че досега имаше ли елда, все ставаше глетав и леко лепкав, а сега беше душичка от памук:

# 110
Брадатке, дай рецептата за тАз душичка от памук Flutter.

3xi, потърси в темата с рецептите, някъде на 12-13-14 стр. Crazy. Макар, че е моя, и аз я нямам копната, та оня ден я търсих и си я приписвах на листче hahaha

# 111
Цитат
Хляб с айрян- polin_a

250мл. айрян
2 яйца
1,5 с. л. захар
1 с. л. сол
60 гр. разтопено масло
500 гр. брашно / може и малко повече
5гр. суха мая

Днес правих селски хляб на Ердинч-стана супер.

# 112
  • Бургас
Поли, рецептата е твоята с айряна, но замених част от бялото брашно с такова от нахут, а елдата беше към 30 грама - информативно, че има доста интензивен аромат и вкус. Иначе аз правя по тази рецепта:

Цитат
Хляб с айрян на  Полин (за машинки до 1 кг)

айрян   мл   260
яйца (по-малки)   2 бр   
захар (непълни)   1.5 с.л.   
сол      0.7с.л.
краве масло   56 гр   
бяло брашно   500 гр
суха мая                   5гр
, но с едно малко по-голямо яйце и винаги става страОтен и неикономичен хляб hahaha

# 113
  • До хладилника, който обичам
Ей сега омесих хляб с айрян и го чакам да втаса Party
Миналата седмица го правих - в големия вариант, че пуста лакомия, горната разфасовка малка ми се видя, а и нали машината не е от малките... Опря в капака на машината - с голям контейнер за хляб до 1,250 гр - и като го пренесох във фурната, продължи да расте. Надигна се почти до реотаните, покривах с фолио, защото се печеше от 1 см разстояние. Стана страхотен. Мъжът ми го хареса страшно много и пак поиска "висок хляб". Laughing И си е такъв, филията беше 35-40 см  Mr. Green

# 114
И аз преди час и нещо го извадих от машината хляба с айрян.Тамън да снимам,децата бяхаа почнали да чоплят горната кора и се отказах.Ама стана невероятен-една перфектна форма и леко жълтичък един,мани мани Mr. Green Понеже карах по памет рецептата видях че глътна към кило и половина брашно,та като омеси тестото горката машинка извадих половината и го сложих в хладилника,ама така точно излезе количеството което остана да се пече - красота Grinning

# 115
такаааа, да се отчета със следващите ми опити: тесто за милинки - чудесно, пак от тук е рецептата, не помня на кого за сиренки май беше, само дето като количество ми дойде малко; тесто за пица - уаууууу, такава пица не бях яла нивгаж, хем нямах много продукти и беше постна; пълнозърнест хляб - супер....
да ви питам нещо - мъжа ми държи да яде ръжен хляб, ще ми препоръчате ли хубаво ръжено брашно, че това на Техра  Sick

# 116
Здравейте момичета и момчета,   bouquet

От скоро съм притежателка на такава машина. Правя опити къде успешни, къде не толкова.
Но имам въпрос - ако може да ми разясните за брашната.  Аз съм купувала само едно, което пише, че е микс - на София мел.
Но се загледах по-подробно - все пак искам нещо по-интересно и различно. Какво ще ме посъветвате.
Днес видях едно, което доста ме озадачи - black white, на български - черно пшеничено.
И за семената - от Варна купих смеска - мак, сусам ..., а в София не намирам подобно нещо.

Благодаря ви и ще наминавам.

# 117
Здравейте!
Приемате ли нови хлебопекари? Simple Smile
Вчера мъжът ми подари Хлебопекарна MOULINEX OW502330 и направихме първия хляб, а той взе, че излезе успешен.  Grinning
Ще ви чета да се уча и черпя идеи и акъл от вас.  Hug

# 118
  • Има много детски смях.
Здравейте!
Искам да попитам притежателите на Moulinex 6000 (както и всички, които имат яснота по въпроса) каква е идеята на  "малкия хляб", седма програма.
Благодаря.

Последна редакция: пн, 23 авг 2010, 12:15 от Umma

# 119
  • София
да ви питам нещо - мъжа ми държи да яде ръжен хляб, ще ми препоръчате ли хубаво ръжено брашно, че това на Техра  Sick
и аз на Техра не харесвам смеските, а и с тия подобрители....не виждам смисъл да си правя аз хляба като пак е блъскан с какво ли не. Най-хубавото ръжено брашно за мен е на мелница Балван. В кафяв плик е и май само тази мелница работи с ръж в България. Но откакто затвориха диетичния магазин до нас, не го намирам никъде.  Rolling Eyes

Трещерица, това да не е типово брашно?

Общи условия

Активация на акаунт