Машина за хляб-34 част

• 83 836
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
Снимка.. мхм.. Нямам пекарна вкъщи.. ама ще замеся днеска-утре от двата вида  да снимам разрез  Peace

Цената ще кажа в понеделник най-точно, защото по принцип ги продаваме на палети Simple Smile И не знам за 1 чувал колко ще бъде  Rolling Eyes (ориентировъчно мога да кажа около 4 лв/кг).
За 1 стандартен хляб отиват около 100 гр. от смеските..

А как ще ги разфасовам.. Вкъщи с кантарче в торбички  Crazy
За Сф - ако се организираме.. на 1 септ. идвам за 2-3 дни в командировка, та мога да ги донеса на място  Peace

Идеята ми дойде съвсем спонтанно, между другото, надявам се да мога да бъда полезна  Embarassed

# 91
  • София
Дами моля ви уточнявайте се за смеските с duhi на лични, нека не разводняваме темата.

# 92
Дами моля ви уточнявайте се за смеските с duhi на лични, нека не разводняваме темата.
Мхм.. и аз това помолих - Нека на лични  Peace - пишете моля, който се беше записал в темата, че са изтрили съобщенията Simple Smile

После ще пусна снимки Simple Smile .. сега ми втасват питчиците Simple Smile

Ето  Hug (снимките са линкове към по-големи).

Последна редакция: сб, 21 авг 2010, 15:24 от duhi_puhi

# 93
# 94
Тесто заа пица Верди много сполучливо и нищо не пречи да се замеси в машината Peace

Дес , Hug благодаря за рецептата, самото тесто малко течно ли са получава нещо  newsm78 , защото сякаш брашното в рецептата 750г требе да е, или се лъжа

азе па найвече ползвам тестото на Бревиле, според мене е много сполучливо, мяза ми много на тестото на (цък)

поздрави за всички  Hug

# 95
  • Географският център на България-Габрово
Здравейте на всички! За пръв път пиша в темата, защотт временно се сдобих с хлебопекарна Клатроник ББА 2865, рових се в нета но не намерих ръководство за употреба на друг език освен немски, а аз не го владея за съжаление...може ли някой да помогне?Сега ще се разровя и за рецепти и....нека готвенето започне сега  Party
(
Моята е същата но аз имам упътване което е на руски.Ако ще ти свърши работа мога да ти го пратя веднага

# 96
Здравейте,
От скоро имам хлебопекарна Philips и за трети път вече се опитвам да изпека хляб с отложен старт и става това: http://media.snimka.bg/6977/020209830-big.jpg Когато пека нормално хляб нямам този проблем, а използвам същите продукти. Много моля "вещите в занаята" да кажат каква е причината.  Praynig

# 97
Здравейте,
От скоро имам хлебопекарна Philips и за трети път вече се опитвам да изпека хляб с отложен старт и става това: http://media.snimka.bg/6977/020209830-big.jpg Когато пека нормално хляб нямам този проблем, а използвам същите продукти. Много моля "вещите в занаята" да кажат каква е причината.  Praynig
Суха и прясна мая ползваш? Прясна?

# 98
  • София
Здравейте,

Каквато и мая да ползва е налие превтасване. Или около хлебопекарната е топло и маята предварително се активира, или пък просто трябва да се намали маята и да я държим далече от течностите.

# 99
Здравейте,
От скоро имам хлебопекарна Philips и за трети път вече се опитвам да изпека хляб с отложен старт и става това: http://media.snimka.bg/6977/020209830-big.jpg Когато пека нормално хляб нямам този проблем, а използвам същите продукти. Много моля "вещите в занаята" да кажат каква е причината.  Praynig

Каквато и мая да ползва е налие превтасване. Или около хлебопекарната е топло и маята предварително се активира, или пък просто трябва да се намали маята и да я държим далече от течностите.
Ако маята е суха пак ли може да превтаса?
Аз това мислех, че е проблема - ползва прясна мая .. и превтасва..
Но не знаех, че и със суха може да има такъв проблем..

# 100
Ползвам суха мая, слагам я внимателно отгоре върху брашното, обаче какво става по нощите идея си нямам.
Как да използвам отложения старт, мечтая си за прясно хлебче сутрин.

# 101
Ползвам суха мая, слагам я внимателно отгоре върху брашното, обаче какво става по нощите идея си нямам.
Как да използвам отложения старт, мечтая си за прясно хлебче сутрин.

Освен превтасването, проблем може да е и това, че не следиш тестото щом пускаш на отложен старт. Най-добре си направи 1-2 проби с някоя рецепта, изтегли си всичко точно и чак тогава действай с отложеният старт.

# 102
Аз само тази рецепта съм пробвала и когато я правя през деня няма проблем, хляба става много хубав, но на отложения старт вече трети път става тази тухла. Thinking

# 103
Аз само тази рецепта съм пробвала и когато я правя през деня няма проблем, хляба става много хубав, но на отложения старт вече трети път става тази тухла. Thinking

В машината ли я правиш? Не ми се връща назад, но май ти беше писала, че си правила хляб досега без машина.

Да, върнах се няколко поста назад. Всъщност си писала, че правиш хляб нормално newsm78, аз си помислих, че става въпрос за без машина. Ами просто хляба ти превтасва. Или намали маята, или ставай към 3-4 часа през нощта да заредиш машината.

# 104
Здравейте на всички! За пръв път пиша в темата, защотт временно се сдобих с хлебопекарна Клатроник ББА 2865, рових се в нета но не намерих ръководство за употреба на друг език освен немски, а аз не го владея за съжаление...може ли някой да помогне?Сега ще се разровя и за рецепти и....нека готвенето започне сега  Party
(
Моята е същата но аз имам упътване което е на руски.Ако ще ти свърши работа мога да ти го пратя веднага
много благодаря   bouquet
днес първия ми опит беше с рецептата ръжен хляб2, използвах смеска на Техра, обаче хляба стана кисел, иначе се опече добре
втория ми опит - айрянения хляб дето тука го хвалите, ми разкошен  Heart Eyes цялата форма се напълни, коричката е хрупкава, а вътре  - душичка  Peace

Общи условия

Активация на акаунт