Машина за хляб-34 част

• 83 832
  • 729
  •   1
Отговори
# 75
  • София
 Мъжът ми настоява да е хубава марката, препоръчайте ми някоя до 160 лв., просто такъв бюджет сме определили, намаме възможност за повече! Гледах Мулинекс 3000 за тази цена newsm78 Или някоя друго, моля ви за помощ, защото имаме по-малко от седмица за мислене и купуване.

# 76
  • Варна
За Северин чух добри мнения тук. Ако съдя по това, което четох за тях са за предпочитане пред Мулинекс  Peace.
Аз съм с Мулинекс 2000, доволна съм, но горната кора остава почти бяла, макар хляба да е изпечен като цяло. Това е единствения и недостатък.

# 77
Вземете по-евтина хлебопечка, за да останат пари за кантарче, брашно: бяло, ръжено, пълнозърнесто, козуначено, типово. И още: слънчогледови семки, тиквени семки, мак, сусам. Всеки уред с течение на времето и използването му, се изхабява до някаква степен. Така става и с евтината и със скъпата хлебопечка. Но всичко е въпрос   newsm78 до личен избор и предпочитания.

# 78
  • До хладилника, който обичам
Аз бих взела максимално хубава хлебопекарна за бюджета. Кантарче може да се вземе и допълнително, има добри по 12-20 лева. А брашна човек ще купи и с времето, ако иска да яде, нали Grinning
Не, че нещо - ползвах машина за хляб на ТСМ, за 70 лв, която беше чудесна (и вероятно още е, където и да се намира сега); сега взехме на баща ми Нео за 99 лв и също съм доволна.
Зависи какво се търси всъщност от една машина. За мен беше важно да е с голям контейнер (да пече повече хляб) и да е с две бъркалки; съответно по тези критерии си търсех машина.

# 79
Здарвейте Grinning
Включвам се с малко смотан въпрос Embarassed
На ЛаРедутската машина за хляб на коя програма правите кексове? Аз досега не съм опитвала. Ако може и да ми предложите такава рецепта, която е за изпичане в машината директно и е изпитана, много ще съм благодарна /прекалено рядко правя кексове и не ща да се изожа Crazy /

Благодаря ви Peace

ПП: Как ставаше този невероятен златен цвят на кората? Изваждаше се тестото за намазване с жълтък ли?

# 80
  • София
Мъжът ми настоява да е хубава марката, препоръчайте ми някоя до 160 лв., просто такъв бюджет сме определили, намаме възможност за повече! Гледах Мулинекс 3000 за тази цена newsm78 Или някоя друго, моля ви за помощ, защото имаме по-малко от седмица за мислене и купуване.
Здравей, аз съм с Мулинекс 3000, много съм доволна, нямам никакви оплаквания, но все ми се струва, че е прекалено скъпа. Както пишат тук младите дами, двойно по-евтините машинки вършат същата работа, така че е въпрос на лична преценка. А, да не забравя, модела 3000 няма програма за кекс (ако те интересува). Абе каквото и да вземеш - да знаеш, че техниката е въпрос на късмет, та затова ти го желая от сърце!
А, и да добавя - аз моята я купих преди 1 година за над 200 лв, така че 160 лв може би е приемлива цена.

Последна редакция: пт, 20 авг 2010, 18:51 от баба Станислава

# 81
Здарвейте Grinning
Включвам се с малко смотан въпрос Embarassed
На ЛаРедутската машина за хляб на коя програма правите кексове? Аз досега не съм опитвала. Ако може и да ми предложите такава рецепта, която е за изпичане в машината директно и е изпитана, много ще съм благодарна /прекалено рядко правя кексове и не ща да се изожа Crazy /

Благодаря ви Peace

ПП: Как ставаше този невероятен златен цвят на кората? Изваждаше се тестото за намазване с жълтък ли?

Поли, wavey!
Нямам Ларедутска машина, но нали има тема за нея. Питай там.
Не мажа хляба с нищо отгоре за да добива някакъв цвят Thinking.

# 82

Поли, wavey!
Нямам Ларедутска машина, но нали има тема за нея. Питай там.
Не мажа хляба с нищо отгоре за да добива някакъв цвят Thinking.

'Ми помислих си да питам там, но темата се върти около много по-различни въпроси /поръчки, кодове, референтни номера, откази.../. Самата машина не съм видяла да се обсъжда. А знам, че преди тук засичах мамета с такава машина, та за това. Както и да е, де, здраве да е Simple Smile
А за коричката: гледам снимките на Alyona, струва ми се като да е намазано... но може и да греша  Peace

# 83
Да ти кажа, включваха се тук за кратко, но сега май няма никой newsm78. Но пък имаше тема за Ларедутска машина, която май е друга от настоящата. Ако пробваш с търсачка, дали няма да излезе нещо Thinking? Там точно хляб се обсъждаше Peace.

# 84
Polly-Wolly  аз винаги мажа и хляб и питки с жълтък с няколко капки олио и мляко (ако имам) преди да почна да пека.  Така ми харесва повече , а и обичам да поръсвам семенца  Mr. Green
Ето от днес 3 питки

за тази разбрах, че трябва да хвана момента за да я сложа да пека. Не трябваше да допускам толкова да втаса, че се губи оформене.

# 85
  • София
Ей това е линкът към старата тема за ларедутската машина.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=322167

И моята машина е ларедутска, но от сегашните, които са  с нормален обем - 750 до 900 г хляб, а доколкото разбирам от тази тема, предишната машина е била за 400 г хляб.
Но пък аз от тази тема се ориентирах за функциите и някои основни принципи на боравенето с такава машина Peace
Имам я отскоро и не съм експерт, но правих три пъти кекс в нея на 10-та програма, която пише, че е за кексове и сладкиши в упътванията, които имам (ползвам това на Аляска вм2600, защото са аналогични моделите и едно на английски).
Програмата е много дълга, май към 2 часа - бърка много време, бавничко и пече към час. Кексът се изпече добре, обаче стана някакси сбит, не съм доволна от резултата.
Снощи пробвах рецептата за шоколадовия кекс от миналата тема, но за по-бързо го разбих с миксера и сложих в машината само да се изпече (фурната ми не пече добре и не ми стават кексовете в нея). Не е лош кекса, но все си мисля, че в нормална фурна би станал по-добре.

# 86
Альона, поздравления! Страхотни са и трите пити!  bouquet

# 87
Альона, Bubble79, мерси за отговорите. Ще прочета, ще опитвам и така. Нямам много време за ровене/избиране/проба, та за това реших да пусна паразитен въпрос Embarassed

polin_a
,   bouquet

# 88
Здравейте на всички! За пръв път пиша в темата, защотт временно се сдобих с хлебопекарна Клатроник ББА 2865, рових се в нета но не намерих ръководство за употреба на друг език освен немски, а аз не го владея за съжаление...може ли някой да помогне?Сега ще се разровя и за рецепти и....нека готвенето започне сега  Party

# 89
За смески многозърнести мога да помогна малко, ако искате Simple Smile Няма само с колежките да формим дупета  Crazy

Ето двете, с които работя в момента (заместват около 20% от бялото брашно в рецептата) - самите премикси са концентрати и не съдържат пшенично брашно.

Вирджиния - за светъл хляб - съдържа:
ръжено брашно, пресована пшеница, ленено семе, царевичен грис, червено просо, овесени ядки, печена соя, сусамено семе, ечемичени ядки, просо печено, малцовано пшенично брашно, ензими от пшенично брашно

Колорадо - за тъмен хляб - съдържа:
ръжено брашно, пресована пшеница, царевичен грис, малц, ленено семе, ечемичени люспи, сусамено семе, препечен соев грис, печено просо, червено просо, малцовано пшенично брашно, ензими от пшенично брашно

Ако на някой му е интересно да пробва - пишете на лични..

Само за информация:
Не се продават по магазините .. не се и разфасоват. Смесите са произведени в Холандия и ги работим на едро само по поръчка.
Чувалите са по 25 кг, ако се съберат желаещи мога да взема по 1 чувал да го разделя? ..

Общи условия

Активация на акаунт