Машина за хляб-34 част

• 84 960
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
И ако може да ми кажете къде във Бургас продават хлебопекарни на Зелмер?
пиши в гугъл хлебопекарна Зелмер  и разгледай в кой магазини се продава
по същият начин и за други модели може да видиш.
аз съм виждал Зелмер във верига магазини  Денси

# 301
  • Бургас
mdr , и моята Аляска, и Зелмера на майка ми са купени от Метро. От Аляската съм си доволна Peace

# 302
И нашата е Аляска.От Метро е,вече 1,5 годишна.Работи постоянно,в последно време малко по-рядко.Но нямаме проблем за сега.Затова не мога да кажа нищо за сервизите.

# 303
След като миналата седмица казах за развалената хлебопекарна "Мулинекс" на родителите ми, сега и моята "Аляска" се развали #Cussing out Не ни върви на хлебопекарни явно.
Не нагрява на фаза втасване и трудно се върти перката-2 проблема наведнъж. Просто ужасно-ще ядем известно време купешки хляб няма начин

# 304
След като миналата седмица казах за развалената хлебопекарна "Мулинекс" на родителите ми, сега и моята "Аляска" се развали #Cussing out Не ни върви на хлебопекарни явно.
Не нагрява на фаза втасване и трудно се върти перката-2 проблема наведнъж. Просто ужасно-ще ядем известно време купешки хляб няма начин

Е, колко му е да омесиш.  Laughing
Бях подочула, че правели лютеница в машината. Някой може ли да сподели нещо.

# 305
Времето се застуди и темата ни тръгна много бързо. Това много ме радва. Толкова много рецепти се въртяха тук миналата зима Ура!!!
Не съм месила хляб и ти бял тези дни. Някой да ми предложи рецепта, че все правя Хляба на Пина без кора, но ми се иска да направя и нещо друго.

# 306
От марка Аляска бягам надалече. Имах котлон и МВ на тази марка. Котлонът ръждяса, развали се още в срока на годност, носих на сервиз, но там само го закрепиха, да се каже, че работи. Всъщност не го оправиха (нещо не изключва, докато не дръпнеш щепсела от контакта). Микровълновата Аляска си работеше, но отвътре също ръждяса неузнаваемо. Същевременно ползвам и МВ Електролукс, така че мога да съпоставя вътрешността на двете. На Електролукса отвътре нищо й няма. Така че, като чуя Аляска, ми призлява.
Имам два модела хлебопекарна Мулинекс, като едната я ползвам 5 дни, а другата 2 дни на село. Първата се развали още на петия ден, оправиха я, след това се извади шишчето на ваничката и като я занесох на сервиз, пак са оправяли нещо по самата машина, а ваничката си я закупих (не влиза в гаранцията). Другата машина, която ползвам по-рядко, си работи добре. Струва ми се, че тези хлебопекарни са направени да се ползват 5-6 пъти в месеца, а аз я ползвам всеки ден.

# 307
Абе не пробвайте с лютеница и сладка, че май тогава се появяват повечето проблеми с хлебопекарните при Мулинекс. Моята Мулинекс е на година и половина и ми е жива и здрава след яка експлоатация и няколко преливания на превтасало тесто.

# 308
Hug Hug Hug
Много ви благодаря, момичета   bouquet  bouquet  bouquet
Разходихме се по магазините малко и най-много ни хареса Горение
Тиха при месене, в момента се пече едно хлебче от книжката с рецептите  - за резултата утре ще давам отзиви  Grinning
Благодаря ви пак за помощта - наистина ме ориентирахте   bouquet  bouquet

И аз имам Горение, но малко по скъпият модел. Доволна съм правя хляб около 3 пъти седмично имам я от 2-3м.

# 309
  • Има много детски смях.
Аз съм ммного доволна от моята Мулинекс.
Пека хляб през ден, през два, постоянно. Не съм имала никакви проблеми.  Peace

Някой ще ми подшушне ли къде мога да намеря брашно тип 700? Преди купувах от Кауфланд, но от месец- два вече не зареждат.

# 310
Някой ще ми подшушне ли къде мога да намеря брашно тип 700? Преди купувах от Кауфланд, но от месец- два вече не зареждат.
В магазините Европа може би има брашно тип 700. Ние купуваме брашно (тип 500) от МЕТРО на чувал, защото излиза доста по-евтино (около 52 ст./кг).
Може ли да споделиш рецепта, в която ползваш брашното, което търсиш? Веднъж пробвах да изпека хляб, но не ми се надигна.

П.П. Вдигната е цената на брашното и сега е около 70 ст./кг. Tired

Последна редакция: ср, 08 сеп 2010, 13:16 от Анонимен

# 311
  • Има много детски смях.
Замествам тип 500 с тип 700. Винаги ми се е надигал хлябът, никога не съм имала проблеми. Благодаря за информацията.

# 312
Искам да се похваля с успешно направения ябълков кейк.Спазвах точно рецептата,но добавих нарязани орехи и допичах 10 мин.Машината ми е Мулинекс и програмата за кейк е 1ч25мин.

http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=37636&AlbumId=1366 … p;PhotoId=8440113

# 313
Замествам тип 500 с тип 700. Винаги ми се е надигал хлябът, никога не съм имала проблеми.

Umma , би ли написала твоята рецепта за хляб и на коя фирма е било брашното?

Последна редакция: вт, 07 сеп 2010, 16:01 от Анонимен

# 314
Искам да се похваля с успешно направения ябълков кейк.Спазвах точно рецептата,но добавих нарязани орехи и допичах 10 мин.Машината ми е Мулинекс и програмата за кейк е 1ч25мин.

http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=37636&AlbumId=1366 … p;PhotoId=8440113

Коя рецепта използва - Плодов кейк или Лимонов кейк (има и Бадемов кейк)? Досега не съм опитвала кейк с машината. Все ми се струва, че няма да се изпече добре.

Общи условия

Активация на акаунт