Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли рецепта на Златния хляб на Лабрекс на български или я вземате само от руския блог?
Можете ли да ми посочите отзиви за хлебопекарни Мулинекс, особено модел 2000?
Как се постига този красив златист цвят на коричката на хляба?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли рецепта на Златния хляб на Лабрекс на български или я вземате само от руския блог?
-
Можете ли да ми посочите отзиви за хлебопекарни Мулинекс, особено модел 2000?
-
Как се постига този красив златист цвят на коричката на хляба?
-
Каква е рецепта за тесто за пица, което може да се използва в машина за хляб?
-
Какви са препоръките за избор на хлебопекарна в определен бюджет?

. Снимах го и ще ти кача снимки. Тъкмо новобранците ще видят удавен в олио хляб
. Благодаря на fapua и го препоръчвам
. Даже почерпих две съседки и много го харесаха.
.
. Аз пека в машина бял селски, смесени брашна и семки и това е. Има и сложни рецепти за хляб за сандвичи - с яйца, масло, захар и става добре, виждала съм такъв, но у нас няма кой да го яде. Ето такъв хляб с квас:
, и като се върна добавям кваста и омесвам, но без да меся прекалено дълго. Като се омеси вадя и цопвам на плота за да може кваста да започне да действа. И след час прибирам в хладилника, където престоява един ден (около 12 часа) и ми се е случвало да утрои!!!!! обема си. Преди да се сложи във фурна се докарва до стайна температура, обаче. Много от тукашните хлебари втасват в "студена стая" - голям хладилник на 4°-5°. Нарича се "втасване на студено" и за разлика от "контролираното нарастване" на 12-20° дава повече време и момента за печене може да се програмира според желанието . По този начин се избягва вкисването, което на нормална температура е неминуемо при дълго втасване. По някое време вадя и оформям, ако е твърдо тесто, което ще се пече във фурна извън форма. По-хубаво е тестото, втасало на студено, но втасването на студено няма да поправи дефектно тесто - твърдо, с неразтворено брашно, мазно итн.
.