Машина за хляб-34 част

• 84 362
  • 729
  •   1
Отговори
# 450
може ли да ми напишете рецептата на шоколадовия кекс на танита?

# 451
# 452
  • София
И аз така си помислих ,обаче вероятно е друга причината ,защото на пакета имаше примерна рецепта ,където трябваше да се добави и мая-5 грама .

Не мога да коментирам просто, защот не съм видял опаковката и съдържанието в нея. По принцип не съм любител на полуфабрикатите с някои редки изключения. Там където е възможно се стремя да използвам натурални продукти.

В моя блог ако не се лъжа съм дал рецепта с ръжено брашно. Да обърна внимание, че само чисто ръжен хляб не съм правил, защото не го предпочитам.

# 453
Благодаря , дядо хаджия !
Аз също смятах да го смеся ръженото брашно с пшеничено ,ще продължа да търся натурално  Rolling Eyes .
Дес ,поздравления за питата   chef!
Аз отскоро съм с машина и още не съм я ползвала само за месене ,дано и аз да имам такъв резултат  Flutter !

# 454
Момичета,искам да ви препоръчам едно тесто на мари ета,което се оказва "универсално".Тя го пусна под названието" питка с айран".Питките стават страхотни,става и само с втасване след оформяне Т.Е само с  едно втасване.Лабрекс ,прави и тутманик.Днес го пробвах и на хляб и кифлички със салам и кашкавал.Страхотна вкусотия.Месих го в машината,оформих и пекох във форма за кекс.Но става ,да се омеси оформи и върне в машината да втаса и да се пече.Утре ще пробвам този вариянт и ще кажа какво се е получило.
Ето какво се получи днес:
-хляб

-кифлички
Ако проявявате интерес ще ви дам рецептата.

# 455
Здравейте. Разбрах, че не съм единствената, чиято хлебопекарна седи в ъгъла и скучае поради липса на перка. Марката е Оптимум, машината е подарък, така че не знам откъде е закупена. Имате ли някакви идеи откъде мога да намеря такава перка, че умирам от глад? Благодаря Simple Smile

# 456
  • София
Здравейте. Разбрах, че не съм единствената, чиято хлебопекарна седи в ъгъла и скучае поради липса на перка. Марката е Оптимум, машината е подарък, така че не знам откъде е закупена. Имате ли някакви идеи откъде мога да намеря такава перка, че умирам от глад? Благодаря Simple Smile

Виж линка за сервизите в първия пост.

# 457
ditsan ,аз имам рецепта за хляб с айрян-същата ли е ?Ако е др. рецепта ,моля те да я пуснеш  Hug .
А защо е необходимо да се вади от машината и да се оформя ,после да се връща ?Не може ли да си се пусне на основна програма(бял хляб) ?

# 458
Не съм сигурна ,че ще стане защото тестото втасва много бързо.А рецептата не съм я сравнявала с тази за хляб с айрян защото останах с впечатление ,че е друга.Ето я:
0,250мл.айрян/2към1/
1с.л захар
1ч.л сол
1 яйце и един белтък/жълтъка за мазане/
1п.суха мая/аз го правя с по-малко от половин кубче жива/
брашно докато стане на хубава топка без да маже под бъркалките/при мен около0,500-0,550гр/

Ето и филийка:

редактирам се,забравила съм 4-5л олио
Може,но ми се стори доста по-различно на вкус.Правила съм и хляба с айрян.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 18:37 от ditsan

# 459
Почти същата е рецептата ,която имам ,само че +масло .Това е всъщност основната рецепта ,която ползвам.

# 460
  • USA
Nevena Virolan, не знам къде видя, че моята машина има програма за закваска newsm78, мисля че грешиш или я бъркаш с програмата за бързо правене на хляб, но то става с мая. А би ли дала рецепта за хляб със закваска, а всичко останало , което си писала стъпка по стъпка ще го прегледам, много е полезно  bouquet.
дядо хаджия , моля те помогни ми за тази закваска. Нещо на първа страница в темата ми се бърка, но пък там не ми отговориха.
вчера смесих 100 гр. вода и 100 брашно, оставям за 48 часа
след това захранвам пак със 100 вода и 100 брашно, оставям 24 ч.
пак захранвам с 200 вода и 200 брашно, оставям, 12-24 ч.
 и чак след като отделя и сложа в хладилника 50-80 мл. се започва наново, нали така? newsm78 Ако е така след това какво правя? Или пак започвам от там , където е началото и така 24 часа и т.н. newsm78 Ето тук не ми се връзва   newsm78. Все едно има две начала, кое да гледам първото или от там, където почва с нулев ден, първи и т.н. Много, много благодаря  bouquet!
Дес, страхотна пита!
ditsan, и твоя хляб изглежда супер!

# 461
  • София
...
дядо хаджия , моля те помогни ми за тази закваска. Нещо на първа страница в темата ми се бърка, но пък там не ми отговориха.
вчера смесих 100 гр. вода и 100 брашно, оставям за 48 часа
след това захранвам пак със 100 вода и 100 брашно, оставям 24 ч.
пак захранвам с 200 вода и 200 брашно, оставям, 12-24 ч.
 и чак след като отделя и сложа в хладилника 50-80 мл. се започва наново, нали така? newsm78 Ако е така след това какво правя? Или пак започвам от там , където е началото и така 24 часа и т.н. newsm78 Ето тук не ми се връзва   newsm78. Все едно има две начала, кое да гледам първото или от там, където почва с нулев ден, първи и т.н. Много, много благодаря  bouquet!
...

Няма две начала. Един път като направиш закваската, едната час я туряш в хляба, а другата я пазиш за следващия път като периодично я "подхранваш" с брашно и вода.

# 462
  • Където е сърцето
Оправих хляба и стана супер само дето е за по-малкия грамаж.Кажете как да увелича пропорциите и ако може рецептата за козунака на Пина,че рових доста ама не го открих. ooooh!

# 463
# 464

А на каква програма се прави козунака? Дали ще стане хубав, ако не се вади, за да се оплита, а се остави на програмата за месене и печене? Аз съм с машина Мулинекс, тази с багетите.
Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт