Бронхитът не се чува?

• 1 701
  • 6
  •   1
Отговори
От една седмица сме със сополи, които постепенно намаляват. Но за сметка на това зачестява дълбока "къртеща" кашлица. Температура няма. Личната днес не чу нищо на слушалките и назначи рентген - диагнозата е бронхит ...иска да пием клацид. Потърсих лекар за второ мнение - можем да отидем най-рано  утре следобед на преглед.  Втората лекарка познава малката и  иска да изчакаме до утре, за да я види. Не вярва, че  е бронхит. Особено при положение, че в слушалките нищо не се чува. Според нея е по-скоро заради ужасният влажен въздух, който дишаме в града. Не знам какво да мисля, притеснявам се да не объркам нещо ..случвало ли ви се е - бронхит да не се чува  Confused

# 1
щом се кърти кашлицата е добре-тя най-вероятно е от хремата.просто трябва малко търпение.може да правиш чай от лайка и живовлек-за отхрачване.още едно лекарско мнение не е излишно -по добре изчакай до утре и ако се налага тогава дай АБ

# 2
  • с/у ОколоМръсТното
..случвало ли ви се е - бронхит да не се чува  Confused

даже с върла пневмония беше щерката и само на рентген се показа. Д-рката каза, че диша с чист бял дроб = 5ст. Всичко друго беше леш... И не се чуваше на стетоскоп.

Кой разчете рентгеновата снимка? Потърси 2-ро мнение в/у нея, но нека да я разчете читав д-р.

# 3
Когато водих дъщеря ми при детски пулмолог, същият твърдеше, че бронхитът не се вижда на рентген, не бил" рентгеноложка находка", така се изрази. Повече не стъпих при този лекар.

# 4
Детето на моя приятелка беше с диагноза бронхит без температура. Изписаха им сироп за кашлица Вентолин ( или Салбутамол- едно и също е) и детето се оправи само с него без антибиотик.

# 5
  • Русе, у дома
Нашия бронхит се чу на слушалка. На Вентолин, Солволан и Суметролим сме. Довечера сме на контролна слушалка. Днес обаче нещо я наболяваха гърдичките в ляво, ще видим как ще се развие. Всичко започна от лека настинка,  обилна хрема, кашлица.
Аз имам доверие на нашата педиатърка, ползвам я на частно. Мисля че това е най-важното. Щом имаш съмнение, търси второ мнение.

# 6
Обикновено бронхита се чува на слушалката. подкрепям останалите, които са те посъветвали да чуеш още едно мнение. аз лично не съм привърженик на антибиотиците и прибягвам до тях само в краен случай.

Общи условия

Активация на акаунт