страх от доктори

• 4 289
  • 60
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Мишенце, кажи го кой е тоя ортопед, че да не ходя при него- с общо 3,6 години кърмене, нервни деца, съсипани гърди и увреден мъж направо в следствието ще ме тикне.
Сега сериозно- оплачи се от него. И в сайта, който са ти дали и във всеки един черен списък, който намериш.

спестявам му името, з-то доста от момичетата са доволни от него. Аз лично името му научих тук във форума и тъй като при единия се чакаше дълго, а аз нямах време, се спрях на втория харесван. Може би просто не му е бил ден, НО аз не съм виновна затова. Аз лично няма да заведа детето си при него, но има и доста доволни (според писанията тук), в което няма лошо. Като специалист-ортопед не споря дали е добър, НО като отношение хич го няма  Naughty

# 31
Синът ми беше най-безстрашното дете. Дори кръв му вземаха без да заплаче. Но преди една година започна да възпалява трета сливица и зимата вече се започна едно безспирно ходене по различни УНГ. Всеки му бърка в гърлото, носа, ушите. Започна да плаче. Капакът беше, когато извадихме сливицата през май. Операцията беше с пълна анестезия, но явно болката е на подсъзнателно ниво. Сега е трудно да го заведем в болницата, дори за елементарен преглед. Пищи, опъва се, отказва да върви, рита. Ужасно е, но освен да го успокоявам и да му обяснявам друго нищо не мога да направя.

# 32
Missence, кажи го кой е тоя, че да отидем на профилактичен Wink. Моето хлапе е много спокойно, дори при взимане на кръв се е хилил (имаше период, в който доста често се налагаше да го боцкат, но хич не се запритесни)... Е, последният път вече ревна, но мисля, че просто си беше крив тогава... кърмя го още и с удоволствие ще навра този факт в лицето му  Mr. Green. пък да ми каже "копче"  Crossing Arms Пък ако ще и на 4-ти км да ме прати  Laughing

# 33
  • София на морето
Е, това с кърменето не съм го очаквала.....
До колкото за страха от доктори и моят син мина през такъв период. Веднъж го заведох към 22.00  в дежурния кабинет на поликлиниката (подозирах възпалено ухо и защо не отидох направо в ИСУЛ да ме пита човек).  Дежурната лекарка спеше и ни трябваше доста време да я събудим. После ми се накара защо водя детето там толкова късно??? - .... и след това ми се накара защо не съм научила детето да стои мирно при доктор и да не плаче???... и след това ми каза, че първото нещо, което трябва да направя е да му купя комплект за игра "Чичо доктор"..... Дълго време след това малкия имаше страх от лекари, но в последствие се размина и за сега се справя добре.

# 34
Не знам тези лекари какви са, от Марс ли падат или какво? Пълна липса на на професионализъм, страшна работа..
А по въпроса с плаченето не се притеснявай, ще го израсте все някога, нормално е, повечето деца плачат при лекаря!
Едно време синът ми като беше малък и го водех в Поликлиниката, на рецепцията ни познаваха  и казваха" Еее Спас пристига.." Laughing Толкова много ревеше!
Въпреки, че не е боледувал много, не са му слагали инжекции, нито пък интервенции, просто му беше неприятно и страшно на детето!

# 35
Лелеле  #Crazy, не знаех, че като си контузиш пръста, ще ти напишат диагноза "дългокърмен"  ooooh!. Първо ми стана адски тъпо, после много смешно, сега направо съм без думи ....
Марти като беше по-малък не се сещаше, че трябва да реве от лекар. Напоследък ревеше като види кабинета на педиатърката, но сега е "прехвърлил" рева на яслата  Mr. Green, и вече не реве от нея.
Нормално е да се притеснява от непознати хора, особено ако има и болка - как да знае детето, че е за негово добро.
А този "доктор" сигурен ли е, че е ортопед  Thinking.

# 36
  • out of space
Моля да не ме биете, но аз си обяснявам въпроса за кърменето с голямото реване и ритане, не със самата рана на крака. Предполагам, че е на мнение дълго кърмените деца са по-лигави, вбебени и несамостоятелни. За което може би има основания от практиката си. Лично аз не мисля, че 1 година е много....  Rolling Eyes

Обаче друго ми е странно....за "прискрипан" крак на лекар?! Защо?

# 37
Предполагам, че е на мнение дълго кърмените деца са по-лигави, вбебени и несамостоятелни. За което може би има основания от практиката си. Лично аз не мисля, че 1 година е много....  Rolling Eyes
На година и четири всички са лигави, вбебени и несамостоятелни.  Mr. Green

# 38
  • out of space
Предполагам, че е на мнение дълго кърмените деца са по-лигави, вбебени и несамостоятелни. За което може би има основания от практиката си. Лично аз не мисля, че 1 година е много....  Rolling Eyes
На година и четири всички са лигави, вбебени и несамостоятелни.  Mr. Green

Знам, но степените са различни. Опитвам се да анализирам поведението на доктора....  Rolling Eyes

# 39
  • София
Цитат
Обаче друго ми е странно....за "прискрипан" крак на лекар?! Защо?

защото входната ни врата е тежка, мина през пръстите му, голямият пръст посиня и се наду, а детето започна да накучва и се притеснихме да няма нещо спукано  newsm78 Предпочетох за по-сигурно да се консултирам с лекар.

# 40
  • София
Просто на тази възраст децата си реват от доктори, особено пък нещо като ги боли много.
И лекарства отказват да пият.

Може ли на лични името на ортопеда?

# 41
Дъщеря ми си счупи ръчичката, когато беше на година и половина. Случи се вечерта и по тъмно я заведох в Пирогов. Някъде час след случката вече бяхме при ортопеда. Сестрата реши, че моментът е подходящ да ми се скара защо толкова съм се забавила с довеждането на детето. Моето внимание беше изцяло в ръчичката й и не обърнах внимание на заяждането (все пак час не е закъснение в такъв случай), лекарят също каза, че децата в тази възраст падат толкова често, че човек не може все да си мисли за счупване. Счупването беше с разместване и докторът й намести костите без упойка. Много се притеснявах, че споменът за болката ще се върне, когато отиваме за контролния преглед. Но детето явно беше разбрало, че лекарят й е помогнал и досега, когато минем покрай Пирогов, тя си спомня случката, но без никаква негативна емоция. Мисля, че и настройката и на лекарите, и на родителите влияе върху децата - не искам да кажа, че родителите са отрицателно настроени към лекарите, но децата усещат и някак си прилепят родителското притеснение и после възпроизвеждат модела без да могат да преценят, че обстоятелствата са други.

# 42

И аз искам. Имам подозрение, че може и да е лекар, който съм препоръчвала. Добър специалист, ама малко праснат в устата.  Twisted Evil

# 43
Здравей въобще не се притеснявай моята дъщеря реагира, така при всяко ходене на лекар. Не позволява, дори да й преслушат гърдите със слушалка, каму ли за някъв друг вид преглед, като гърло, уши или нос. Никога не сме я плашили с лекари, винаги сме се опитвали ходенето и прегледа при педиатърката ни, да бъде под формата на игра, но не се получава и това е! Започва да реве и пищи още от паркинга. Последния път в който я заведох при няква дежурна лекарка, защото педиатърката ми отсъстваше, въпросната дежурна ме попита, всеки път ли детето ми се държи така и ме посъветва да посетим психолог, че това поведение не било нормално. Shocked И на мен ми стана много неприятно и реагирах малко остро. така че спокойно, просто се страхуват. Надявам се с възраста нещата да се нормализират.

# 44
  • София

И аз искам. Имам подозрение, че може и да е лекар, който съм препоръчвала. Добър специалист, ама малко праснат в устата.  Twisted Evil
Ъхъ.
И аз така.
  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт